Zakwas Chlebowy Bio 15 g Vitam
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
Historia ceny
-
- 5,19 zł/szt.
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,015 kg
Cena kat. za 1kg :346.00 zł
Zakwas VITAM doskonale nadaje się jako zastępnik płynnych zakwasów chlebowych. Jedna saszetka zakwasu wystarcza na 1kg wypieku.
Masa netto: 15 g
Składniki: Pełnoziarnista mąka żytnia*, kultury bakterii chlebowych
* składniki ekologiczne
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-013
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja alergiczna: Produkt zawiera gluten.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przykładowy przepis na chleb żytni:
Potrzebne składniki: 900g żytniej mąki drobno mielonej, 1 saszetka zakwasu chlebowego VITAM, 1 saszetka drożdży piekarniczych w proszku VITAM, 670ml wody,1 łyżeczka herbaciana soli, ewentualnie 1 łyżeczka herbaciana miodu.
Składniki zmieszać, wodę dodawać stopniowo do momentu otrzymania zwartej, formowalnej masy. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce dla wyrośnięcia. Piec przez około godzinę w temperaturze 200°C. W przypadku automatów piekarniczych użyć połowy składników oraz zastosować tryb wypieku chleba pełnoziamistego ze średnim zarumienieniem. Aby połączyć trwałość i aromat chleba żytniego z zaletami chleba pszennego można zamienić cześć mąki żytniej z przepisu na mąką pszenną w stosunku 1:1.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3325 kJ/ 1412 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 1 g
Białko: 11,2 g
Sól: 0 g
Przykładowy przepis na chleb żytni:
Potrzebne składniki: 900g żytniej mąki drobno mielonej, 1 saszetka zakwasu chlebowego VITAM, 1 saszetka drożdży piekarniczych w proszku VITAM, 670ml wody,1 łyżeczka herbaciana soli, ewentualnie 1 łyżeczka herbaciana miodu.
Składniki zmieszać, wodę dodawać stopniowo do momentu otrzymania zwartej, formowalnej masy. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce dla wyrośnięcia. Piec przez około godzinę w temperaturze 200°C. W przypadku automatów piekarniczych użyć połowy składników oraz zastosować tryb wypieku chleba pełnoziamistego ze średnim zarumienieniem. Aby połączyć trwałość i aromat chleba żytniego z zaletami chleba pszennego można zamienić cześć mąki żytniej z przepisu na mąką pszenną w stosunku 1:1 (na przykład 550g mąki żytniej i 350g mąki pszennej).
*przepis zaczerpnięty z etykiety umieszczonej na opakowaniu zakwasu
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: VITAM
- Kod producenta: 4011437040763
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: L 905
Recenzje
Aleksandra Moćko
Recenzja niezweryfikowana
12-04-2021
|