Wafle Wielozbożowe Bezglutenowe Bio 100 g Fiorentini
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 6,14 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :81.9 zł
WAFLE WIELOZBOŻOWE BIO
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 100 g
Składniki: Ryż* i pełnoziarnisty ryż brązowy* (65%), kukurydza* (30%), gryka* (3%), proso* (1%), amarantus* (1%)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-014
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1609 kJ/380 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 80,1 g
- w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,003 g
Wafle Wielozbożowe Bezglutenowe Bio Fiorentini 100 g
Wafle wielozbożowe bezglutenowe Bio Fiorentini to doskonały wybór dla osób poszukujących zdrowej i lekkiej przekąski. Jest to produkt bezglutenowy oraz pochodzący z upraw ekologicznych, co potwierdza certyfikat IT-BIO-014.
Składniki z Upraw Ekologicznych
Wafle składają się głównie z ryżu i pełnoziarnistego ryżu brązowego (65%), który jest źródłem cennych składników odżywczych. Dodatkowo w składzie znajdują się kukurydza (30%), gryka (3%), proso (1%) oraz amarantus (1%). Wszystkie te składniki pochodzą z ekologicznych upraw, co gwarantuje ich jakość i naturalność.
Wartości Odżywcze i Zastosowanie w Kuchni
Wafle zawierają tylko 2,3 g tłuszczu, co czyni je niskotłuszczowym produktem, idealnym dla osób liczących kalorie. Są także bogate w węglowodany (80,1 g) oraz białko (8,1 g). Wysoka zawartość błonnika (3,2 g) sprawia, że świetnie sprawdzą się jako sycąca przekąska między posiłkami.
Wafle te można wykorzystać na wiele sposobów:
- jako baza do kanapek z ulubionymi pastami lub warzywami,
- jako chrupiący dodatek do sałatek,
- na słodko z miodem, dżemem lub masłem orzechowym.
Bezpieczne Przechowywanie
Aby zachować świeżość i chrupkość, zaleca się przechowywanie produktu w suchym i chłodnym miejscu.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Czy wafle są odpowiednie dla osób z celiakią?
Tak, wafle są bezglutenowe, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.
2. Czy produkt zawiera konserwanty?
Nie, wafle są naturalnym produktem bez konserwantów, co potwierdza certyfikat ekologiczny.
3. Jak długo można przechowywać otwarte opakowanie?
Wafle najlepiej spożyć w ciągu kilku dni od otwarcia opakowania, aby utrzymać ich chrupkość.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: FIORENTINI ALIMENTARI S.p.A. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000008159
Recenzje
Ewa
Recenzja niezweryfikowana
|