Przyprawy serwujemy Państwu w wersji do zmielenia w wysokiej jakości ceramicznym młynku, którego z powodzeniem można używać wielokrotnie i który z pewnością posłuży Państwu przez długi czas. Świeżo zmielone przyprawy jeszcze bardziej wzbogacają aromat potraw i sprawiają, że posiłki stają się jeszcze smaczniejsze. Do naszych specjalnie dobranych mieszanek przypraw nie dodajemy glutaminianu sodu, konserwantów czy innych wypełniaczy. Stosujemy zasadę 100% natury i tym się kierujemy tworząc produkty dla Państwa.
Papryka chili ma zastosowanie do wszelkiego rodzaju potraw w celu zaostrzenia smaku: gulaszów, potraw mięsnych i warzywnych, zup, ostrych sosów, sałatek, jaj, serów, makaronów, pizzy. Intensywnie czerwony kolor papryki, świetnie sprawdza się jako barwnik i uatrakcyjnia wygląd sosów i potraw. Można ją także z powodzeniem dodawać do czekolady. Należy jednak uważać z ilością, ponieważ już maleńka szczypta potrafi zamienić smak na bardzo ostry.
Mięso z drobiu jest bardzo popularnym i wysoko cenionym surowcem kulinarnym. Szczególnie polecane, z uwagi na niską kaloryczność i delikatny smak, jest mięso z kurczaka oraz indyka. Równie smaczne potrawy można przyrządzić z kaczek i gęsi. Dla wzbogacenia smaku potraw z drobiu i nadania im oryginalnego aromatu, niezbędne jest jednak ich odpowiednie przyprawienie. Przyprawa do drobiu pozwala przyrządzić wytworne i smakowite dania z każdego rodzaju mięsa drobiowego. Można stosować ją do nacierania wszystkich gatunków drobiu przed duszeniem, pieczeniem czy smażeniem.
Przyprawa miłości to wspaniała aromatyczna mieszanka przypraw oraz ziół, która świetnie zastępuje wiele przypraw naraz. Nadaje potrawom niesamowity smak i aromat. Zioła wyróżniają się orzeźwiającym aromatem, za to burak oraz gorczyca świetnie komponują się z sałatką czy obiadem. Dodaj przyprawę miłości do przygotowanej wykwintnej kolacji i podaj ukochanej osobie...
Pieprz czarny (Piper nigrum), roślina tropikalna z rodziny pieprzowatych. Pochodzi z Indii, a najlepiej rośnie na wilgotnych i próchniczych glebach, blisko wybrzeży morskich. Pieprz ma właściwości konserwujące, dodany do mięs utrzymuje go w stanie świeżości. Może być dodany do większości dań. Nawet niewielkie ilości pomagają w wydobyciu delikatnych smaków. Można dodać go nawet do gorącej czekolady, gdzie podkreśli rozgrzewające właściwości napoju i wydobędzie intensywny smak czekolady.
Pieprz kolorowy - stanowi staranie dobraną mieszankę czarnego, białego, zielonego oraz czerwonego pieprzu. Połączenie tych czterech odmian stanowi ciekawą kompozycję zarówno smakowo, jak i wizualnie. Barwa ziaren pieprzu zależy od momentu ich zbierania, a także od późniejszych zabiegów, którym ziarna są poddawane. Każdy z rodzajów pieprzu występujący w mieszance wyróżnia się innym natężeniem smaku i aromatu. Dlatego pieprz kolorowy ziarnisty to kompozycja ostrzejszych i łagodniejszych nut smakowych, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Pieprz kolorowy ziarnisty nadaje potrawom nie tylko wyszukany charakter, ale także podkreśla ich atrakcyjny wygląd. Pieprz kolorowy jest powszechnie stosowaną uniwersalną przyprawą w kuchni, dodawać go można niemal do wszystkich potraw.
Pomidory z czosnkiem i czarnuszką - to wyborna mieszanka starannie dobranych trzech składników: czerwonych pomidorów, czosnku i aromatycznej czarnuszki. Nadaje potrawom barwny i apetyczny wygląd, a także wyjątkowy smak. Dzięki tradycyjnej metodzie suszenia pomidorów na słońcu, otrzymuje się przyprawę o bardzo intensywnym aromacie, niezwykle wzmocnionym smaku i zapachu. Mieszankę polecamy do wszelkich potraw, szczególnie do past, sosów, zapiekanek, pizzy, surówek, sałatek oraz do mięs i marynat, jogurtów, twarożku, omletów. Sprawdza się najlepiej w duecie z makaronem, a nawet jako urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy.
Sól himalajska to najczystsza sól na świecie, pochodząca z pasma górskiego w Himalajach. Zawiera mikroelementy i pierwiastki do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jej różowo-biały kolor jest zależny od koloru skały z jakiej pochodzi. Poza zastosowaniem spożywczym jako tradycyjna sól kuchenna, sól himalajską można stosować także do kąpieli.
Sól ziołowa nadaje potrawom intensywny, ziołowy smak i aromat. Może być stosowana jako substytut zwykłej soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych sosów, warzyw, grzybów, twarogów, past, rozmaitych sosów, surówek, sałatek, steków, kotletów mielonych, gulaszów, dań z jaj, potraw z ziemniaków, a także do potraw z grilla.
Przyprawa Ostra Jazda została skomponowana dla osób ceniących wyrazisty smak. Przyprawa ta podkreśli ostry smak każdego dania. Przyprawa znajduje się w ceramicznym młynku wielokrotnego wykorzystania.