Kefir Zestaw Bakterii 4,9 g Sun & Foods Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości

  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000015802
  • Producent/Dystrybutor: Sun & Foods
  • Kod producenta: 5905279349032
  • Dostępność: Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
  • Czas realizacji: 24h
  • szt.
  • Cena katalogowa: 16,99 zł
  • Rabat: 50 %
  • 8,50 zł / szt.
  • Niedostępny

Zawartość netto:1  zest.
Cena kat. za 1zest. :16.99 zł

Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 01/05/2019
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.

KEFIR ZESTAW BAKTERII

Zestaw bakterii do wytwarzania kefiru z mleka, również roślinnego

Nie zawiera GMO, cukru, glutenu, zagęszczaczy ani chemicznych dodatków

Masa netto: 4,9 g

Składniki: Zawiera kultury bakterii: Lactococcus lactis subsp., Leuconostoc subsp., Streptococcus thermophilus, Lactobacillus subsp., Kefir Hefen, Kefirknollen

Mikroflora

Warunki przechowania: Kefir może być przechowywany w lodówce 7 dni, w saszetce 12 m-cy (saszetkę też należy przechowywać w lodówce).

 

Sposób wytwarzania: 

Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub z nasion.

1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp. 80°C aby zabić obce bakterie (na powierzchni mleka pojawia się pierwszy kożuszek). Jeżeli używamy mleka pasteryzowanego

lub z ziaren podgrzewamy je tylko do temp. 42°.

2. Przelewamy mleko do naczynia (np. szklanego słoika) i studzimy do temp. około 42°C.

Naczynie musi mieć szczelną pokrywkę.

3. Dopiero teraz otwieramy saszetkę z bakteriami, wsypujemy do mleka, mieszamy i szczelnie zamykamy naczynie.

4. Zostawiamy do fermentacji nawet do 12 godzin w temperaturze około 42°C aż do uzyskania właściwej gęstej konsystencji. W tym celu możemy wstawić słoik do

garnka z bardzo ciepłą wodą sięgającą poniżej poziomu zakrętki lub nagrzanego wcześniej piekarnika, albo zawinąć w koc.

Unikamy wstrząsania naczyniem.

5. Po skwaszeniu zdejmujemy pokrywkę i przechowujemy w lodówce. Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale również stanowi źródło bakterii do

następnego namnażania.

 

Kolejne namnażanie:

Następne namnażanie najlepiej przeprowadzić w ciągu pierwszych 2-3 dni i nie później niż 7 dni od wytworzenia poprzedniego produktu (im starszy zakwas tym

gorzej się namnaża). Na każdy litr nowo przygotowanego mleka (wg pkt. 1 i 2) dajemy 4 łyżki z poprzednio wytworzonego produktu i postępujemy jak poprzednio.

Namnażanie możemy powtarzać wielokrotnie, również ilościowo, aż do chwili kiedy produkt straci swoje właściwości: konsystencję i zapach. Oznacza to, że należy

zaszczepić nową kulturę bakterii.

 

 

Producent:

Sun & Foods promocja Zdrowia

49-300 Brzeg, ul. Towarowa 10

Bio: Nie
Gluten: bezglutenowe
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ponad 4000 zdrowych produktów)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 6 lat
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów