Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Ocet Jabłkowy Niepasteryzowany Niefiltrowany Bio DEMETER 750 ml - Voelkel

  • W naszym magazynie jest bardzo dużo! W naszym magazynie jest bardzo dużo!
  • Cena regularna: 17,49 zł
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 13,34 zł
    • 13,82 zł
    • szt.
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów
Data min. trwałości:2025/07/03
Zawartość netto:0,75  l
Cena kat. za 1l :23.32 zł

Informacja dla osób zamawiających większe ilości: w kartonie zbiorczym mieści się 6 sztuk zatem dla ułatwienia transportu rekomendujemy zamawiać wielokrotność liczby 6.

OCET JABŁKOWY NIEPASTERYZOWANY NIEFILTROWANY BIO DEMETER

Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych.

Z octem zarodowym.

Naturalnie mętny.

Kwasowość 5%.

Aromatyczne jabłka z uprawy biodynamicznej stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego. Za pomocą tradycyjnych procedur są one w firmowej fabryce moszczu poddawane oszczędnemu prasowaniu i fermentacji, aż do uzyskania delikatnie przyprawionego octu.

Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.

Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.

Zawartość netto: 750 ml

 

Jednostka certyfikująca: DE-OKO-007

Pochodzenie składników: Rolnictwo Niemcy

 

Sposób użycia: Przed użyciem należy lekko wstrząsnąć.

Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.

 

 

 

Producent:

Voelkel GmbH

Fahrstrasse 1

D-29478 Hohbeck

 
 

 

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Ocet Jabłkowy Niepasteryzowany Niefiltrowany Bio DEMETER 750 ml

Odkryj naturalnie mętny ocet jabłkowy o kwasowości 5%, który zachwyca swoim autentycznym smakiem i bogatymi właściwościami. Produkt ten wytwarzany jest z aromatycznych jabłek pochodzących z upraw biodynamicznych, co gwarantuje jego najwyższą jakość i zrównoważony proces produkcji.

Zalety Ocetu Jabłkowego Bio DEMETER

Ocet jabłkowy od Voelkel to produkt, który wyróżnia się naturalną metodą produkcji, zachowując żywe kultury bakterii octowych. Jego niepasteryzowana i niefiltrowana formuła sprawia, że jest on naturalnie mętny, co świadczy o jego autentyczności i jakości.

  • Z ocetem zarodowym - zawiera składniki powstające w procesie fermentacji.
  • Pochodzenie ze zrównoważonych upraw.
  • Produkt posiada certyfikat DE-ÖKO-007, co świadczy o jego organicznej jakości.
  • Wyjątkowy smak jabłek z biodynamicznych sadów.

Wykorzystanie w Kuchni

Ocet jabłkowy to nie tylko doskonały dodatek do sałatek, ale również idealny składnik do przygotowywania orzeźwiających napojów. Można go połączyć z wodą mineralną i odrobiną miodu, tworząc pyszny napój na każdą okazję.

Bezpieczne Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w chłodnym miejscu po otwarciu, co zapewnia jego długotrwałą świeżość i stabilność.

Najczęściej Zadawane Pytania

  • Jakie są zalety niepasteryzowanego octu jabłkowego?

    Niepasteryzowany ocet jabłkowy zawiera żywe kultury bakterii, które wspierają jego naturalne właściwości smakowe.

  • Jak przechowywać ocet jabłkowy po otwarciu?

    Zaleca się przechowywanie w chłodnym miejscu, aby produkt zachował swoje właściwości na dłużej.

  • Jakie zastosowania ma ocet jabłkowy w kuchni?

    Idealnie nadaje się do sałatek oraz jako baza do napojów z dodatkiem wody i miodu.

Do sprawdzenia

 

OCET Z JABŁEK - JAK SIĘ GO WYTWARZA?

