Zakwas Piekarski Bio 250 g - Bionat
-
- 19,04 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :76.16 zł
ZAKWAS PIEKARSKI BIO
Wydajny, łatwy w użyciu zakwas piekarski bio do wypieku chleba w domu. Gwarantuje najwyższą jakość, powtarzalność oraz wyśmienity smak i aromat wypiekanego pieczywa.
Wystarcza na 30 bochenków po 500 g.
Masa netto: 250 g
Składniki: Otręby żytnie*, woda, regulator kwasowości: kwas mlekowy, mąka żytnia*, ocet jabłkowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-05
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Sposób przygotowania: Proponowane dawkowanie według tabeli lub własnego uznania, receptury i smaku. Przy wypieku w domowym piekarniku lub wypiekaczu do chleba dodać zakwas bezpośrednio do składników lub po uprzednim rozpuszczeniu w wodzie. Zaleca się stosowanie zakwasu piekarskiego bio do wypieku z mąk i mieszanek nie zawierających zakwasu w składzie.
Do ciasta należy dodać ok. 2 % drożdży.
Dawkowanie:
Chleby pszenne: ok. 1-2% (10 - 20 g na 1 kg mąki)
Chleby pszenno-żytnie: ok. 2-3% (20 - 30 g na 1 kg mąki)
Chleby wieloziarniste: ok. 3-4% (30 - 40 g na 1 kg mąki)
Chleby żytnie: ok. 5% (50 g na 1 kg mąki)
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 4 - 22 ºC w zakręconym słoiku.
W produkcie mogą występować małe grudki. Są to substancje biologiczne lub mineralne nieszkodliwe dla zdrowia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 702,39 kJ
Tłuszcz: 1,55 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,16 g
Węglowodany: 25,66 g
- w tym cukry: 4,5 g
Białko: 5,96 g
Sól: 0,009 g
Producent:
Bionat Federowicz sp. j.
ul. Zawiła 53
30-390 Kraków
Zakwas Piekarski Bio 250 g - Idealny do Domowego Wypieku Chleba
Zakwas Piekarski Bio to produkt, który pozwala łatwo wprowadzić naturalny proces fermentacji do domowego wypieku chleba. Wydajność zakwasu, umożliwiająca stworzenie aż 30 bochenków po 500 g każdy, sprawia, że jest to doskonałe rozwiązanie dla miłośników domowej piekarni.
Naturalne Składniki i Certyfikaty Ekologiczne
Zakwas Piekarski Bio zawiera składniki pochodzące z upraw ekologicznych, dzięki czemu masz pewność, że produkt jest naturalny i bezpieczny. Otręby żytnie, mąka żytnia oraz dodatek kwasu mlekowego i cytrynowego gwarantują, że Twój chleb zyska na smaku i aromacie.
Prosty w Użyciu i Wszechstronny
Produkt jest łatwy w użyciu i można go dodawać bezpośrednio do ciasta lub rozpuszczać w wodzie. Świetnie sprawdza się w wypieku chleba w domowym piekarniku lub w wypiekaczu do chleba. Zakwas idealnie komponuje się z mąkami i mieszankami, które nie zawierają zakwasu.
- Chleby pszenne: Zaleca się dodanie 1-2% zakwasu na 1 kg mąki.
- Chleby pszenno-żytnie: Zakwas w ilości 2-3% na 1 kg mąki.
- Chleby wieloziarniste: Dawkowanie 3-4% zakwasu na 1 kg mąki.
- Chleby żytnie: Zaleca się 5% zakwasu na 1 kg mąki.
Korzyści z Wyboru Zakwasu Piekarskiego Bio
Decydując się na Zakwas Piekarski Bio, zyskujesz produkt, który gwarantuje powtarzalność smaku i doskonałe aromaty. Dzięki temu każdy Twój bochenek będzie odznaczał się wyjątkową jakością i zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Przechowywanie i Bezpieczeństwo
Zaleca się przechowywanie zakwasu w temperaturze od 4 do 22 ºC, w szczelnie zamkniętym słoiku. Produkt może zawierać małe grudki, które są nieszkodliwe dla zdrowia i świadczą o jego naturalnym pochodzeniu.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy mogę stosować zakwas piekarski bio do innych wypieków niż chleb?
Tak, zakwas piekarski bio można używać do różnych wypieków, które wymagają dodatku naturalnego zakwasu.
Jak długo po otwarciu mogę przechowywać zakwas?
Zakwas należy przechowywać w zalecanych warunkach i użyć go przed upływem daty ważności na opakowaniu.
Czy zakwas zawiera gluten?
Tak, zakwas piekarski bio zawiera składniki, które mogą zawierać gluten.
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Bionat
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000010007
Recenzje
Bożena
Recenzja niezweryfikowana
|