Zestaw 3 x Galaretka Przezroczysta Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa o Smaku Owoców Leśnych 14 g - Celiko
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 9,66 zł
-
GALARETKA PRZEZROCZYSTA O SMAKU OWOCÓW LESNYCH
BEZ CUKRU, BEZ GLUTENU
Produkt nie zawiera konserwantów, zawiera sok owocowy.
Masa netto: 3 x 14 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
Składniki: Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, proszek z owoców leśnych 1% (zagęszczone soki z owoców leśnych, maltodekstryna).
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). W czasie upałów należy użyć mniej wody (ok. 400 ml). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i ostudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (ok. 3-4 łyżki). Wystudzoną galaretkę wlać do salaterek i wstawić do lodówki, żeby stężała.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1433 kJ/307 cal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
- w tym cukry: 0,5 g
Białko: 71,8 g
Sól: 0,24 g
Producent:
Celiko S.A.
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Galaretka Przezroczysta Bez Cukru o Smaku Owoców Leśnych
Przedstawiamy galaretkę przezroczystą o smaku owoców leśnych marki Celiko, idealną dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnych słodkich deserów. Produkt jest bez cukru i bezglutenowy, co czyni go doskonałym wyborem dla osób na diecie bezglutenowej lub redukcyjnej.
Zalety Galaretki Przezroczystej Celiko
- Bez konserwantów – naturalny skład to gwarancja zdrowego wyboru.
- Bez dodatku cukru – możliwość dodania ulubionego słodzika, co pozwala na personalizację smaku.
- Zawiera sok owocowy z owoców leśnych, który dostarcza przyjemnego aromatu.
Proste Przygotowanie
Aby przygotować deser, wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1/2 litra przegotowanej, gorącej wody. Należy wymieszać, aż do rozpuszczenia, ostudzić i wlać do salaterek. Po stężeniu produkt jest gotowy do podania.
Warto pamiętać, że świeże owoce kiwi i ananasa mogą powodować, że galaretka nie stężeje. Zaleca się korzystanie z ananasa z puszki.
Korzyści z Wyboru Galaretki Celiko
- Idealna baza dla deserów, ciast i koktajli.
- Szybkie i łatwe przygotowanie – nie wymaga gotowania.
- Bezpieczny wybór dla osób z nietolerancją glutenu.
Przepis na Deser Wakacyjny
Wykorzystaj galaretkę Celiko do stworzenia pysznego deseru z jogurtem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Połączenie tych składników z ananasem z puszki zapewni wyjątkowy smak i orzeźwienie. Łatwy do przygotowania deser z pewnością zadowoli każde podniebienie.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy galaretka jest odpowiednia dla diabetyków?
Tak, galaretka jest bez dodatku cukru, co pozwala na kontrolowanie spożycia węglowodanów przez diabetyków.
Jak długo trwa proces stężenia?
Zwykle zajmuje to kilka godzin w lodówce, zaleca się pozostawienie jej na około 3 godziny.
Czy można dodać świeże owoce do galaretki?
Można, jednak należy unikać świeżych owoców kiwi i ananasa, ponieważ mogą one uniemożliwić stężenie galaretki.
Przezroczysta galaretka :)
Przezroczysta galaretka marki Celiko, przeznaczona jest głównie dla osób, które są na diecie bezcukrowej lub nie mogą spożywać glutenu.
Produkt ten nie zawiera konserwantów, a aromat uzyskany jest dzięki naturalnym sokom.
Galaretka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, nie wymaga gotowania.
- Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). W czasie upałów należy użyć mniej wody (ok. 400 ml). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i ostudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (ok. 3-4 łyżki). Wystudzoną galaretkę wlać do salaterek i wstawić do lodówki, żeby stężała.
Należy pamiętać, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.
Przepis na wakacyjny deser ananasowy:
Potrzebne będą:
- 1 x galaretka przezroczysta
- 450 g jogurtu roślinnego kokosowego
- 3 plasterki ananasa w sosie własnym z puszki
- 1 łyżka ksylitolu w pudrze (ewentualnie cukier puder)
- skórka z połowy cytryny
- herbatniki (maślane, kokosowe, cytrynowe, wedle uznania)
- 5 łyżeczek wiórek kokosowych
- kilka chipsów kokosowych
Przygotowanie:
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i rozlewamy do 3 szklaneczek.
Do płynnej galaretki wkładamy ananasa - po 2 połówki do każdej szklaneczki (uwaga! ananas musi być z puszki, świeży ananas spowoduje, że galaretka nie stężeje!)
Pozostawiamy do stężenia. Gdy galaretki stężeją, wkładamy je do lodówki w celu schłodzenia na ok. 3 godziny.
Jogurt mieszamy ze skórką z cytryny i wiórkami kokosowymi, a także z ksylitolem i wykładamy na galaretki.
Ciasteczka rozkruszamy na dość drobny "pył" i posypujemy nim jogurt.
Cały deserek dekorujemy chipsami kokosowymi.
Dla urozmaicenia, może również dodać kolorowe, małe parasolki :)
Smacznego !
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Nie |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Celiko S.A.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017596
Recenzje
Faustyna
Recenzja niezweryfikowana
|