Surowe Kakao - Ziarna Bio 250 G - Surovital
-
- 21,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Podczas obrzędów i świąt religijnych, spożywali oni oszałamiający napój kakaowy zwany „chocolatl”.
Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Surowe ziarna z drzewa kakaowca są najbardziej pierwotną formą czekolady.
Zawierają magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid.
Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój.
Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Produkt firmy Surovital pochodzi z najbardziej szlachetnej odmiany kakaowca - Criollo.
Kraj pochodzenia: Peru
Masa netto: 250g
Skład: 100% organiczne niełuskane ziarno kakao odmiana Criollo



Surowe Kakao - Ziarna Bio 250 g - Najwyższa Jakość z Peru
Odkryj bogactwo smaków, jakie niesie ze sobą surowe kakao z najbardziej szlachetnej odmiany Criollo. Historia tego wyjątkowego produktu sięga czasów Majów i Azteków, dla których napój kakaowy był nieodzownym elementem ceremonii i świąt. Dziś możesz cieszyć się jego autentycznym smakiem w jego pierwotnej formie.
Właściwości Surowego Kakao
Surowe ziarna kakao są najsilniejszym antyoksydantem, co czyni je wyjątkowym produktem wśród zdrowej żywności. Zawartość magnezu, siarki, przeciwutleniaczy oraz fenyloetylaminy nadaje ziarnom unikalne właściwości.
- Źródło naturalnej energii dzięki zawartości teobrominy i kofeiny.
- Wsparcie w poprawie nastroju dzięki anandamidowi.
- Idealne pożywienie dla entuzjastów aktywnego stylu życia.
Zastosowania w Kuchni
Eksperymentuj w kuchni z surowym kakao, które możesz stosować w różnorodny sposób:
- Dodaj do smoothie, aby wzbogacić jego smak i wartość odżywczą.
- Eksperymentuj z domowymi wypiekami - ciasteczka i ciasta zyskają oryginalny charakter.
- Skomponuj własną mieszankę musli lub energetycznych batonów z dodatkiem kakao.
Certyfikowany Produkt Ekologiczny
Surowe kakao posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego, co gwarantuje najwyższą jakość i dbałość o środowisko podczas procesu produkcji. Kraj pochodzenia – Peru, słynące z doskonałych warunków do uprawy kakaowca.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy kakao jest odpowiednie dla wegan?
Tak, surowe kakao jest w 100% roślinne i odpowiednie dla wegan. - Jak przechowywać surowe ziarna kakao?
Najlepiej przechowywać je w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. - Czy produkt zawiera dodatki?
Nie, skład tego kakao to w 100% organiczne, niełuskane ziarno odmiany Criollo.
- Producent/Dystrybutor: Surovital .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: J 042B
Recenzje
eko mama
Recenzja niezweryfikowana
|