Zakwaska do Jogurtu BIFIVIT 2 Sztuki 1 g (2 x 0,5 g) - VIVO (COLD) - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 9,50 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 20/06/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
ZAKWASKA DO JOGURTU bifivit
Liofilizowane żywe kultury bakterii do przygotowania w warunkach domowych jogurtu probiotycznego.
Zawiera Bifidobakterie.
Dla dzieci od 6 miesiąca życia.
Masa netto: 1 g
Masa netto 1 fiolki = 0,5 g
Ilość fiolek w opakowaniu: 2
Składniki: Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.
Sposób przygotowania: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. +2 do +8 ºC przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temp. do +30 ºC do 10 dni.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie mleka 2% tłuszczu:
Wartość energetyczna: 242 kJ/ 58 kcal
Tłuszcz: 2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 5,9 g
- w tym cukry: 5,6 g
Białko: 4 g
Sól: 0,13 g
Produkt należy przechowywać w określonych warunkach. Po otrzymaniu przesyłki proszę niezwłocznie umieścić produkt w temperaturze wskazanej przez producenta.
Producent:
OOO VIVO-AKTIV
ul. Moskalenko 19a, Browary
Ukraina
Zakwaska do Jogurtu BIFIVIT VIVO – Twórz Domowy Jogurt Probiotyczny
Odkryj możliwość przygotowywania domowego jogurtu probiotycznego dzięki zakwaskom BIFIVIT od VIVO. Produkt ten zawiera liofilizowane żywe kultury bakterii, które pozwalają na łatwe i wygodne tworzenie zdrowego jogurtu w warunkach domowych.
Kultury bakterii dla najlepszego jogurtu
Sekret smaku i jakości jogurtu tkwi w starannie dobranych szczepach bakterii. BIFIVIT zawiera między innymi Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, a także Lactobacillus bulgaricus i Lactobacillus acidophilus. Te kultury są znane ze swoich walorów gastronomicznych, wpływających na kremową konsystencję i charakterystyczny smak jogurtu.
Prostota i wygoda przygotowania
Zakwaska BIFIVIT pozwala na przygotowanie jogurtu z 1-3 litrów mleka pasteryzowanego. Proces obejmuje podgrzanie mleka do odpowiedniej temperatury, dodanie zakwaski, a następnie odstawienie w ciepłe miejsce na kilka godzin. Gotowy jogurt można przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu tygodnia. Co więcej, jogurt można użyć jako starter do kolejnych partii, dzięki czemu przedłużysz jego wykorzystanie.
Dla całej rodziny
Zakwaska jest bezpieczna dla dzieci od 6. miesiąca życia, co czyni ją idealnym wyborem dla rodzin dbających o zdrowe nawyki żywieniowe.
Przechowywanie i trwałość
Produkt powinien być przechowywany w temperaturze od +2 do +8 ºC i może być transportowany w temperaturze do +30 ºC przez okres 10 dni, co ułatwia jego przechowywanie i użytkowanie.
Wartość odżywcza
Gotowy jogurt dostarcza wartości energetycznej wynoszącej 242 kJ/58 kcal na 100 g. Zawiera 2 g tłuszczu (w tym 1,4 g kwasów tłuszczowych nasyconych), 5,9 g węglowodanów (w tym 5,6 g cukrów), 4 g białka oraz 0,13 g soli.
Najczęściej zadawane pytania
- Jak długo trwa proces fermentacji jogurtu?
Zazwyczaj trwa od 8 do 10 godzin. - Jak przechowywać zakwaskę przed użyciem?
W chłodnym pomieszczeniu, najlepiej w lodówce, w temperaturze od +2 do +8 ºC. - Czy mogę użyć jogurtu do zaszczepienia kolejnych partii?
Tak, można go użyć 2-3 razy jako starter, dodając 4 łyżki jogurtu na 2 litry mleka.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Vivio .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000045701
Recenzje
Renata
Recenzja niezweryfikowana
|