Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Przeciery Pomidorowe

Przeciery Pomidorowe

Przeciery pomidorowe systematycznie meldują się w większości domów oraz restauracji. Na ich bazie powstają przepyszne dania. Mogą stanowić główną bazę sosów, pomóc w przełamaniu konwencji lub po prostu podkreślić konkretne aromaty. W zasadzie śmiało można stwierdzić, że przeciery mają tyle zastosowań, na ile pozwala kreatywność oraz fantazja kucharza. Właśnie dlatego, wybierając ekologiczne przeciery pomidorowe, warto stawiać jedynie na produkty najwyższej jakości. Dają gwarancję, że osiągniesz zamierzony efekt, a potrawa zachowa konkretny smak.

Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH BIO Produkt pasteryzowany. Masa netto: 350 g Składniki: Ekologiczne pomidory.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,1 g Błonnik: 1 g Białko: 1,7 g Sól: 0,03 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A 40024 Castel S. Pietro T. (BO) Włochy

15,69 zł
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO Masa netto: 350 g Składniki: Pomidory*.   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy       Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 193 kJ/ 46 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,03 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 6,7 g Błonnik: 1,2 g Białko: 1,0 g Sól: 0,0 g       Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy

14,99 zł
Koncentrat Pomidorowy 28% Bio 130 g - Alce Nero

Koncentrat Pomidorowy 28% Bio 130 g - Alce Nero

KONCENTRAT POMIDOROWY 28% BIO (przecier pomidorowy) Masa netto: 130 g Składniki: Pomidory*.   * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-09 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 20 g -w tym cukry: 16 g Błonnik: 3,4 g Białko: 4,2 g Sól: 0,1 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via  H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Włochy

12,99 zł
Sos Pomidorowy Passata Bio 3x 200 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata Bio 3x 200 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Masa netto: 600 g (3 x 200 g) Składniki: Pomidory*.   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal Tłuszcz - 0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g Węglowodany - 5,3 g w tym cukry - 4,4 g Błonnik - 2,7 g Białko - 1,7 g Sól - 0 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia  

17,49 zł
Sos Pomidorowy Z Bazylią Bio 500 G Alce Nero

Sos Pomidorowy Z Bazylią Bio 500 G Alce Nero

PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ BIO 100% włoskich pomidorów Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól.   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Włochy)         Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 126 kJ/30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Błonnik: 1,3 g Białko: 1,6 g Sól: 0,5 g   Producent:  Alce Nero 40024 Castel S. Pietro Terme Włochy

17,49 zł
Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli

Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli

PULPA POMIDOROWA BIO 100% włoskich pomidorów. Uprawiane w regionie Emilia-Romagna. Produkt pasteryzowany. Zawartość netto:  500 g Składniki: pomidory krojone* (75%), przecier pomidorowy pół skoncentrowany* (25%).   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy       Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza  w 100 g produktu: Wartość energetyczna:  126 kJ/ 30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 1,6 g Sól: 0,0 g       Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy

15,19 zł
Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero

Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero

SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Produkt pasteryzowany. 100% włoskich pomidorów. Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory z upraw ekologicznych.   Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy   Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,4 g Błonnik: 2,7 g Białko: 1,7 g Sól: 0 g     Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. ford 2/A 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy

12,99 zł

Rodzaje przecierów pomidorowych dostępne dla klientów MarketBio

Pomidory na stołach i sklepowych półkach pojawiają się w rozmaitych formach. Tej różnorodności nie mogło zabraknąć także w naszych katalogach. MarketBio zapewnia ekologiczne przeciery pomidorowe, dostępne w tubce, puszce, butelce, kartonach czy też słoiku. Bogactwo wyboru nie ogranicza się zresztą do samego opakowania. Zależnie od kulinarnego celu klienci MarketBio otrzymają przeciery pomidorowe o nieco innym stopniu przetworzenia. Zdecydować można się m.in. na tradycyjne wersje bez przypraw lub opcje już przyprawione bio bazylią, które od razu są gotowe do podgrzania i zmieszania z makaronem.

Przeciery pomidorowe z ekologicznych upraw

Pomidory wykorzystane do produkcji przecierów pochodzą ze sprawdzonych upraw. To niezbędne minimum, aby wyprodukowane koncentraty posiadały głębię smaku. Pomidory hoduje się m.in. w słonecznych Włoszech, gdzie dojrzewają w ciepłym klimacie, zyskując przyjemny dla podniebienia, bardzo słodki miąższ. Co więcej, owoce uprawia się na ekologicznych polach. Są pozbawione szkodliwej chemii np. pestycydów. Nie mają również nic wspólnego z genetycznymi modyfikacjami. Bio charakter przecierów pomidorowych potwierdzają specjalne certyfikaty, które otrzymują jedynie produkty powstające w ściśle określonych warunkach.

przecier pomidorowy

Pamiętaj, aby odpowiednio przechowywać przecier pomidorowy

W katalogach mamy produkty sterylizowane oraz pasteryzowane. Odpowiednio zamknięte mogą być przechowywane przez stosunkowo długi czas, stanowiąc awaryjne rozwiązanie np. w przypadku niespodziewanej wizyty gości, kiedy trzeba szybko przygotować obiad. Ekologiczne przeciery pomidorowe magazynuje się w temperaturze pokojowej. Spokojnie można wykorzystać do tego celu kuchenne szafki lub ulubiony schowek. Sytuacja zmienia się po otwarciu produktu. Wtedy przeciery pomidorowe należy trzymać w lodówce oraz spożyć w możliwie krótkim czasie, aby zachowały maksymalne walory smakowe oraz były bezpieczne dla naszego zdrowia.

Do czego wykorzystać przecier pomidorowy?

Polacy kochają kuchnię włoską, a kuchnia włoska kocha pomidory i tworzone z nich przeciery, bo otwierają drogę do licznych kulinarnych przygód. Ekologiczne koncentraty mogą stanowić podstawę pysznego sosu. Świetnie sprawdzą się również w roli bazy do pizzy, zup, sosów lub kremów. Przeciery pomidorowe dobrze komponują się zarówno z warzywami, jak i mięsem oraz owocami morza. Stosuje się je w daniach smażonych, pieczonych lub gotowanych. W kuchennych eksperymentach z przecierami nie warto jednak ograniczyć się wyłącznie do kuchni włoskiej, bo tak naprawdę liczne przepisy na ich wykorzystanie znajdziemy w praktycznie każdym zakątku świata.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google