
Przeciery pomidorowe systematycznie meldują się w większości domów oraz restauracji. Na ich bazie powstają przepyszne dania. Mogą stanowić główną bazę sosów, pomóc w przełamaniu konwencji lub po prostu podkreślić konkretne aromaty. W zasadzie śmiało można stwierdzić, że przeciery mają tyle zastosowań, na ile pozwala kreatywność oraz fantazja kucharza. Właśnie dlatego, wybierając ekologiczne przeciery pomidorowe, warto stawiać jedynie na produkty najwyższej jakości. Dają gwarancję, że osiągniesz zamierzony efekt, a potrawa zachowa konkretny smak.
Sos Pomidorowy Z Bazylią Bio 500 G Alce Nero - Pulpa z włoskich eko pomidorów !
PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ BIO 100% włoskich pomidorów Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Włochy) Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 126 kJ/30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Błonnik: 1,3 g Białko: 1,6 g Sól: 0,5 g Producent: Alce Nero 40024 Castel S. Pietro Terme Włochy Do sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH BIO Produkt pasteryzowany. Masa netto: 350 g Składniki: Ekologiczne pomidory. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,1 g Błonnik: 1 g Białko: 1,7 g Sól: 0,03 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A 40024 Castel S. Pietro T. (BO) Włochy
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO Masa netto: 350 g Składniki: Pomidory*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 193 kJ/ 46 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,03 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 6,7 g Błonnik: 1,2 g Białko: 1,0 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Produkt pasteryzowany. 100% włoskich pomidorów. Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,4 g Błonnik: 2,7 g Białko: 1,7 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. ford 2/A 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata Bio 3x 200 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Masa netto: 600 g (3 x 200 g) Składniki: Pomidory*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal Tłuszcz - 0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g Węglowodany - 5,3 g w tym cukry - 4,4 g Błonnik - 2,7 g Białko - 1,7 g Sól - 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia
Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli
PULPA POMIDOROWA BIO 100% włoskich pomidorów. Uprawiane w regionie Emilia-Romagna. Produkt pasteryzowany. Zawartość netto: 500 g Składniki: pomidory krojone* (75%), przecier pomidorowy pół skoncentrowany* (25%). *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 126 kJ/ 30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 1,6 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Koncentrat Pomidorowy 28% Bio 130 g - Alce Nero
KONCENTRAT POMIDOROWY 28% BIO (przecier pomidorowy) Masa netto: 130 g Składniki: Pomidory*. * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-09 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 20 g -w tym cukry: 16 g Błonnik: 3,4 g Białko: 4,2 g Sól: 0,1 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Rodzaje przecierów pomidorowych dostępne dla klientów MarketBio
Pomidory na stołach i sklepowych półkach pojawiają się w rozmaitych formach. Tej różnorodności nie mogło zabraknąć także w naszych katalogach. MarketBio zapewnia ekologiczne przeciery pomidorowe, dostępne w tubce, puszce, butelce, kartonach czy też słoiku. Bogactwo wyboru nie ogranicza się zresztą do samego opakowania. Zależnie od kulinarnego celu klienci MarketBio otrzymają przeciery pomidorowe o nieco innym stopniu przetworzenia. Zdecydować można się m.in. na tradycyjne wersje bez przypraw lub opcje już przyprawione bio bazylią, które od razu są gotowe do podgrzania i zmieszania z makaronem.
Przeciery pomidorowe z ekologicznych upraw
Pomidory wykorzystane do produkcji przecierów pochodzą ze sprawdzonych upraw. To niezbędne minimum, aby wyprodukowane koncentraty posiadały głębię smaku. Pomidory hoduje się m.in. w słonecznych Włoszech, gdzie dojrzewają w ciepłym klimacie, zyskując przyjemny dla podniebienia, bardzo słodki miąższ. Co więcej, owoce uprawia się na ekologicznych polach. Są pozbawione szkodliwej chemii np. pestycydów. Nie mają również nic wspólnego z genetycznymi modyfikacjami. Bio charakter przecierów pomidorowych potwierdzają specjalne certyfikaty, które otrzymują jedynie produkty powstające w ściśle określonych warunkach.
