IsolaBio – wyjątkowa, naturalna, zaangażowana. Tak, w trzech słowach określiliśmy firmę, którą prowadzą wyjątkowi ludzie. Postanowiliśmy podzielić się z Wami tym, co wiemy o IsolaBio. To rodzinna włoska firma działająca na rynku od 20 lat. Produkuje wyłącznie napoje pochodzenia roślinnego. To co wyróżnia ją na tle innych to ogromna pasja z jaką prowadzi swoją działalność. IsolaBio to prawdziwa, włoska miłość do rolnictwa i tego co ekologiczne.
Produkty powstają z ogromnym zaangażowaniem i poszanowaniem środowiska, mając na uwadze zdrowie przyszłych konsumentów oraz dobro naszej planety. Wyjątkowe prawda? A to jeszcze nie wszystko. Cały proces produkcji jest zrównoważony: energia używana do produkcji jest w części odzyskiwana i używana ponownie, reszta pochodzi z odnawialnych źródeł, w tym własnych paneli słonecznych. Filozofia Ekologii – to nie tylko puste słowa - woda używana przy produkcji w 91% trafia do gotowych produktów oraz wraca do gleby poprzez system nawadniania pól; jedynie niecałe 9% trafia do kanalizacji. Odpadki roślinne powstałe przy produkcji napoju roślinnego trafiają do okolicznych farm jako wartościowy pokarm dla zwierząt.
Z uprawianych ziem zbierane są najlepsze plony, gwarantując tym samym wysoką jakość i naturalność produktów. Można by pisać w nieskończoność o tej niezwykłej firmie, można by pisać o niezwykłych produktach jakie produkuje, można je też po prostu spróbować. Chcemy zaproponować nietypowy przepis, na szybką przystawkę, z wykorzystaniem kremu Cuisine marki IsolaBio: Pięknie, Pysznie, Zdrowo.
Danie dla 4 osób stopień trudności: łatwe przygotowanie: 10 minut
Czas gotowania 30 min
Obierz i przytnij zieloną fasolkę. Gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie przez około 8 minut, aż stanie się lekko al dente. Następnie szybko schłodź ją w zimnej bieżącej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania i utrwalić kolor. Lekko osusz i odłóż na bok. Obierz ząbki czosnku i gotuj we wrzącej wodzie przez kilka minut, wymień wodę i powtórz czynność 6 razy, zawsze zmieniając wodę. W ten sposób smak czosnku będzie delikatny i przyjemny. Włóż czosnek do blendera wraz z kremem IsolaBio Oat Cuisine Cream. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku i zmiksuj, aż się zapieni. Następnie wlej zmiksowany sos śmietanowy na patelnię i na małym ogniu doprowadź do wrzenia. Dodaj zieloną fasolę i dobrze wymieszaj przez kilka minut. Ułóż fasolę na talerz, możesz dodatkowo polać sosem pozostałym, na patelni.
Smacznego!!! Buon Appetito!