Makaron Orkiszowy Razowy Spaghetti Bio 500 G - Alce Nero
- W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 16,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :33.98 zł
EKOLOGICZNY MAKARON ORKISZOWY RAZOWY SPAGHETTI
Masa netto: 500 g
Składniki: Ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz*, woda
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Informacja dla alergików: Zawiera gluten.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Zagotuj 1,5 l wody, dodaj sól, dodaj 100 g makaronu i gotuj przez 11 minut.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 1508 kJ/3459 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71 g
- w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 14 g
Sól: 0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. Ford 2/A - 40024
Castel S. Pietro Terme (BO)
Italia
Ekologiczny Makaron Orkiszowy Razowy Spaghetti
Alce Nero oferuje w pełni ekologiczny makaron orkiszowy, który jest idealnym wyborem dla miłośników zdrowej żywności. Produkt ten pochodzi z najlepszych upraw we Włoszech, łącząc tradycję z jakością, dostarczając pełnowartościowego smaku i wartości odżywczych.
Wysoka jakość i ekologiczne pochodzenie
Makaron ten jest produkowany z pełnoziarnistej mąki orkiszowej, która pochodzi wyłącznie z certyfikowanych włoskich gospodarstw ekologicznych. Dzięki temu zawiera naturalne składniki, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe.
Zalety wyboru orkiszowego makaronu
- Wysoka zawartość błonnika, przyczyniająca się do zrównoważonej diety.
- Obfite źródło białka, wspomagające codzienną dietę.
- Produkt wolny od sztucznych dodatków i pestycydów.
Zastosowanie w kuchni
Orkiszowy makaron spaghetti to doskonała baza do różnorodnych dań kuchni włoskiej. Świetnie komponuje się z sosami pomidorowymi, pesto, a także z lekkimi sosami na bazie oliwy z oliwek. Możesz wykorzystać go w tradycyjnych przepisach lub tworzyć własne kulinarne kompozycje.
Certyfikaty i warunki przechowywania
Makaron posiada certyfikat IT-BIO-009, potwierdzający jego ekologiczne pochodzenie. Aby zachować jego świeżość i smak, przechowuj go w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły przygotowania
Aby uzyskać idealnie al dente makaron, zagotuj 1,5 litra wody, dodaj sól oraz 100 g makaronu, a następnie gotuj przez 11 minut.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy makaron zawiera gluten? Tak, makaron zawiera gluten.
- Jakie są zalecane warunki przechowywania? Przechowuj makaron w suchym i chłodnym miejscu, aby zapewnić mu świeżość.
- Jakie dania mogę przygotować z tego makaronu? Makaron orkiszowy idealnie nadaje się do dań z sosami pomidorowymi, serowymi, pesto, a także do sałatek makaronowych.
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Alce nero
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: F 324
Recenzje
P.
Recenzja niezweryfikowana
|