Skrobia (Mąka) z Tapioki 1 kg - Targroch - Tapioka - skrobia z manioku zmielona na mąkę
- Posiadamy ostatnią sztukę w naszym magazynie!
-
- 13,19 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :16.69 zł
SKROBIA (MĄKA) Z TAPIOKI
Masa netto: 1 kg
Składniki: Skrobia z bulwy manioku.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Zastosowanie: Mąka z tapioki doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, ciasteczek.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1524 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 91 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,1 g
Producent:
Tar-Groch-Fil
T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.j.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Mąka z Tapioki 1 kg Targroch
Mąka z tapioki to bezglutenowy produkt, który w wielu przypadkach może zastąpić w naszej kuchni tradycyjne mąki zbożowe. Produkt ten jest wytwarzany z rośliny uprawnej, jaką jest maniok jadalny. Roślina wywodzi się z Brazylii, aczkolwiek obecnie jest uprawiana na wielu kontynentach, w tym również w tropikalnych częściach Azji. Mąka z tapioki 1 kg Targroch to jakościowy produkt pochodzący z ekologicznych upraw Tajlandii. Produkt może zastąpić mąki zbożowe w wypiekach lub być stosowany jako składnik niektórych dań i deserów, a także jako składnik zagęszczający do zup i sosów. Biorąc pod uwagę wartości odżywcze mąki z tapioki, warto dowiedzieć się więcej o zastosowaniach tego odżywczego produktu.
Czym właściwie jest tapioka?
Skrobia tapiokowa jest wytwarzana z bulw manioku. Roślina ta jest trująca, dlatego uprzednio jest poddawana odpowiedniej obróbce. Bulwy są namaczane, poddawane obróbce termicznej i suszone. W procesie produkcji oddziela się również skropię od reszty rośliny. I to właśnie ona jest surowcem potrzebnym do produkcji artykułów spożywczych z tapioki. Skrobia tapiokowa może być wykorzystana do produkcji mąki, płatków oraz kaszy (granulek). Główną zaletą mąki z tapioki jest brak glutenu, dzięki czemu może być ona bezpiecznie spożywana przez osoby cierpiące na celiakię. To także wartościowe źródło skrobii, łatwo przyswajalnych węglowodanów oraz minerałów i witamin. Tapioka jest także lekkostrawna oraz może korzystnie oddziaływać na funkcje układu pokarmowego. Jako ciekawostkę możemy dodać, że produkty z manioku są niezwykle ważnym elementem diety mieszkańców Ameryki Południowej.
Jakie właściwości posiada mąka z tapioki Targroch?
Właściwości tapioki sprawiają, że jest ona uznawana za zdrowy i wartościowy produkt, który coraz częściej ląduje na stołach osób ceniących sobie zdrowy styl życia. Mąka z tapioki 1 kg Targroch to cenne źródło lekkostrawnych węglowodanów oraz skrobii. Produkt zawiera także niewielkie ilości białka. Mąka z tapioki jest nieco mniej kaloryczna od większości mąk zbożowych – na 100 gram produktu przypada ok. 360 kcal. Maniok jadalny posiada w swoim składzie także witaminy i minerały, a mianowicie: witaminę c, witaminy z grupy B, fosfor, wapń, magnez, potas, żelazo, miedź oraz mangan. Targroch to producent o uznanej renomie wśród miłośników zdrowego stylu życia. Dostępna w jego ofercie mąka z tapioki jest produkowana z manioku jadalnego pozyskiwanego z ekologicznych upraw Tajlandii. To dobry wybór dla osób, które chcą w pełni wykorzystać odżywczy potencjał tapioki.
Jakie zastosowanie w kuchni znajduje mąka z tapioki?
Mąka z tapioki może być zdrową alternatywą dla mąk zbożowych. Nie posiada glutenu, a ponadto odznacza się niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu może być stosowana przez osoby celiakią oraz diabetyków. Mąka z tapioki jest także wykorzystywana do zagęszczania zup i sosów, a także jako składnik niektórych koktajli czy puddingów. Doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast i ciasteczek, choć początkowo wymaga wprawy, ze względu na nieco inną konsystencję. Mąka tapiokowa cieszy się coraz większą popularnością, a wszystko za sprawą wartościowych składników odżywczych, które sprawiają, że jest to produkt pełnowartościowy, a także lekkostrawny. Warto także wspomnieć o tym, że skrobia tapiokowa jest dostępna także w formie płatków oraz kasz w formie granulek do gotowania.
Mąka z tapioki 1 kg Targroch w sklepie Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl można znaleźć wartościową i ekologiczną żywność od sprawdzonych producentów. Doskonałym przykładem jest mąka z tapioki 1 kg Targroch pochodząca z naturalnych upraw w Tajlandii. Mąka tapiokowa to ciekawa i bezglutenowa alternatywa dla mąk zbożowych. Jest wykorzystywana do wypieków, koktajli, sosów, zup i deserów. Biorąc pod uwagę jej właściwości odżywcze oraz lekkostrawność, na pewno warto znaleźć dla niej miejsce w swojej kuchni. Kupując mąkę z tapioki Targroch w sklepie Marketbio.pl możesz liczyć na korzystaną cenę, wygodne metody płatności i dostawy, a także krótki czas realizacji zamówień.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Tar-Groch-Fil Sp. J.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000015206
Recenzje
Alicja Stachowiak
Zakup zweryfikowany
|
|
IK
Recenzja niezweryfikowana
|
|
Recenzja niezweryfikowana
|