Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Książka: Kiszonki i Fermentacje PRN

    • 59,99 zł
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Zawartość netto:1  szt.
Cena kat. za 1szt. :59.99 zł

Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i w kuchniach z całego świata.

Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszę się między nami w powietrzu. Dziś wracają jako coś nowego.

 

Tytuł: Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 288

Wymiary: 20 x 26 cm

ISBN: 978-83-8103-273-5

Okładka: twarda

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Książka "Kiszonki i fermentacje" - Praktyczny przewodnik po świecie fermentacji

Kiszonki i fermentacje autorstwa Aleksandra Barona to niezwykła książka, która zabiera czytelników w fascynującą podróż po kulinarnym świecie kiszonek i fermentacji. To nie tylko zbiór przepisów, ale także kompendium wiedzy na temat tradycyjnych i nowoczesnych metod przygotowywania kiszonek, które zyskują coraz większą popularność w kuchniach na całym świecie.

Zalety książki "Kiszonki i fermentacje"

  • Wieloaspektowe podejście do fermentacji, prezentujące zarówno klasyczne, jak i innowacyjne metody kiszenia.
  • Pełna wyrazistych ilustracji, które podkreślają estetykę i piękno jedzenia.
  • Autor ma silny związek z historią kulinarną i zapomnianą wiedzą, które dogłębnie eksploruje i prezentuje.

Książka omawia nie tylko popularne w Polsce kiszone warzywa, takie jak kapusta czy ogórki, ale także inspiruje do odkrywania nowych smaków i technik, które mogą ubogacić codzienną dietę.

Możliwości wykorzystania w kuchni

Książka to niezastąpiona pomoc w kuchni dla tych, którzy chcą poszerzyć swoje umiejętności kulinarne i wprowadzić do swojej diety fermentowane produkty. Może służyć jako przewodnik do przygotowania:

  • Niepowtarzalnych i zaskakujących kiszonek z różnych warzyw, owoców i zbóż.
  • Wyjątkowych octów, które dodają głębi smaku wielu potrawom.

Korzystanie z tej książki to nie tylko poszerzenie kulinarnych horyzontów, ale także zrozumienie fermentacji jako procesu wpływającego na smak i estetykę jedzenia.

Szczegóły produktu

  • Tytuł: Kiszonki i fermentacje
  • Autor: Aleksander Baron
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Rok wydania: 2018
  • Ilość stron: 288
  • Wymiary: 20 x 26 cm
  • ISBN: 978-83-8103-273-5
  • Okładka: twarda

Najczęściej zadawane pytania

Czy książka zawiera przepisy na wegańskie kiszonki?
Tak, książka obejmuje różnorodne przepisy, w tym na wegańskie kiszonki oraz rodzaje fermentowanych potraw.

Jakie poziomy umiejętności kulinarnych są wymagane, aby korzystać z książki?
Książka jest przyjazna dla osób na każdym poziomie zaawansowania, z detalicznymi opisami i instrukcjami, które ułatwiają proces fermentacji.

Do sprawdzenia

 

  • Producent/Dystrybutor: Pascal .
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000007294

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops