
Do grona popularnych i niezwykle lubianych deserów zaliczymy budynie, kisiele, a także galaretki. Mogą być one spożywane jako pełnoprawny posiłek lub jako dodatek wykorzystywany głównie do wypieków. Wybierając desery warto zwrócić uwagę na ich skład oraz kaloryczność. Jeśli interesują Cię wyłącznie zdrowe i ekologiczne produkty, oferta sklepu Marketbio.pl sprosta Twoim oczekiwaniom! W naszym sklepie znajdziesz przepyszne galaretki, budynie oraz kisiele.
Kisiel o Smaku Wiśniowym Bezglutenowy BIO 30 g - Amylon
KISIEL O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 30 g Składniki: Cukier*, skrobia ziemniaczana*,sproszkowany burak czerwony*, aromat wiśniowy naturalny, kwas: kwas jabłkowy, kwas askorbinowy (witamina C). * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. Polecamy: kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1659 kJ/390 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 97 g - w tym cukry: 59 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g Witamina C: 12 mg Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod. Czechy Do sprawdzenia
Kisiel o Smaku Truskawkowym Bezglutenowy BIO 30 g - Amylon
KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 30 g Składniki: Cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, aromat truskawkowy naturalny, kwas: kwas jabłkowy, kwas askorbinowy (witamina C). * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. Polecamy: kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1663 kJ/391 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 97 g - w tym cukry: 60 g Białko: <0,5 g Sól: 0 g Witamina C: 12 mg Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod. Czechy Do sprawdzenia
Kisiel o Smaku Cytrynowym Bezglutenowy Bio 30 g - Amylon
KISIEL O SMAKU CYTRYNOWYM BIO Produkt bezglutenowy. Masa netto: 30 g Składniki: Cukier*, skrobia ziemniaczana*, kurkuma mielona*, aromat naturalny cytrynowy, kwas: kwas jabłkowy, kwas askorbinowy: witamina C. * składnik rolnictwa ekologicznego Jednostka certyfikująca: CZ-EKO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Sposób przygotowania: Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1667 kJ/ 392 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 98 g w tym cukry: 60 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Amylon, a.s. Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brk Czechy Do sprawdzenia
Galaretka o Smaku Wiśniowym z Agarem Bezglutenowa Bio 40 g - Amylon
GALARETKA O SMAKU WIŚNIOWYM Z AGAREM BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 40 g Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat wiśniowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. * składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1579 kJ/ 327 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 92 g - w tym cukry: 92 g Białko: <0,5 g Sól: 0 g Producent: Amylon, a.s., Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brod Do sprawdzenia
Galaretka o Smaku Truskawkowym z Agarem Bezglutenowa BIO 40 g - Amylon
GALARETKA O SMAKU TRUSKAWKOWYM Z AGAREM BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 40 g Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat truskawkowy, kurkuma mielona* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1587 kJ/373 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 93 g - w tym cukry: 93 g Białko: 0,2 g Sól: 0 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod. Czechy Do sprawdzenia
Galaretka o Smaku Pomarańczowym z Agarem Bezglutenowa Bio 40 g -Amylon
GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM Z AGAREM BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 40 g Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, naturalny aromat pomarańczowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1574 kJ/370 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 92 g - w tym cukry: 92 g Białko: <0,05 g Sól: 0 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod. Czechy Do sprawdzenia
Galaretka o Smaku Cytrynowym z Agarem Bezglutenowa Bio 40 g - Amylon
GALARETKA O SMAKU CYTRYNOWYM Z AGAREM BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 40 g Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat cytrynowy, kurkuma mielona*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1582 kJ/382 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 92 g - w tym cukry: 92 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod. Czechy Do sprawdzenia
Budyń Waniliowy Bezglutenowy Bio 40 g - Amylon
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 40 g Składniki: skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%), ekstrakt waniliowy*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób przygotowania: Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 350 ml. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można też przygotować przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal Tłuszcz: <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 87 g - w tym cukry: 0,8 g Białko: 0,9 g Sól: 0,02 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 01 Havlickuv Brod Czechy Do sprawdzenia
Budyń o Smaku Śmietankowym Bezglutenowy Bio 40 g - Amylon
BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM Produkt bezglutenowy. Masa netto: 40 g Składniki: Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona*. * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób przygotowania: 1. Z ½ l zimnego mleka odlać 350 ml. 2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1501 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: <0,5 g -w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 87 g - w tym cukry: <0,5 g Białko: < 0,5 g Sól: 0,02 g Producent: Amylon, a.s. Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brk Czechy Do sprawdzenia
Budyń Morelowy Bezglutenowy Bio 40 g - Amylon
BIO BUDYŃ MORELOWY Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 40 g Składniki: Skrobia kukurydziana*, suszone morele* 8%, naturalny aromat. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: Z 1/2 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Można przygotować również na napoju sojowym czy owsianym. Warunki przechowywania: Przechowywać zamknięte w suchym miejscu, chronić przed słońcem. Wartość odżywcza w 100 g sypkiego: Wartość energetyczna: 1480 kJ/349 kcal Tłuszcz: <0,5 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,1 g Węglowodany: 86 g - w tym cukry: 5,9 g Białko: <0,5 g Sól: 0,02 g Producent: Amylon Svermova 117 580 36 Havlickuv Brod Czechy Do sprawdzenia
Budyń Czekoladowy Bezglutenowy Bio 40 g - Amylon
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 40 g Składniki: BIO skrobia kukurydziana, 20% BIO kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób przygotowania: Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 350 ml. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można też przygotować przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal Tłuszcz: 2,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 73 g - w tym cukry: <0,5 g Białko: 4,8 g Sól: 0,03 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 01 Havlickuv Brod Czechy Do sprawdzenia
Czym charakteryzują się naturalne i ekologiczne desery?
Podstawą takich deserów jest naturalny skład, w którym nie znajdziemy syntetycznych substancji oraz konserwantów, które mogą mieć niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. Naturalne desery odznaczają się nie tylko zdrowszym składem, ale również lepszym i bardziej wyrazistym smakiem. Tyczy się to przede wszystkim wszystkich owocowych deserów, które powstały na bazie naturalnych soków oraz drobno pokrojonych owoców. Naturalne desery nie zawierają również sztucznych barwników, które nierzadko znajdują się na liście substancji niekorzystnych dla naszego zdrowia.
Jaki skład powinny mieć zdrowe budynie, kisiele i galaretki?
Kluczem do sukcesu w przypadku zdrowych deserów jest ograniczenie cukru. Zbyt duże ilości cukrów, zwłaszcza tych syntetycznych, to spore zagrożenie dla naszego zdrowia i samopoczucia. Jednocześnie, taki deser automatycznie staje się potężną bombą kaloryczną, a co za tym idzie, nie jest odpowiednim wyborem dla osób dbających o linię. W związku z tym, ekologiczne desery bazują jedynie na cukrach naturalnie występujących w przyrodzie, a ponadto, ograniczają ich ilość do minimum.
W przypadku wegan, bardzo istotną kwestią jest brak składników odzwierzęcych. Tymczasem, budynie i kisiele mogą zawierać w swoim składzie niewielkie ilości jajek lub mleka. W przypadku galaretki, często stosowanym składnikiem jest żelatyna. Jeśli zatem zaliczasz się do grona wegetarianów, pamiętaj o tym, aby wybierać budynie, kisiele oraz galaretki oznaczone jako produkt dla wegan. W ten sposób zyskujesz pewność, że w ich składzie nie ma żadnych składników odzwierzęcych.
Zdrowe desery dostępne w ofercie Marketbio.pl
W sklepie ze zdrową żywnością Marketbio.pl możesz zaopatrzyć się w zdrowe i pyszne desery, takie jak: budynie, galaretki oraz kisiele. Stanowią one zdrową przekąskę, ale również ważny dodatek do domowych wypieków. W naszej ofercie znajdziesz zdrowsze produkty bez konserwantów oraz szkodliwych barwników i z ograniczoną ilością cukrów. Na uwagę zasługuje również szeroka gama produktów dla wegan, pozbawiona jakichkolwiek składników odzwierzęcych.
Amylon - Producent Żywności Ekologicznej i Bezglutenowej
O Amylon
Amylon to wiodący producent żywności ekologicznej i bezglutenowej, specjalizujący się w dostarczaniu zdrowych wyborów kulinarnych dla wszystkich miłośników natury oraz zrównoważonych produktów spożywczych. Nasza oferta obejmuje różnorodne artykuły oparte na składnikach najwyższej jakości, które są przyjazne zarówno dla organizmu, jak i dla środowiska.
Nasza Oferta Produktów
- Cukier Waniliowy Bio - dostępny w różnych opakowaniach, idealny do wypieków i deserów.
- Żelatyna w Proszku Bio - naturalny zagęszczacz do potraw i deserów.
- Agar - Agar Bezglutenowy Bio - wegański zamiennik żelatyny.
- Kisiel Bezglutenowy - w smakach wiśniowym, truskawkowym i cytrynowym, lekki deser dla każdego.
- Budyń Bezglutenowy Bio - w smakach waniliowym, czekoladowym, śmietankowym oraz ryżowym z owocami.
- Galaretka Bio - w różnych smakach, takich jak wiśniowy i pomarańczowy.
- Masło Klarowane Ghee Bio - tradycyjne masło klarowane, które jest uniwersalne w kuchni.
- Proszek do Pieczenia Bezglutenowy Bio - niezbędny do każdego wypieku.
- Panierka Kukurydziana Bezglutenowa Bio - chrupiąca posypka do wszelkich potraw.
Dlaczego Wybierać Produkty Amylon?
Produkty Amylon łączą naturalną dobroć z różnorodnością smaków, odpowiednich zarówno dla osób z nietolerancjami pokarmowymi, jak i tych, którzy dbają o zdrowy styl życia. W ofercie znajdują się różne bio produkty gwarantujące prawdziwy smak i jakość. Od budyniów bezglutenowych, przez kisiele ekologiczne, po proszki do pieczenia, nasze produkty spełniają najwyższe standardy.
Podsumowanie
Amylon to marka, która stawia na wysoką jakość oraz zdrowe podejście do jedzenia. Nasze różnorodne produkty ekologiczne i bezglutenowe przypadną do gustu wszystkim, którzy poszukują naturalnych rozwiązań do swojego menu i pragną cieszyć się smakiem bez kompromisów.