EKOLOGICZNA KASZA JAGLANA
Źródło białka
Masa netto: 7 x 500 g
Składniki: kasza jaglana*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: W produkcie możliwa obecność: glutenu, orzechów (brazylijskich, nerkowca, włoskich, laskowych, migdałów), orzeszków ziemnych, soi, sezamu, selera.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Kaszę umyć, wsypać do osolonej wrzącej wody (2,5 szklanki wody na 1 szklankę kaszy). W celu uzyskania delikatniejszego smaku można wymieszać wodę z mlekiem (pół na pół) i dodać łyżkę masła. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 20-30 minut.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1488 kJ/ 351 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 68,4 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 11,3 g
Sól: 0,013 g
Producent:
NaturAvena Sp. z o. o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno
Ekologiczna Kasza Jaglana BIO
Ekologiczna Kasza Jaglana BIO to starannie wyselekcjonowany produkt, który spełni oczekiwania każdego entuzjasty zdrowego odżywiania. Wytworzona zgodnie z rolnictwem ekologicznym, co potwierdza certyfikat PL-EKO-01, zapewnia rygorystyczne standardy jakości.
Zalety Kaszy Jaglanej
Kasza jaglana jest źródłem białka, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób poszukujących wsparcia w zbilansowanej diecie. Jest bogata w węglowodany, a także charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, co jest istotne w kontekście dbania o zdrową dietę.
Zastosowanie w Kuchni
Kasza jaglana to uniwersalny składnik, który możesz wykorzystać na wiele sposobów:
- Jako baza do sałatek
- Do przygotowania deserów
- Jako dodatek do dań głównych
- Do dań śniadaniowych, takich jak kaszowe owsianki
Sposób Przygotowania
Przed gotowaniem zaleca się umycie kaszy, a następnie zalanie wrzącą, osoloną wodą (proporcja: 2,5 szklanki wody na 1 szklankę kaszy). Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20-30 minut. Aby uzyskać delikatniejszy smak, można wymieszać wodę z mlekiem w proporcji pół na pół oraz dodać łyżkę masła.
Wartość Odżywcza
Wartość odżywcza kaszy jaglanej w 100 g prezentuje się następująco:
- Wartość energetyczna: 1488 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz: 2,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g)
- Węglowodany: 68,4 g (w tym cukry: 0,1 g)
- Błonnik: 3,2 g
- Białko: 11,3 g
- Sól: 0,013 g
Warunki Przechowywania
Aby kasza jaglana zachowała swoje właściwości i świeżość, należy przechowywać ją w suchym i chłodnym miejscu.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Czy kasza jaglana jest bezglutenowa?
Choć kasza jaglana sama w sobie nie zawiera glutenu, produkt może zawierać jego śladowe ilości.
2. Jak długo można przechowywać kaszę jaglaną?
Kaszę najlepiej spożyć przed upływem daty podanej na opakowaniu; przetrzymywana w odpowiednich warunkach zachowuje świeżość przez długi czas.
3. Jakie są inne zastosowania kaszy jaglanej?
Poza kuchnią kasza jaglana jest wykorzystywana w różnorodnych potrawach śniadaniowych, lunchowych oraz jako składnik dań wegetariańskich i wegańskich.
| Bio: | Tak |
| Gluten: | możliwa obecność |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Nie |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Nie |
| Bez selera: | Nie |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: NaturaVena Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000051942
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|




