Chlebek Bananowy z Chia Bio 400 g Zdrowo Namieszane
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017956
- Producent/Dystrybutor: Biovana Sp. z.o.o.
- Kod producenta: 5903317213031
-
Dostępność:
W magazynie jest więcej niż 5 sztuk
- 16,99 zł / szt.
-
szt.
Zawartość netto:0,4 kg
Cena kat. za 1kg :42.48 zł
CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BIO
Bez mąki pszennej
Masa netto: 400 g (ok. 1100 g produktu po przyrządzeniu)
Składniki: Mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* składniki ekologiczne
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut. Chlebek po przygotowaniu trzymaj w lodówce do 4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1127 kJ/269 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 35,0 g
w tym cukry: 12,0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,77 g
Producent:
Biovana Sp. z.o.o.
Al. Grunwaldzka 472 C, 80-309 Gdańsk
Bio: | Nie |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |