Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Zakwas Chlebowy Żytni w Proszku Bio 30 g - Biovegan

  • W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 9,79 zł -3.1%
    • 9,49 zł
    • szt.
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Zawartość netto:0,03  kg
Cena kat. za 1kg :316.33 zł

ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO

Wystarcza na uzyskanie ok 1,5 kg chleba.

Masa netto: 30 g

Składniki: Ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta.

 

Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006

Pochodzenie składników: Rolnictwo UE

 

Sposób przygotowania:

Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych

bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.

Przygotowanie: Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce.

Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze

180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1395 kJ / 300 kcal

Tłuszcz: 1,80 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g

Węglowodany: 52 g

w tym cukry: 2,1 g

Błonnik: 14,0 g

Białko: 11,0 g

Sól: < 0,01 g

 

 

Producent:

Biovegan GmbH

Biovegan-Allee 1

DE-56579 Bonefeld

 

 

 

 

 

 

 

 

W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:

Nazwa produktu:Zakwas w Proszku Do Pieczenia Bio 20 G - Biovegan

Kod kreskowy producenta EAN: 4005394141076

Opis i zdjęcie produktu:

Dzięki zakwasowi do pieczenia firmy BIOVEGAN masz możliwość upieczenia chleba bez drożdży i bezglutenowego. 

Masa netto: 20 g

Składniki: skrobia kukurydziana*, kultury starterowe

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Jednostka certyfikująca: DE-006

Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE

Informacja alergiczna: Możliwa obecność: soi, gorczycy, sezamu i kakao.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i z dala od ciepła.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna:  1536,1 kJ/ 361,7 kcal

Tłuszcz: 0,9 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,9 g

Węglowodany: 87,8 g

- w tym cukry: 0,6 g

Błonnik: <0,1 g

Białko: 0,6 g

Sól: 0,0325 g

Przepis (wg receptury BIOVEGAN):

Składniki: 

1 opakowanie zakwasu do pieczenia BIOVEGAN
550 g mąki pełnoziarnistej
(jeżeli chcesz upiec chleb bezglutenowy przygotuj mąkę z fermentowanego prosa lub mąkę gryczaną, jeżeli chcesz zaś upiec chleb glutenowy użyj mąki pszennej lub orkiszowej, ale nie żytniej)
1 łyżeczka soli morskiej
500 ml wody w temperaturze pokojowej

Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość opakowania i powoli rozmieszaj trzepaczką. Dodaj 300 g mąki i wymieszaj dobrze, równomiernie drewnianą łyżką (nie metalową) na końcu oprószając mąką.
Przykryj naczynie ściereczką, całość owiń torebką foliową i zostaw w ciepłym miejscu o temperaturze 30-35 stopni C. na ok. 12 godzin.

2. Następnie dodaj do całości 150 ml wody w temperaturze pokojowej i wymieszaj. Nastepnie dodaj 150 g mąki pełnoziarnistej i całość oprósz mąką. Przykryj ściereczką i owiń torebką foliową i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 5-8 godzin. Ciasto powinno się zrobić wyższe o połowę.

3. Następnie dodaj do miesznaki 100 g mąki pełnoziarnistej i 1 łyżeczkę soli morskiej i wymieszaj. Przełóż całość do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy. Przykryj ściereczką, owiń torebką foliową i  i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 2 godziny.

4. Po 2 godzinach włóż foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

5. Po wyciągnięciu z pieca wysuń chleb na deskę do ostygnięcia.

GOTOWE!!!

Bio: Tak
Gluten: z glutenem
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak
  • Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000000885

Recenzje

Karolina
Recenzja niezweryfikowana

Najlepszy zakwas jakiego do tej pory używałam. Chleb zawsze wychodzi fantastyczny.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google