Zdrowe Strączki Maria Banach PRN
-
- 34,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 szt.
Cena kat. za 1szt. :34.99 zł
ZDROWE STRĄCZKI
Maria Banach
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko.
Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych.
Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości
łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to
najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Tytuł: Zdrowe strączki
Autor: Maria Banach
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 216
Wymiary: 14 x 27 cm
ISBN: 9788365884381
Okładka: Miękka
Wydawnictwo Samo Sedno
Belgijska 11, 02-511 Warszawa
Zdrowe Strączki - Oryginalne przepisy na pożywne dania
Zdrowe strączki autorstwa Marii Banach to wyjątkowa książka kulinarna, która wprowadza czytelników w świat roślin strączkowych, niezwykle bogatych w składniki odżywcze. W tej pozycji znajdziesz blisko 90 oryginalnych przepisów, które ukazują wszechstronność soczewicy, grochu, fasoli, bobu, ciecierzycy i soi.
Korzyści z wybierania warzyw strączkowych
Warzywa strączkowe stają się coraz bardziej popularne dzięki swoim atrakcyjnym właściwościom kulinarnym. Są doskonałym źródłem białka roślinnego, błonnika, witamin i minerałów. Ich zastosowanie w kuchni daje nieograniczone możliwości tworzenia zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych dań.
Zastosowanie w kuchni
- Zupy: Dodając soczewicę lub groch, uzyskujemy zupę o głębokim smaku.
- Sałatki: Ciecierzyca i fasola doskonale komponują się z różnorodnymi warzywami, tworząc sycące sałatki.
- Sosy: Bób i soczewica mogą być podstawą kremowych sosów.
- Dania główne: Soja i ciecierzyca stanowią świetną alternatywę dla mięsa w różnych potrawach.
- Desery: Fasola może być wykorzystywana w deserach, np. w brownie z fasoli.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
Opatrzona niepowtarzalnymi fotografiami, książka inspirowana pomysłami Marii Banach pokazuje, jak kreatywnie wykorzystać rośliny strączkowe w kuchni. Dzięki niej każda potrawa nabiera charakteru oraz głębi smaków i aromatów.
Specyfikacja książki
- Tytuł: Zdrowe strączki
- Autor: Maria Banach
- Rok wydania: 2017
- Ilość stron: 216
- Wymiary: 14 x 27 cm
- ISBN: 9788365884381
- Okładka: miękka
- Wydawnictwo: Samo Sedno, Belgijska 11, 02-511 Warszawa
Najczęściej zadawane pytania
Czy przepisy w książce są odpowiednie dla osób początkujących w kuchni?
Tak, przepisy są przedstawione w sposób zrozumiały i nadają się dla osób o różnym stopniu zaawansowania kulinarnego.
Czy książka zawiera przepisy na dania bezglutenowe?
Wiele przepisów można dostosować do diety bezglutenowej, używając alternatywnych składników.
- Producent/Dystrybutor: Samo Sedno
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000015902