Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Zestaw 10 x Proszek do Pieczenia Bezglutenowy Bio 12 g - Amylon

  • Dostępność taka jak poniższych składników Dostępność taka jak poniższych składników

  • 15,50 zł
Dodaj do ulubionych produktów

Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 45 sztuk

PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO

Produkt bez fosforanów.

Masa netto: 10 x 12 g

Składniki: Skrobia kukurydziana BIO, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu).

 

Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001

Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal

Tłuszcz: 0 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 41 g

- w tym cukry: 0 g

Białko: 0,1 g

Sól: 15,4 g

 

 

 

Producent:

Czechy

Czym jest proszek do pieczenia?

 

Proszek do pieczenia jest mieszanką zawierającą w swoim składzie związki chemiczne rozkładające się w wysokiej temperaturze z wydzieleniem gazów, które spulchniają ciasto. Regulatory kwasowości dodatkowo przyspieszają i wzmacniają ten proces.

Podstawowym składnikiem proszków do pieczenia jest wodorowęglan sodu, który w temperaturze powyżej 60 °C rozkłada się z wydzieleniem dwutlenku węgla.

Proszki do pieczenia wzbogaca się dodatkowo regulatorami kwasowości, które niwelują gorzki posmak wodorowęglanu sodu. Najczęściej stosowane regulatory to mleczan sodowy, wodorowinian potasu, pirofosforan sodu.  

Do proszków do pieczenia dodaje się również substancje przeciwzbrylające – mąkę ziemniaczaną lub skrobię kukurydzianą.

 

Bezglutenowy proszek do pieczenia

 

Tradycyjny proszek do pieczenia dostępny w sklepach może zawierać śladowe ilości glutenu dlatego osoby chore na celiakię lub po prostu stosujące dietę bezglutenową powinny zaopatrywać się w bezglutenowy proszek do pieczenia.  

Bezglutenowy proszek do pieczenia jest zazwyczaj zakwaszany wodorowinianem potasu, a substancją przeciwzbrylającą jest skrobia kukurydziana.

 

Czym zastąpić proszek do pieczenia?

 

Tradycyjny proszek do pieczenia można zastąpić sodą oczyszczoną, ale w takim przypadku należy dodać jeszcze do ciasta sok z cytryny, kefir, maślankę lub odrobinę octu. Taki dodatek zniweluje gorzkość sody oczyszczonej.

Proszek do pieczenia można też zastąpić amoniakiem. Ma on nieprzyjemny zapach, który jednak ulatnia się całkowicie podczas pieczenia.

Bio: Tak
Gluten: bezglutenowe
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000033942

Recenzje

Weronika
Recenzja niezweryfikowana

Super proszek, polecam do wszystkich wypieków

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google