Żródła białka, nasiona strączkowe
Światowy Dzień Suchych Nasion Roślin Strączkowych
Nasiona roślin strączkowych warto włączyć do swojej diety nie tylko jeżeli jesteś na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej, albo po prostu pościsz od mięsa.
Produkty takie jak ciecierzyca czy soczewica są źródłem:
białka roślinnego
błonnika
witamin i składników mineralnych (np. witamin z grupy B)
Ciecierzyca i soczewica
A za co najbardziej kochamy ciecierzycę i soczewicę?
Za to, że można z nich przygotować naprawdę wiele pysznych potraw:
rozgrzewające zupy
sycące dania jednogarnkowe
orientalne sałatki
wege pasztety i kotlety
hummus - doskonały do kanapek i na szybką przekąskę
W naszym sklepie
www.marketbio.pl znajdziesz szeroki wybór nasion roślin strączkowych w kategorii
ZIARNA I NASIONA większość w wersji ekologicznej. Oprócz popularnej i uniwersalnej soczewicy i ciecierzycy polecam Twojej uwadze inne, ale nie mniej wartościowe takiej jak groch, fasola czy soja.