Pamiętaj, aby odpowiednio przechowywać przecier pomidorowy
W katalogach mamy produkty sterylizowane oraz pasteryzowane. Odpowiednio zamknięte mogą być przechowywane przez stosunkowo długi czas, stanowiąc awaryjne rozwiązanie np. w przypadku niespodziewanej wizyty gości, kiedy trzeba szybko przygotować obiad. Ekologiczne przeciery pomidorowe magazynuje się w temperaturze pokojowej. Spokojnie można wykorzystać do tego celu kuchenne szafki lub ulubiony schowek. Sytuacja zmienia się po otwarciu produktu. Wtedy przeciery pomidorowe należy trzymać w lodówce oraz spożyć w możliwie krótkim czasie, aby zachowały maksymalne walory smakowe oraz były bezpieczne dla naszego zdrowia.
Do czego wykorzystać przecier pomidorowy?
Polacy kochają kuchnię włoską, a kuchnia włoska kocha pomidory i tworzone z nich przeciery, bo otwierają drogę do licznych kulinarnych przygód. Ekologiczne koncentraty mogą stanowić podstawę pysznego sosu. Świetnie sprawdzą się również w roli bazy do pizzy, zup, sosów lub kremów. Przeciery pomidorowe dobrze komponują się zarówno z warzywami, jak i mięsem oraz owocami morza. Stosuje się je w daniach smażonych, pieczonych lub gotowanych. W kuchennych eksperymentach z przecierami nie warto jednak ograniczyć się wyłącznie do kuchni włoskiej, bo tak naprawdę liczne przepisy na ich wykorzystanie znajdziemy w praktycznie każdym zakątku świata.
Alce Nero – Ekologiczne Smaki Prosto z Włoch
Kim jest Alce Nero?
Alce Nero to renomowany producent ekologicznej żywności z długą tradycją tworzenia produktów z najlepszych naturalnych składników. Firma koncentruje się na dostarczaniu wysokiej jakości żywności ekologicznej, która łączy włoską tradycję z nowoczesnymi potrzebami zdrowotnymi konsumentów. Oferta Alce Nero obejmuje szeroki asortyment produktów, począwszy od makaronów, przez miód, aż po oleje i octy.
Najważniejsze produkty Alce Nero
- Makaron kukurydziano-ryżowy bezglutenowy – idealny dla osób poszukujących alternatyw dla tradycyjnych makaronów.
- Oliwa z oliwek extra virgin – doskonała do sałatek i gotowania, dostępna w różnych pojemnościach, w tym w specjalnych wersjach dla dzieci.
- Sos pomidorowy bio – dostępny w wielu odmianach smakowych, takich jak arrabbiata, z warzywami czy z grillowanym bakłażanem.
- Czekolada i desery – szeroki wybór czekolad fair trade w różnych smakach oraz musów owocowych, takich jak mus truskawkowy czy mus figowo-cytrynowy.
- Buliony i kostki warzywne – praktyczne i smakowite rozwiązania do gotowania zup i dań jednogarnkowych.
- Napoje i nektary – w tym napój ryżowy basmati z wapniem oraz nektary owocowe, takie jak nektar morelowy i brzoskwiniowy.
- Pesto i kremy – smakowite dodatki do makaronów i kanapek, takie jak pesto bazyliowe z tofu czy krem orzechowo-czekoladowy.
Dlaczego warto wybrać Alce Nero?
Alce Nero oferuje produkty, które są certyfikowane jako ekologiczne, co zapewnia jakość i bezpieczeństwo dla całej rodziny. Ich oferta nie tylko koncentruje się na smaku, ale także na odpowiedzialności środowiskowej i społecznej, co czyni ich liderem w branży zdrowej żywności.
Miejsce produkcji i wartości
Alce Nero to nie tylko producent, ale także zespół pasjonatów życia zgodnego z naturą. Wszystkie produkty powstają w zgodzie z naturalnymi cyklami przyrody, przy minimalnym wpływie na środowisko. Włoskie korzenie marki dodają autentyczności i wyjątkowości każdemu produktowi, zwłaszcza takim jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia czy makaron orkiszowy.