Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Malwa - Ciasteczka zbożowe FLORENTYNKI i Ciasteczka Bambusowe bez dodatku cukru,a także Ciastka bez dodatku cukru, słodzone maltitolem

Firma Malwa

Firma „MALWA” powstała w 1993 r. jako firma nie mająca osobowości prawnej następnie została przekształcona w sp. z o.o. Pierwsza produkcja jaka została uruchomiona to produkcja makaronu. W 1997 r. powstał nowy zakład, rozszerzając produkcję o ciastka kruche i ptysiowe. Od 1999 r. ukierunkowaliśmy się na produkcję żywności funkcjonalnej, to jest takiej, którą wzbogacono w składniki odżywcze bądź usunięto z niej czynniki alergizujące.

Długoletnie doświadczenie i prace badawcze zaowocowały powstaniem nowych produktów makaronowych i ciastek. Produkcja nowości oparta jest na technologiach własnych chronionych patentami i zastrzeżonymi znakami towarowymi.

Wyroby nasze otrzymały najwyższe oceny technologów żywności i zdobyły wiele wyróżnień zarówno w konkursach wojewódzkich jak również w konkursach   ogólnopolskich.

 

Poniżej niektóre z nagród i wyróżnień jakie otrzymaliśmy:

  1. Laureat ogólnopolskiego konkursu „SPOSÓB NA SUKCES” 2000 Nagroda Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Prezesa Krajowego Urzędu Pracy oraz Prezydenta Agro Biznes Klubu.
  2. Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001”
  3. Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2001”
  4. Godło promocyjne „DOBRE BO POLSKIE”
  5. Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2003”
  6. Nominacja do konkursu promocyjnego „TERAZ POLSKA”
  7. Laureat konkursu o „KRYSZTAŁOWY KOKOS ROKU – 2005 r.”
  8. Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007”
  9. Tytuł „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2011”

Za całokształt prac, jak również za dotychczasowe osiągnięcia, firma w 2003 r. była nominowana (znalazła się w trójce najlepszych firm) w VI edycji NAGRODY GOSPODARCZEJ PREZYDENTA RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ Pana Aleksandra Kwaśniewskiego.

Ciasteczka Bambusowe bez dodatku cukru.        

Są to ciasteczka, które na 100 g produktu zawierają aż 15% błonnika. Idealnie nadają się jako   uzupełnienie posiłku przy diecie redukcyjnej ponieważ błonnik daje uczucie sytości, ciasteczka można spożywać o każdej porze dnia. Sprawdzą się również na drugie śniadanie, lunch lub po prostu gdy poczułeś głód pomiędzy posiłkami. Zawsze można dać na luz i sięgnąć po nasze ciasteczka bambusowe.  Ciasteczka bambusowe nie tylko dają uczucie sytości, ale zawarty w nich błonnik bambusowy powoduje,  iż nadmiar tłuszczów przez nas spożywanych wraz z toksycznymi substancjami są wydalane z naszego organizmu.

  dieta bezcukrowa         

Ciasteczka zbożowe FLORENTYNKI.

W składzie miedzy innymi znajdują się płatki owsiane, ziarno sezamu, ziarno słonecznika, siemię lniane, orzechy arachidowe oraz pestki dyni lub żurawina. Ciasteczka są źródłem błonnika oraz wielu innych cennych dla zdrowia witamin i  minerałów. Ciasteczka florentynki są produktem „Premium” cieszącym się bardzo dużym zainteresowaniem konsumentów. Dodatkowo elegancje opakowanie sprawia, że ciasteczka idealnie nadają się na upominek zamiast kwiatów lub niezdrowych czekoladek.

florentynki

Ciastka bez dodatku cukru, słodzone maltitolem.

Z myślą o naszych najmłodszych klientach (i nie tylko) stworzyliśmy serię ciasteczek MiniSweet bez dodatku cukru buraczanego – sacharozy. Słodycz pochodzi z maltitolu. Maltitol jest pozyskiwany z surowców naturalnych (ziarna zbóż). W porównaniu do sacharozy jest mniej kaloryczny i minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy. Dzięki temu środkowi słodzącemu ciasteczka mogą być również spożywane przez diabetyków. Ciasteczka MiniSweet zawierające maltitol są  doskonałym zamiennikiem łakoci i przekąsek słodzonych cukrem buraczanym.

Dodatkowym atutem naszych ciasteczek MiniSweet jest zastąpienie zwykłego tłuszczu cukierniczego olejem kokosowy, który jest uważany za jeden ze zdrowszych tłuszczy do smażenia lub pieczenia.

Ciastka bez dodatku cukru, słodzone fruktozą.

Zastępując cukier buraczany fruktozą oprócz czynnika prozdrowotnego (ciastka dla diabetyków) obniżyliśmy zawartość kalorii o 16 %. W Polsce ciasteczka nasze kupują   przede wszystkim osoby chore na cukrzycę – diabetycy, osoby będące na diecie, kobiety dbające o figurę i smukłą sylwetkę. Ciasteczka znalazły również swoich stałych odbiorców w szkołach. Staramy się aby w naszych produktach znajdowały się również inne czynniki wpływające na poprawę naszego zdrowia. Stosujemy urozmaicone dodatki. Jedne z ciastek posiadają bardzo dużą zawartość błonnika, inne    posiadają dodatki owoców goji, owoców żurawiny czy nasion czarnuszki.

 

SNACK TAKE IT EASY – to wysoko błonnikowe ciastka bambusowe bez dodatku cukru, na 100 g produktu zawierają aż 15% błonnika. Dzięki tak dużej zawartości błonnika ciasteczka są fantastyczną przekąską dla osób uprawiających sport oraz dla osób będących na diecie. Idealnie nadają się jako uzupełnienie posiłku przy diecie redukcyjnej ponieważ błonnik daje uczucie sytości, ciasteczka można spożywać o każdej porze dnia. Sprawdzą się również na drugie śniadanie, lunch lub po prostu gdy poczułeś głód pomiędzy posiłkami. Dodatkowym atutem ciastek jest brak cukru buraczanego, który zastąpiliśmy maltitolem. Dzięki temu ciastka mają mniej kalorii oraz mogą być spożywane przez osoby chore na cukrzycę - diabetyków.

 

ciasteczka bambusowe

 

Stworzone w serwisie interankiety
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google