Zestaw 4 x Babka Jajowata Łuska 500 g Targroch
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 91,08 zł
-
BABKA JAJOWATA ŁUSKA
Masa netto: 4 x 500 g
Składniki: Łuska babki jajowatej 100% (Plantago ovata)
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Indie
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przeciwskazania: Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 749 kJ/178 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 11 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 66,4 g
Białko: 0,4 g
Sól*: 1,67 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Producent:
Tar-Groch-Fil T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Nasiona babki - naturalny błonnik pokarmowy
Babka jajowata oraz babka płesznik - rośliny od lat znane i stosowane w ziołolecznictwie.
Rośliny te pozytywnie wpływają na nasz układ pokarmowy, regulują pracę jelit, niwelują dolegliwości typu zaparcia czy biegunka.
Śluz zawarty w łuskach "osiada" na naszym przewodzi pokarmowym, tworząc swoistego rodzaju osłonę, ma to również korzystny wpływ na nasz układ trawienny.
Nasiona babki zalecane są wszystkim osobom, które borykają się z zespołem jelita drażliwego.
Doskonale nadadzą się także dla osób, które mają zbyt wysoki cholesterol oraz zbyt wysoki poziom cukru we krwi.
Nasiona babki z powodzeniem mogą zażywać osoby z chorobą Crohna.
Babka płesznik a babka jajowata:
Babka płesznik - plantago psyllium - należy do rodziny roślin babkowatych. Naturalnie rośnie w Afryce północnej oraz Azji zachodniej. Tan rodzaj babki uprawia się również w Polsce. Babka płesznik znana jest również pod nazwą babka afrykańska. W ziołolecznictwie wykorzystuje się nasiona babki, które wcześniej są suszone w odpowiednich warunkach.
Babka jajowata występuje na terenach mocno nasłonecznionych oraz odpowiednio wilgotnych. Jej naturalnym środowiskiem jest Hiszpania oraz Wyspy Kanaryjskie. Poza tymi rejonami, babka jajowata uprawiana jest również w Indiach, USA i Brazylii. Jej cenne nasionka wykorzystywane są w kosmetyce oraz ziołolecznictwie.
Zastosowanie:
Zarówno babkę płesznik jak i jajowatą stosuje się głównie jak błonnik pokarmowy, który ma za zadanie regulację naszego układu pokarmowego i trawiennego, ułatwiając proces trawienia i wydalania. Babki polecane są osobom z zespołem jelita drażliwego, osobom będącym na diecie lub tym, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
Babkę można dodawać do musli, owsianek, jogurtów, smoothie, koktajli.
Nasiona babki można stosować również jako zagęstnik do sosów lub zup.
Z nasion babki można przygotować również smaczną panierkę.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Tar-Groch-Fil Sp. J.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033993
Recenzje
Monika
Recenzja niezweryfikowana
|