Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Obniżka

Makaron Semolinowy Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE BIO Masa netto: 250 g Składniki: semolina z pszenicy durum*, woda.   *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy    Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania: 8 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1478 kJ / 352 kcal Tłuszcz 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 73 g w tym cukry 3,1 g Błonnik 2,9 g Białko 11 g Sól 0 g   Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

8,29 zł
Makaron Semolinowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY SPAGHETTI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna mąka z pszenicy durum, woda   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Sposób przygotowania: 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza  w 100 g produktu: Wartość energetyczna:  1478 kJ/ 352 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 73 g - w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g     Producent: ALCE NERO S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

9,49 zł
Makaron Semolinowy Razowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Razowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY RAZOWY SPAGHETTI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna pełnoziarnista mąka z pszenicy durum, woda.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza  w 100 g produktu: Wartość energetyczna:  1453 kJ/ 346 kcal Tłuszcz: 2,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 3,2 g Błonnik: 7,7 g Białko: 12 g Sól: 0 g     Producent: ALCE NERO S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

9,79 zł
Makaron Semolinowy Farfalle Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Farfalle Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE BIO Masa netto: 500 g Składniki: semolina z pszenicy durum*, woda.   *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy    Informacja dla alergików: zawiera gluten. Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1478 kJ / 352 kcal Tłuszcz 1,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 73 g - w tym cukry 3,1 g Błonnik 2,9 g Białko 11 g Sól 0 g     Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

9,99 zł
Makaron Semolinowy Penne Bio 500 g Alce Nero

Makaron Semolinowy Penne Bio 500 g Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY PENNE BIO Masa netto: 500 g Składniki: Semolina z pszenicy durum*, woda   * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Zawiera gluten. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1478 kJ/352 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g       Producent: Alce Nero  Via H. Ford 2/A-40024 Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia

9,99 zł
Makaron Semolinowy Lasagne Bio 250 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Lasagne Bio 250 g - Alce Nero

MAKARON SEMOLINOWY LASAGNE BIO Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Masa netto: 250 g  Składniki: mąka z pszenicy durum*, woda   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-023 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób użycia: Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180ºC przez 35 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 351 kcal Tłuszcz: 1,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 72 g - w tym cukry: 2,5 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g     Producent: Pastificio Battagello S.r.l. Via Balegante, 5-31039 Riese Pio X (TV) Italia

9,99 zł
Wafle Ryżowe Pełnoziarniste Bio 100 g - Alce Nero

Wafle Ryżowe Pełnoziarniste Bio 100 g - Alce Nero

WAFLE RYŻOWE PEŁNOZIARNISTE BIO Masa netto: 100 g   Składniki: Ryż pełnoziarnisty*.   * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Może zawierać: ziarna sezamu.  Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1613 kJ/ 384 kcal Tłuszcz: 1,9 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g Węglowodany: 82 g - w tym cukry: 0,4 g Błonnik: 2,8 g Białko: 7,8 g Sól: 0 g     Producent: Via H. Ford 2/A - 40024 Castel S. Pietro Rerme (BO) ItaliaDo sprawdzenia

10,89 zł
Makaron Semolinowy Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Semolinowy Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero

 MAKARON SEMOLINOWY RAZOWY PENNE BIO Masa netto: 500 g Składniki: pełnoziarnista mąka z pszenicy durum*, woda.   *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy    Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję i gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania: 10 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1453 kJ / 346 kcal Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 66 g w tym cukry 3,2 g Błonnik 7,7 g Białko 12 g Sól 0 g   Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

10,99 zł
Mąka Pszenna Bio Typ 0 Mąka Włoska do Pizzy 1 Kg Alce Nero Mąka na Pizzę

Mąka Pszenna Bio Typ 0 Mąka Włoska do Pizzy 1 Kg Alce Nero Mąka na Pizzę

MĄKA PSZENNA BIO - TYP 0 Idealna do wypieku chleba, makaronów, pizzy Masa netto: 1 kg Składniki: Mąka pszenna* 100%   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacje dla alergików: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1541 kJ/ 367 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 76 g - w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g       Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford, 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Italia  Do sprawdzenia

11,89 zł
Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Produkt pasteryzowany. 100% włoskich pomidorów. Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory z upraw ekologicznych.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,4 g Błonnik: 2,7 g Białko: 1,7 g Sól: 0 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. ford 2/A 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia

12,59 zł
Makaron z Płaskurki Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero

Makaron z Płaskurki Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero

MAKARON Z PŁASKURKI GNIAZDA TAGLIATELLE BIO Masa netto: 250 g Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki*, woda.   * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: IT-EKO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 8 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1445 kJ/344 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 4,0 g Białko: 12 g Sól: 0 g       Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme Włochy Do sprawdzenia

