Chleb Adama Gold Bezglutenowy 250 g - Adams Brot - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 12,15 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,250 kg
Cena kat. za 1kg :97.16 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 01/06/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
CHLEB ADAMA GOLD BEZGLUTENOWY
Mieszanka do wypieku chleba bez glutenu, na bazie mąki lnianej, kokosowej, migdałowej i dyniowej.
Masa netto: 250 g
Masa gotowego wypieku około 550 g
Składniki: częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego, białko jaja w proszku, częściowo odtłuszczona mąka kokosowa, częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, złociste siemię lniane, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydant kwas askorbinowy (witamina C), różowa sól krystaliczna, przyprawy.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy ziemne, i fragmenty łupin innych orzechów.
Sposób przygotowania: Wsypać zawartość opakowania do miski. Dodać 380 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C). Wyrabiać ciasto. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy). Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 190° C i piec przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia. Przechowywać w lodówce.
Warunki przechowywania: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. Zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Wartość odżywcza w 100 g produktu przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu:
Wartość energetyczna: 623 kJ/ 149 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 1,4 g
- w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 13,9 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0,54 g
Producent:
Adams Brot UG
Schutzenstr. 2
D-94539 Grafling
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Nie |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Adams Brot
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033556
Recenzje
Elżbieta Olechnowicz
Zakup zweryfikowany
|
|
Kryspin
Recenzja niezweryfikowana
|