"Nasz ocet jabłkowy jest nadal wytwarzany według tradycyjnej receptury Karla i Margaret Voelkel’ów. Przeprowadzamy fermentację drożdżową soku ze świeżo wyciskanych jabłek pochodzących z biodynamicznego sadu. Następnie pozwalamy na fermentację octową. Gotowy niefiltrowany i niepasteryzowany ocet przelewamy do butelek. Jest mętny, ponieważ zawiera wszystkie naturalnie powstające podczas procesu składniki."

Kiedy powstała firma Voelkel, jakie były początki?

Historia naszej firmy wytwarzającej naturalne soki zaczęła się 100 lat temu od realizacji marzenia Margaret i Karla Voelkel’ów. Powstawała wtedy idea upraw biodynamicznych, którą byli zafascynowani. W poszukiwaniu miejsca jak najbliżej natury, osiedlili się w Höhbeck. Jest to region północnych Niemiec, do dzisiaj pozostający z dala od konwencjonalnych upraw. Sposób życia i pracy w szacunku do człowieka i natury dał fundament idei firmy Voelkel – naturalnej produkcji soków, przestrzeganej do dzisiaj. Na początku Margaret i Karl mieli taką mobilną prasę do soków - Mostmax, z którą mogli się przemieszczać w bezpośrednim sąsiedztwie, oferując świeże soki wyciskane na miejscu. Ich syn Harm w 1940 roku przekształcił firmę z lokalnej w krajową. Oprócz jabłek, gruszek i owoców miękkich, zaczął przetwarzać w naturalne, smaczne soki, również warzywa. Stefan Voelkel, wnuk pary założycielskiej, od początku lat 80. XX wieku wprowadził ofertę soków ekologicznych i w jakości Demeter – z upraw biodynamicznych. Dzisiaj jego synowie: Boris, Jacob, David i Jurek są czwartym pokoleniem pracującym w firmie Voelkel i zachowują tę samą pasję do uczciwego, zrównoważonego rolnictwa.

Czy produkcja ekologiczna była od początku oczywistym wyborem?

Margaret i Karl Voelkel od początku traktowali swoją pracę jako przyczynienie się do ogólnego dobra – natury i zdrowia człowieka. W związku z tym niestosowali chemicznych nawozów ani środków ochrony roślin. Zaczęli od uprawy owoców jagodowych, kilku rodzajów warzyw, sadów z jabłoniami i brzoskwiniami. To co wytworzyli dostarczali własnymi środkami transportu. Byli bardzo zaangażowani w biodynamiczne podejście do upraw więc naprawdę stanowili wzorzec ekologicznego gospodarowania.

Gdzie znajdują się uprawy potrzebnych surowców?

Naszym pierwszym wyborem są dostawcy krajowych owoców z regionu Dolnej Saksonii. Niektóre z naszych surowców pochodzą od sąsiedzkich partnerów uprawowych, na przykład rabarbar z Güstritz , a marchew z Gartow. Owoce egzotyczne, takie jak mango czy cytryny, kupujemy od rolników z regionu Morza Śródziemnego, Indii I Ameryki Północnej. Owoce uprawione są w optymalnych dla nich warunkach klimatycznych i oczywiście w jakości ekologicznej i/ lub biodynamicznej.

Jaka jest różnica między uprawami ekologicznymi a biodynamicznymi?

Wytyczne dla upraw i gospodarstw Demeter są bardzo szczegółowe i mają bardzo wiele aspektów. Na potrzeby wywiadu chcielibyśmy wymienić kilka podstawowych. Gospodarstwa biodynamiczne muszą funkcjonować w obiegu zamkniętym, istnieć jako samodzielny byt na własnym utrzymaniu. Dotyczy to zawsze hodowli zwierząt. Liczba zwierząt musi być dostosowana do wielkości gospodarstwa i traktowana zgodnie z wymogami natury, nie tylko gatunku. Przynajmniej 2/3 paszy musi być jakości Demeter, a reszta ekologiczna. Jeśli to tylko możliwe,najlepiej żeby cała pasza pochodziła z danego gospodarstwa zgodnie z zasadą obiegu zamkniętego. Demeter koncentruje się na optymalnym rozwoju roślin zamiast ochrony roślin z zewnątrz – zwalczania chorób i szkodników. Nie są używane w ogóle syntetyczne środki zagrażające pszczołom. Aby użyźnić glebę przygotowuje się biodynamiczne preparaty z ziół, minerałów i nawozu krowiego. Nawozi się tylko kompostem, nie bezpośrednio obornikiem. W ten sposób w długoterminowej perspektywie powstaje wiążąca dwutlenek węgla próchnica w opozycji do degradacji gleby w rolnictwie konwencjonalnym. Gospodarstwa Demeter w dużej mierze uprawiają własne odmiany roślin wykorzystując własne nasiona. Powstałe w ten sposób rośliny w sposób naturalny przystosowują się do warunków. Odmiany hybrydowe w uprawie zbóż ani hodowle hybryd nie są dozwolone. To tworzy różnorodność.

