Zestaw 3 x Kasza Jaglana Bezglutenowa Bio 1 kg - Bio Planet
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 32,01 zł
-
KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO
Masa netto: 3 x 1 kg
Składniki: Kasza jaglana* 100%
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Ukraina
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody), na małym ogniu ok. 20 min.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1498 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,4 g4 g
Węglowodany: 70 g
- w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0 g
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Cudowna kasza jaglana
Kasza jaglana to królowa kasz bezglutenowych. To właśnie między innymi dlatego, zyskuje coraz większą popularność w kuchni.
Po kaszę jaglaną chętnie sięgają właśnie osoby borykające się z celiakią lub te, które ze względów zdrowotnych wyeliminowały ze swojej diety gluten.
Kasza jaglana jest lekkostrawna, będzie zatem idealna dla wszystkich, którzy mają problemy z jelitami czy też wątrobą.
Kasza jaglana wspomaga również regulowanie cholesterolu we krwi.
Warto po nią sięgać także z uwagi na cenne minerały, których ta kasza może nam dostarczyć, a mianowicie: cynk, potas, żelazo, wapń, witaminy z grupy B.
Jak ugotować kaszę jaglaną ?
Podczas gotowania kaszy jaglanej, należy pamiętać o kilku wskazówkach, dzięki którym przygotowywana kasza na pewno się uda :)
Przede wszystkim należy wziąć pod uwagę gorzki, czasem bardzo intensywny smak kaszy. Przed jej ugotowaniem trzeba kaszę jaglaną przepłukać w zimnej wodzie. Jeśli kasza jest bardzo gorzka, czynność płukania można powtórzyć, np. przepłukując ją nie raz, a 3 razy.
Kaszę gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5-3 szklanek wody/mleka przez ok. 15-20 minut, lub po prostu do wchłonięcia całej wody/mleka. W trakcie gotowania, należy kaszę co jakiś czas przemieszać i obserwować. Jeśli zacznie przywierać, wystarczy zmniejszyć ogień, jeśli wchłonie zbyt dużo płynu, można tego płynu dolać.
Kasza jaglana na słodko
Kasza jaglana zapewne każdemu kojarzy się z potrawą wytrawną, bardziej obiadową. Z kaszy jaglanej można natomiast przygotować wspaniałe jaglanki :)
Nasza propozycja dla Ciebie to Śniadaniowa Jaglanka :)
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku - może to być zarówno mleko krowie jak i roślinne, wedle preferencji. Dodajemy trochę mniej niż zazwyczaj płynu, aby uzyskać bardziej kleistą konsystencję. Do ugotowanej kaszy dodajemy słodzik, może to być np. miód, syrop klonowy, ksylitol, syrop z agawy oraz ulubione owoce i dodatki, np. banany, daktyle, maliny, wiórki kokosowe, dropsy czekoladowe.
Smacznego :)
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Bio Planet
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017512
Recenzje
wojtek
Recenzja niezweryfikowana
|