12,79 zł
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g - Alce Nero

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g - Alce Nero

MAKARON KUKURYDZIANO-RYŻOWY SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO  Masa netto: 250 g Składniki: mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%)   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Informacje dla alergików: produkt może zawierać alergeny: łubin, soję. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1491 kJ/355 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g - w tym cukry: 2 g Białko: 7 g Sól: 0,05 g   Producent: Alce Nero S.p.A. Via  H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia

13,09 zł
Makaron Fusilli Trójkolorowy Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Fusilli Trójkolorowy Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON FUSILLI TRÓJKOLOROWY BIO Makaron semolinowy z suszonym pomidorem i szpinakiem. Masa netto: 500 g Składniki: mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda    * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1470 kJ/ 350 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 3,5 g Białko: 12 g Sól: 0 g     Producent: ALCE NERO  Via H. Ford 2/A-40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia

13,19 zł
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Penne Bezglutenowy Bio 250 g  Alce Nero

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Penne Bezglutenowy Bio 250 g Alce Nero

EKOLOGICZNY MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY  BEZGLUTENOWY - PENNE Opracowany specjalnie dla osób cierpiących na celiakię.  Masa netto: 250 g Składniki: Mąka kukurydziana* 80%, mąka ryżowa* 20%   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych  Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Produkt może zawierać łubin oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1491 kJ/355kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g -w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 1,0 g Białko: 7,0 g Sól: 0,05 g       Producent: Alce Nero via Idice,299 40050 Monterenzio (BO)  WłochyDo sprawdzenia

13,69 zł
Makaron Kukurydziano  - Ryżowy Fusilli Bezgluenowy Bio 250 - Alce Nero

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Fusilli Bezgluenowy Bio 250 - Alce Nero

MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO  FUSILLI Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum. Masa netto: 250 g Składniki: Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%)    * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: Produkt może zawierać łubin oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1499 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g -w tym cukry: 2 g Błonnik: 1 g Białko: 7 g Sól: 0,05 g     Producent: Alce Nero via Idice,299 40050 Monterenzio (BO)  WłochyDo sprawdzenia

13,69 zł
Pesto Czerwone z Suszonych Pomidorów Bio 130 g - Alce Nero

Pesto Czerwone z Suszonych Pomidorów Bio 130 g - Alce Nero

PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓW BIO Masa netto: 130 g Składniki: suszone pomidory* (55%), pulpa pomidorowa*, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (3%), ocet jabłkowy*, ser parmezan* (2%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (2%) (mleko owcze*, sól, podpuszczka), sól, papryka*, chili* *składniki z upraw ekologicznychJednostka certyfikująca: IT-BIO-009Pochodzenie surowców: Rolnictwo UEInformacja dla alergików: Produkt zawiera mleko.Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna: 903 kJ / 215 kcalTłuszcz: 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 gWęglowodany: 13 gw tym cukry: 11 gBłonnik: 3,7 gBiałko: 5,1 gSól: 2,2 gDo sprawdzenia

13,71 zł
Kawa Zbożowa Moka Bio 500 g - Alce Nero

Kawa Zbożowa Moka Bio 500 g - Alce Nero

KAWA ZBOŻOWA MOKA  Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczny prażony i mielony jęczmień (orzo mondo)   Jednostka certyfikująca: IT-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Włochy)   Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w zamkniętym pojemniku. Przygotowania: Porcja na 1 filiżankę: wsypać 2-3 łyżeczki kawy do filtra ekspresu do kawy. Kawa nie zawiera kofeiny, polecana również dla dzieci.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 351 kcal Tłuszcz: 1,7 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 6,7 g Białko: 12,5 g Sól: 0 g  Do sprawdzenia

14,49 zł
Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli

Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli

PULPA POMIDOROWA BIO 100% włoskich pomidorów. Uprawiane w regionie Emilia-Romagna. Produkt pasteryzowany. Zawartość netto:  500 g Składniki: pomidory krojone* (75%), przecier pomidorowy pół skoncentrowany* (25%).   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy       Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza  w 100 g produktu: Wartość energetyczna:  126 kJ/ 30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 1,6 g Sól: 0,0 g       Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia

14,69 zł
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO Masa netto: 350 g Składniki: Pomidory*.   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy       Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 193 kJ/ 46 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,03 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 6,7 g Błonnik: 1,2 g Białko: 1,0 g Sól: 0,0 g       Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia

14,69 zł
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH BIO Produkt pasteryzowany. Masa netto: 350 g Składniki: Ekologiczne pomidory.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,1 g Błonnik: 1 g Białko: 1,7 g Sól: 0,03 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A 40024 Castel S. Pietro T. (BO) WłochyDo sprawdzenia

14,89 zł
Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero

EKOLOGICZNY MAKARON Z PŁASKURKI RAZOWY SPAGHETTI Masa netto: 500 g Składniki: Ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki*, woda *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna: 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 5,7 g Białko: 12 g Sól: 0 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia

16,39 zł
Kukurydza Słodka w Zalewie Bio 320 g (2 Sztuki x160 g) - Alce Nero

Kukurydza Słodka w Zalewie Bio 320 g (2 Sztuki x160 g) - Alce Nero

KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO Ekologiczne ziarna słodkiej kukurydzy pakowane próżniowo. Masa netto: 320 g (2 x 160 g) Masa netto po odsączeniu: 280 g (2 x 140 g) Składniki: ziarna kukurydzy cukrowej*, woda, sól.   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 340 kJ/ 81 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 12 g - w tym cukry: 6,9 g Błonnik: 2,9 g Białko: 2,3 g Sól: 0,34 g     Producent: Alce Nero s.p.a. Via H. Ford 7-9 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) - Italia

16,49 zł
Makaron Razowy z Płaskurki Fusilli Bio 500 g - Alce Nero

Makaron Razowy z Płaskurki Fusilli Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON RAZOWY Z PŁASKURKI FUSILLI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna pełnoziarnista mąka z pszenicy płaskurki, woda.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.     Wartość odżywcza  w 100 g produktu: Wartość energetyczna:  1539 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g   Producent: Alce Nero S.p.A. Via  H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Włochy   Do sprawdzenia

17,59 zł
Makaron z Płaskurki Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero

Makaron z Płaskurki Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero

MAKARON Z PŁASKURKI RAZOWY PENNE BIO Masa netto: 500 g Składniki: mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki*, woda.   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Informacja dla alergików: może zawierać  inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 10 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 67 g -w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 5,7 g Białko: 12 g Sól: 0,0 g     Producent: Alce Nero via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Theme (BO) WłochyDo sprawdzenia

17,59 zł

 

 

 

 

 

Alce Nero – Ekologiczne Smaki Prosto z Włoch

Kim jest Alce Nero?

Alce Nero to renomowany producent ekologicznej żywności z długą tradycją tworzenia produktów z najlepszych naturalnych składników. Firma koncentruje się na dostarczaniu wysokiej jakości żywności ekologicznej, która łączy włoską tradycję z nowoczesnymi potrzebami zdrowotnymi konsumentów. Oferta Alce Nero obejmuje szeroki asortyment produktów, począwszy od makaronów, przez miód, aż po oleje i octy.

Najważniejsze produkty Alce Nero

  • Makaron kukurydziano-ryżowy bezglutenowy – idealny dla osób poszukujących alternatyw dla tradycyjnych makaronów.
  • Oliwa z oliwek extra virgin – doskonała do sałatek i gotowania, dostępna w różnych pojemnościach, w tym w specjalnych wersjach dla dzieci.
  • Sos pomidorowy bio – dostępny w wielu odmianach smakowych, takich jak arrabbiata, z warzywami czy z grillowanym bakłażanem.
  • Czekolada i desery – szeroki wybór czekolad fair trade w różnych smakach oraz musów owocowych, takich jak mus truskawkowy czy mus figowo-cytrynowy.
  • Buliony i kostki warzywne – praktyczne i smakowite rozwiązania do gotowania zup i dań jednogarnkowych.
  • Napoje i nektary – w tym napój ryżowy basmati z wapniem oraz nektary owocowe, takie jak nektar morelowy i brzoskwiniowy.
  • Pesto i kremy – smakowite dodatki do makaronów i kanapek, takie jak pesto bazyliowe z tofu czy krem orzechowo-czekoladowy.

Dlaczego warto wybrać Alce Nero?

Alce Nero oferuje produkty, które są certyfikowane jako ekologiczne, co zapewnia jakość i bezpieczeństwo dla całej rodziny. Ich oferta nie tylko koncentruje się na smaku, ale także na odpowiedzialności środowiskowej i społecznej, co czyni ich liderem w branży zdrowej żywności.

Miejsce produkcji i wartości

Alce Nero to nie tylko producent, ale także zespół pasjonatów życia zgodnego z naturą. Wszystkie produkty powstają w zgodzie z naturalnymi cyklami przyrody, przy minimalnym wpływie na środowisko. Włoskie korzenie marki dodają autentyczności i wyjątkowości każdemu produktowi, zwłaszcza takim jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia czy makaron orkiszowy.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops