Zestaw 3 x Erytrytol 1000 g - Pięć Przemian
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 73,17 zł
-
ERYTRYTOL
Erytrytol to naturalna substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii i nie powoduje efektów przeczyszczających.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
Produkt wolny od GMO oraz naturalnie bezglutenowy.
Zawartość netto: 3 x 3000 g
Składniki: Erytrytol (substancja słodząca) 100%
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 produktu:
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
- w tym cukry: 0 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Czym jest erytrytol?
Erytrytol jest jednym z najbardziej popularnych obecnie zamiennikiem cukru. Wyglądem bardzo go przypomina, między innymi dlatego jest tak chętnie wybierany i stosowany w wypiekach.
Erytrytol jest nieco mniej słodki niż cukier, dlatego podczas pieczenia, należy dokładnie obliczyć proporcje.
Coraz częściej erytrytol stosowany jest w słodyczach, zwłaszcza tych dla dzieci - nie powoduje on żadnych dolegliwości trawiennych, jest niskokaloryczny, a co najważniejsze - wpływa korzystnie na florę bakteryjną jamy ustnej, blokując rozwój próchnicy.
Ze względu na indeks glikemiczny bliski "0", rekomendowany jest diabetykom, z powodzeniem mogą go spożywać nie narażając swojego zdrowia.
Obecnie erytrytol można zakupić bez problemów, dostępny jest praktycznie w każdym sklepie ze zdrową żywnością, a także w sklepach internetowych.
Przepis na tosty francuskie z kremem orzechowym:
Potrzebne będą:
- 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
- 2 duże jajka
- 80 ml napoju roślinnego - migdałowe, ryżowe, kokosowego (wedle uznania)
- 2 łyżki erytrytolu
- 3 łyżki oleju kokosowego
- masło orzechowe crunchy
- 2 banany
Przygotowanie:
Jajka wbić do miski, dodać napój roślinny i erytrytol - wszystko roztrzepać trzepaczką. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Kromki chleba po kolei namaczać w masie jajecznej, a następnie smażyć z każdej strony ok 2 minuty, aż się lekko przyrumienią. Tosty wykładać na talerz, następnie smarować masłem orzechowym i układać na nich pokrojone w plasterki banany.
Smacznego!
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Simpatiko s.c.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017220
Recenzje
Zosia
Recenzja niezweryfikowana
|