 

Bio: Tak
Gluten: bez glutenu
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak
  • Producent/Dystrybutor: VOELKEL
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000002420

Recenzje

Kauczor Beata
Zakup zweryfikowany

Polecam wszystkim, jest najlepszy, do sałatek, a jeśli ktoś ma refluks ,to pić przed posiłkami wodę z octem jabłkowym, łyżka na pół szklanki wody

Ewa Sosińska-Dobrzyńska
Zakup zweryfikowany

Pyszny!

MAREK
Zakup zweryfikowany

Kupiony po raz kolejny, bardzo dobra jakość i cena. Polecam

Magdalena Witalec
Zakup zweryfikowany

Najlepszy jaki do tej pory testowałam. Polecam !!!

Zbigniew Chruściński
Zakup zweryfikowany

super produkt

Sławomira Maćkowiak
Zakup zweryfikowany

Bardzo dobry

Albin Kubaszowski
Zakup zweryfikowany

Korzystam dużo z octów i mam porównanie ich wartości.Ocet Demeter odpowiada mi smakowo i na pewno zdrowotnie....

AGA
Zakup zweryfikowany

Bardzo dobry produkt, polecam

Stanisław
Zakup zweryfikowany

OK :)

Ireneusz Moskal
Zakup zweryfikowany

Bardzo szybka przesyłka. Towar zgodny z oczekiwaniami. Polecam.

Agnieszka Galus
Zakup zweryfikowany

Bardzo dobra jakość,polecam !

Joanna Różycka
Zakup zweryfikowany

Produkt zgodny z opisem.

Joanna Różycka
Zakup zweryfikowany

Produkt zgodny z opisem.

Ewa wabik
Zakup zweryfikowany

Zgodny z opisem zadowolona ????????

MAREK SARNOWSKI
Zakup zweryfikowany

super cena i smak

Tomasz
Zakup zweryfikowany

Bardzo dobra jakość

Justyna Szabat
Zakup zweryfikowany

W smaku łagodny, polecam

Zofia Kowalska
Zakup zweryfikowany

Jestem bardzo zadowolona z jakości octu, który bio jest zdrowotny dla organizmu.Polecam.

Jacek jesionowski
Zakup zweryfikowany

Super polecam

Henryka Szatkowska
Zakup zweryfikowany

Co prawda, dostałam ocet jabłkowy z inną etykietką i ma chyba więcej octu niż jabłka, ale ogólnie jest lepszy niż w tych innych marketach, gdzie jest jeszcze więcej octu niż jabłka.

Grażyna Musiał
Zakup zweryfikowany

100% polecam Ocet jabłkowy Niepasteryzowany

Zbigniew Chruściński
Zakup zweryfikowany

wszystko super.

Janusz Dziekan
Zakup zweryfikowany

mam jedno małe zastrzeżenie,ocet naturalnie mętny jest mile widziany,ale męty powinny po pewnym czasie opaść(prawo grawitacji)lecz w tym occie nie opadają żadne osady.

Wanda
Recenzja niezweryfikowana

Bardzo dobry ocet, nie jest zbyt kwaśny, odpowiednio mętny i z certyfikatem, co świadczy o wysokiej jakości octu.

Recenzja niezweryfikowana

Dobry ocet jabłkowy.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google