Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Skrobia (Mąka) z Tapioki 1 kg - Targroch - Tapioka - skrobia z manioku zmielona na mąkę

  • Posiadamy ostatnią sztukę w naszym magazynie! Posiadamy ostatnią sztukę w naszym magazynie!
  • Cena regularna: 16,69 zł
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 12,73 zł
    • 13,19 zł
    • szt.
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów
Data min. trwałości:2025/10/30
Zawartość netto:1  kg
Cena kat. za 1kg :16.69 zł

SKROBIA (MĄKA) Z TAPIOKI

Masa netto: 1 kg

Składniki: Skrobia z bulwy manioku.

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Zastosowanie: Mąka z tapioki doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, ciasteczek.

Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1524 kJ/364 kcal

Tłuszcz: 0,1 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g

Węglowodany: 91 g

- w tym cukry: 0 g

Błonnik: 0 g

Białko: 0,1 g

Sól: 0,1 g

 

 

 

Producent:

Tar-Groch-Fil

T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.j.

Filipowice 161

32-840 Zakliczyn

 

 

 

 

 

 

 

Mąka z Tapioki 1 kg Targroch

Mąka z tapioki to bezglutenowy produkt, który w wielu przypadkach może zastąpić w naszej kuchni tradycyjne mąki zbożowe. Produkt ten jest wytwarzany z rośliny uprawnej, jaką jest maniok jadalny. Roślina wywodzi się z Brazylii, aczkolwiek obecnie jest uprawiana na wielu kontynentach, w tym również w tropikalnych częściach Azji. Mąka z tapioki 1 kg Targroch to jakościowy produkt pochodzący z ekologicznych upraw Tajlandii. Produkt może zastąpić mąki zbożowe w wypiekach lub być stosowany jako składnik niektórych dań i deserów, a także jako składnik zagęszczający do zup i sosów. Biorąc pod uwagę wartości odżywcze mąki z tapioki, warto dowiedzieć się więcej o zastosowaniach tego odżywczego produktu.

Czym właściwie jest tapioka?

Skrobia tapiokowa jest wytwarzana z bulw manioku. Roślina ta jest trująca, dlatego uprzednio jest poddawana odpowiedniej obróbce. Bulwy są namaczane, poddawane obróbce termicznej i suszone. W procesie produkcji oddziela się również skropię od reszty rośliny. I to właśnie ona jest surowcem potrzebnym do produkcji artykułów spożywczych z tapioki. Skrobia tapiokowa może być wykorzystana do produkcji mąki, płatków oraz kaszy (granulek). Główną zaletą mąki z tapioki jest brak glutenu, dzięki czemu może być ona bezpiecznie spożywana przez osoby cierpiące na celiakię. To także wartościowe źródło skrobii, łatwo przyswajalnych węglowodanów oraz minerałów i witamin. Tapioka jest także lekkostrawna oraz może korzystnie oddziaływać na funkcje układu pokarmowego. Jako ciekawostkę możemy dodać, że produkty z manioku są niezwykle ważnym elementem diety mieszkańców Ameryki Południowej.

Jakie właściwości posiada mąka z tapioki Targroch?

Właściwości tapioki sprawiają, że jest ona uznawana za zdrowy i wartościowy produkt, który coraz częściej ląduje na stołach osób ceniących sobie zdrowy styl życia. Mąka z tapioki 1 kg Targroch to cenne źródło lekkostrawnych węglowodanów oraz skrobii. Produkt zawiera także niewielkie ilości białka. Mąka z tapioki jest nieco mniej kaloryczna od większości mąk zbożowych – na 100 gram produktu przypada ok. 360 kcal. Maniok jadalny posiada w swoim składzie także witaminy i minerały, a mianowicie: witaminę c, witaminy z grupy B, fosfor, wapń, magnez, potas, żelazo, miedź oraz mangan. Targroch to producent o uznanej renomie wśród miłośników zdrowego stylu życia. Dostępna w jego ofercie mąka z tapioki jest produkowana z manioku jadalnego pozyskiwanego z ekologicznych upraw Tajlandii. To dobry wybór dla osób, które chcą w pełni wykorzystać odżywczy potencjał tapioki.  

Jakie zastosowanie w kuchni znajduje mąka z tapioki?

Mąka z tapioki może być zdrową alternatywą dla mąk zbożowych. Nie posiada glutenu, a ponadto odznacza się niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu może być stosowana przez osoby celiakią oraz diabetyków. Mąka z tapioki jest także wykorzystywana do zagęszczania zup i sosów, a także jako składnik niektórych koktajli czy puddingów. Doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast i ciasteczek, choć początkowo wymaga wprawy, ze względu na nieco inną konsystencję. Mąka tapiokowa cieszy się coraz większą popularnością, a wszystko za sprawą wartościowych składników odżywczych, które sprawiają, że jest to produkt pełnowartościowy, a także lekkostrawny. Warto także wspomnieć o tym, że skrobia tapiokowa jest dostępna także w formie płatków oraz kasz w formie granulek do gotowania.

Mąka z tapioki 1 kg Targroch w sklepie Marketbio.pl

W sklepie internetowym Marketbio.pl można znaleźć wartościową i ekologiczną żywność od sprawdzonych producentów. Doskonałym przykładem jest mąka z tapioki 1 kg Targroch pochodząca z naturalnych upraw w Tajlandii. Mąka tapiokowa to ciekawa i bezglutenowa alternatywa dla mąk zbożowych. Jest wykorzystywana do wypieków, koktajli, sosów, zup i deserów. Biorąc pod uwagę jej właściwości odżywcze oraz lekkostrawność, na pewno warto znaleźć dla niej miejsce w swojej kuchni. Kupując mąkę z tapioki Targroch w sklepie Marketbio.pl możesz liczyć na korzystaną cenę, wygodne metody płatności i dostawy, a także krótki czas realizacji zamówień.

Bio: Nie
Gluten: możliwa obecność
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Nie
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Nie
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie

Recenzje

Alicja Stachowiak
Zakup zweryfikowany

Jak najbardziej , jest kto bardzo dobra alternatywa dla naszych znanych wyrobów jak mąka pszenna ryzowa lub Gryczana. Ja jestem bardzo zadowolona ze znalazłam w Polsce firmę która posiada w swojej ofercie tyle różnych produktów . Na stałe mieszkam w Stanach ale co roku spędzam czas w Polsce ze względu na prace która wykonuje. Dziękuje i zycze miłego dnia . SN

IK
Recenzja niezweryfikowana

Super

Recenzja niezweryfikowana

Zdecydowanie najlepiej się klei, jednolita, bialuśka, pachnąca, super jakość, najlepsza z tych co używałam!

Tapioka – pytania i odpowiedzi

Tapioka – pytania i odpowiedzi

14-07-2023
Małe, białe kuleczki tapioki robią się coraz bardziej popularne w naszym klimacie. Często zadajecie nam pytania na temat tapioki, dlatego postanowiliśmy odpowiedzieć na te, które powtarzają się najczęściej. Spis treści Tapioka – pytania i odpowiedzi 1 Co to jest tapioka?. 1 Jak powstają perełki tapioki?. 1 Co zrobić z pereł tapioki?. 1 Czy tapioka jest kaloryczna?....

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google