Herbata Zielona Sencha 25 Saszetek (37,5 g ) - Basilur
HERBATA ZIELONA SENCHA Zielona herbata Sencha bez dodatków. Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o żółtym kolorze i delikatnym naparze, idealna o każdej porze dnia. Masa netto: 37,5 g (25 x 1,5 g) Składniki: zielona herbata cejlońska bez dodatków 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Sencha 100 Saszetek (150 g) - Basilur
HERBATA ZIELONA SENCHA Zielona herbata Sencha bez dodatków. Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o żółtym kolorze i delikatnym naparze, idealna o każdej porze dnia. Masa netto: 150 g (100 x 1,5 g) Składniki: zielona herbata cejlońska bez dodatków 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Sencha 10 Saszetek (15 g) - Basilur
HERBATA ZIELONA SENCHA Zielona herbata Sencha bez dodatków. Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o żółtym kolorze i delikatnym naparze, idealna o każdej porze dnia. Masa netto: 15 g (10 x 1,5 g) Składniki: zielona herbata cejlońska bez dodatków 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Liściasta z Dodatkami Summer Tea 100 g - Basilur
HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA Z DODATKAMI - SUMMER TEA Basilur Summer Tea to wspomnienie lata zamknięte w herbacianych liściach. Daje napar o delikatnym, słomkowym kolorze. Wyczuwalna świeżość, charakterystyczna dla zielonych herbat doskonale komponuje się z nutami słodkiej poziomki i papai, które na finiszu ustępują miejsca kwiatowemu akcentowi. Pozwól sobie na odrobinę lata o każdej porze, nawet zimą! Mieszanka jest umieszczona w wewnętrznej torebce z zamknięciem strunowym, dzięki czemu zachowuje świeżość i pełnię smaku. Masa netto: 100 g Składniki: mieszanka zielonych liściastych herbat cejlońskich (87,9%) z dodatkiem papai (4%), poziomki (3%), chabru (0,6%), nagietka (0,5%) oraz aromatem poziomki (4%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 3 minut. Możesz parzyć na dwa sposoby: Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Liściasta z Dodatkami CREAM FANTASY 100 g - BASILUR
HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA Z DODATKAMI - CREAM FANTASY Zielona wysokogórska herbata cejlońska w połączeniu z kremową śmietanką, płatkami kwiatów i owocami tworzą wspaniały smak i aromat. Mieszanka od wielu lat doceniana jest wśród kobiet na całym świecie, przez co stała się jedną z wizytówek marki Basilur Tea. Masa netto: 100 g Składniki: zielona herbata cejlońska liściasta (86,5%), papaja (10%), szarłat (1%), aromat truskawki (1,5%) oraz śmietanki (1%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Liściasta Sencha Classics 100 g - Basilur
HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA SENCHA CLASSICS Zielona liściasta herbata Sencha bez dodatków. Wspaniała propozycja na luksusowy prezent dla bliskiej osoby. Mieszanka jest umieszczona w wewnętrznej torebce z zamknięciem strunowym, dzięki czemu zachowuje świeżość i pełnię smaku. Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: SENCHA. Masa netto: 100 g Składniki: zielona liściasta herbata bez dodatków 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 3 minut. Możesz parzyć na dwa sposoby: Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Zielona Bez Dodatków GREEN VALLEY 25 Saszetek - Basilur
HERBATA ZIELONA BEZ DODATKÓW GREEN VALLEY Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach Cejlonu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Idealna do śniadania, ale nie tylko! Świetnie sprawdzi się też u tych, którzy chcieliby spróbować czegoś więcej. W końcu nie bez powodu uważa się ją za jedną z najbardziej cenionych herbat na świecie! Herbata bardzo łagodna w smaku. Często opisywana jest jako „wiosenna”. Wyczuwalne są świeże, roślinne nuty, które wieńczy delikatne, słodkie zakończenie. Masa netto: 37,5 g (25 x 1,5 g) Składniki: zielona herbata cejlońska bez dodatków 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Owocowa w Saszetkach WILD ROSE 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA OWOCOWA W SASZETKACH - WILD ROSE Susz owocowy w saszetkach. Zimą rozgrzeje, latem na zimno da Ci chwilę orzeźwienia. Nie zawiera kofeiny. Idealna dla dzieci. Masa netto: 50 g (25 x 2g) Składniki: kwiat hibiskusa 60%, płatki róży 20%, skórka pomarańczy 5%, jabłko 5%, liście stewii 4%, naturalny aromat róży 4,4%, jabłka 1,5% i cytryny 0,1%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Owocowa w Saszetkach RASPBERRY 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA OWOCOWA W SASZETKACH - RASPBERRY Susz owocowy w saszetkach. Nie zawiera kofeiny. Idealna dla dzieci. Idealna na zimno i na gorąco. Masa netto: 50 g (25 x 2g) Składniki: kwiat hibiskusa 70,5%, skórka pomarańczy 10%, jabłko 8,9%, liście stewii 4%, naturalny aromat maliny 7% i cytryny 0,1%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Owocowa w Saszetkach FOREST FRUITS 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA OWOCOWA W SASZETKACH - FOREST FRUITS Susz owocowy w saszetkach. Nie zawiera kofeiny. Idealna dla dzieci. Idealna na zimno i na gorąco. Masa netto: 50 g (25 x 2g) Składniki: Kwiat hibiskusa (73,7%), skórka pomarańczy (7%), jabłko (7%), liście stewii (6%), naturalny aromat maliny (3,2%), jeżyny (2,5%), truskawki (0,5%) i cytryny (0,1%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Owocowa w Saszetkach BLOOD ORANGE 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA OWOCOWA W SASZETKACH - BLOOD ORANGE Susz owocowy w saszetkach. Nie zawiera kofeiny. Idealna dla dzieci. Idealna na zimno i na gorąco. Masa netto: 50 g (25 x 2g) Składniki: kwiat hibiskusa 70,5%, skórka pomarańczy 10%, jabłko 7%, liście stewii 6%, naturalny aromat pomarańczy 6% i cytryny 0,5%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Earl Grey w Saszetkach 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA EARL GREY W SASZETKACH Czarna herbata cejlońska BOPF 100% z olejkiem bergamotowym. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem z delikatną nutą cytrusów. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska (98,25%), naturalny aromat bergamotki (1,75%) Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Earl Grey w Saszetkach 20 g (10 x 2 g) - BASILUR
HERBATA EARL GREY W SASZETKACH Czarna herbata cejlońska BOPF 100% z olejkiem bergamotowym. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem z delikatną nutą cytrusów. Masa netto: 20 g (10 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska (96,75%), naturalny aromat bergamotki (3,25%) Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Earl Grey 50 g (25 x2 g) - BASILUR
HERBATA EARL GREY Czarna herbata cejlońska BOPF 100% z olejkiem bergamotowym. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem z delikatną nutą cytrusów. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Saszetki pakowane oddzielnie. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska (98,2%) z dodatkiem olejku z bergamotki (1,8%) Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Saszetkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna z Dodatkami Frosty Afternoon 100 g - Basilur
HERBATA CZARNA Z DODATKAMI FROSTY AFTERNOON Czarna liściasta herbata cejlońska z dodatkiem białego i niebieskiego chabru oraz naturalnego aromatu marakui i pomarańczy. Basilur Frosty Afternoon daje kojący napar o bursztynowym kolorze i zniewalającym owocowym, bukiecie. By uzyskać orzeźwiający efekt popijaj schłodzony napój z kostkami lodu. Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe) - herbata o grubszych listkach z dodatkiem pączków - tipsów. Wybierając uznaną na całym świecie markę Basilur, masz pewność, że sięgasz po prawdziwą cejlońską herbatę, której autentyczność potwierdza certyfikat Ceylon Tea Symbol Of Quality. Herbata Basilur jest wytwarzana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową, czego dowodem jest certyfikat Ozone Friendly Pure Ceylon Tea. Masa netto: 100 g Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (94,7%) z dodatkiem kwiatów białego (0,3%) i niebieskiego chabru (1%) oraz aromatem marakui (1,5%) i pomarańczy (2,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Zaparzać 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna z Dodatkami CARAMEL DREAM 25 Saszetek - Basilur
HERBATA CZARNA Z DODATKAMI CARAMEL DREAM Wyjątkowe połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem karmelu, a wszystko to w wygodnej, ekspresowej wersji. Intensywny smak i głęboki kolor naparu znakomicie uzupełniają słodkie nuty. Wspaniale smakuje z odrobiną mleka, które podkreśla karmelowy charakter mieszanki. Wspaniale smakuje z odrobiną mleka, które podkreśla karmelowy charakter mieszanki. Będzie doskonałym dodatkiem do posiłku - koniecznie spróbuj, jak komponuje się z Twoim ulubionym deserem! Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu karmelu (6%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Saszetkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca). Parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna z Dodatkami Assorted Earl Grey Saszetki 80 g (40x 2 g) - BASILUR
HERBATA CZARNA Z DODATKAMI ASSORTED EARL GREY Zestaw 4 smaków niespotykanych dotąd kompozycji klasycznego Earl Greya z naturalnymi dodatkami, a wszystko to w wygodnej, ekspresowej wersji. Decydując się na to opakowanie, zyskujesz aż 4 smaki z kolekcji! Lavender - klasyczna kombinacja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem lawendy i bergamotki. Szlachetny smak naparu idealnie wieńczy kwiatowa nuta. Ta kompozycja zachwyci Cię zarówno jako klasyczny parujący napar, jak i gasząca pragnienie mocno schłodzona ice tea z dodatkiem miodu. Doskonała do picia o każdej porze.Orange - uroczo słodka, cytrusowa kompozycja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i pomarańczy. Boski napar wspaniały do łączenia z deserem. Ciesz się tym smakiem zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tangerine - pyszne połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i mandarynki. Odkryj nowy charakter Earl Greya, rozkoszując się tym smakiem podczas popołudniowego relaksu. Jasmine - orzeźwiająca mieszanka klasycznego Earl Greya z naturalnym aromatem jaśminu. Jasny, rześki napar zwieńczony słodkim kwiatowym akcentem będzie Twoim ulubionym popołudniowym napojem. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu. Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w foliowym opakowaniu zachowuje znacznie dłużej świeżość. Takie saszetki można bez obaw wrzucić luzem do torebki, a nawet schować do portfela, by mieć ulubioną herbatę zawsze przy sobie. Piękne opakowanie w formie pudełka otwieranego niczym herbaciarka sprawia, że jest to znakomity prezent dla bliskiej osoby. Masa netto: 80 g (40 x 2 g) Składniki: Lavender: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu lawendy (2,5%) i bergamotki (2,5%). Jasmine: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu (2,5%) i bergamotki (2,5%) Orange: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu pomarańczy (2%) i bergamotki (2%). Tangerine: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu mandarynki (2%) i bergamotki (2%). Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - zawiera równomierne i drobno pocięte liście. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia
Herbata Czarna Liściasta z Dodatkami MASALA CHAI 100 g - BASILUR
HERBATA CZARNA LIŚCIASTA Z DODATKAMI - MASALA CHAI Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem naturalnych przypraw (kardamon, goździki, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz). Inspirowana indyjskimi mieszankami. Rozgrzewająca, idealna na zimowy wieczór. Masa netto: 100 g Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (85%) z dodatkiem kardamonu (1,2%), goździków (1,88%), cynamonu (6%), imbiru (3,3%), gałki muszkatołowej (1,88%) i pieprzu (0,75%) Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Liściasta z Dodatkami Autumn Tea 100 g - Basilur
HERBATA CZARNA LIŚCIASTA Z DODATKAMI AUTUMN TEA Czarna herbata cejlońska z dodatkiem krokosza barwierskiego oraz aromatu syropu klonowego. Ta niezwykła herbata szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom przypalonych miodowo-karmelowych nut smakowych. Każdy łyk tej zachwycającej mieszanki będzie Ci przypominał o mieniącej się kolorami jesieni. Wspaniale byłoby zatrzymać żółto-czerwone barwy liści klonu na dłużej! Z Autumn Tea zawsze odnajdziesz klonową nutę zamkniętą w filiżance gładkiego, aromatycznego naparu zwieńczonego słodkim, palonym akcentem. Masa netto: 100 g Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (96,5%) z dodatkiem krokoszu barwierskiego (1%) oraz aromatem syropu klonowego (2,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 90ºC, parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Liściasta z Dodatkami ALPINE LAKE Stożek 75 g - BASILUR
HERBATA CZARNA LIŚCIASTA Z DODATKAMI ALPINE LAKE Cudownie rozgrzewająca niczym wino z przyprawami, Basilur Alpine Lake jest wprost stworzona dla każdego, kto ceni sobie intensywne smaki mieszanek. Masa netto: 75 g Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (89,25%) z dodatkiem bławatka (0,75%), kwiatów pomarańczy (2%), cynamonu (2%), imbiru (1,1%), goździków (0,6%), kardamonu (0,5%), gałki muszkatołowej (0,6%), pieprzu (0,2%) z aromatem przypraw smakowych (3%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Zaparzać 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Liściasta Earl Grey 100 g - Basilur
HERBATA CZARNA LIŚCIASTA EARL GREY Czarna herbata cejlońska liściasta z olejkiem bergamotowym. Intensywna w smaku o wspaniałym aromacie cytrusów, to klasyczny Earl Grey w najlepszym wydaniu. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe) Nuta smakowa: Earl Grey - olejek z bergamotki Masa netto: 100 g Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska FBOP (96%) z dodatkiem aromatu Earl Grey (3%) i mandarynki (1%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Liściasta Ceylon Premium 100 g - Basilur
HERBATA CZARNA LIŚCIASTA CEYLON PREMIUM Czarna herbata cejlońska OP, liściasta bez dodatków. Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach Cejlonu, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o złocistym kolorze i intensywnym naparze. Gatunek: OP (Orange Pekoe) Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Masa netto: 100 g Składniki: 100% czarna liściasta herbata cejlońska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna GOLD CEYLON Bez Dodatków 25 Saszetek - Basilur
HERBATA CZARNA GOLD CEYLON Czarna herbata cejlońska skomponowana z najdelikatniejszych listków, a wszystko to w wygodnych, ekspresowych torebkach. Daje delikatną esencję o jasnym kolorze naparu i łagodnym smaku z wyczuwalnymi nutami palonego karmelu. Herbatą Gold najlepiej delektować się bez dodatków, ponieważ różnorodność smaków i warstw jest wtedy jeszcze bardziej wyczuwalna. Wybierając uznaną na całym świecie markę Basilur, masz pewność, że sięgasz po prawdziwą cejlońską herbatę, której autentyczność potwierdza certyfikat Ceylon Tea Symbol Of Quality. Symbol ten jest również dowodem wysokiej jakości herbaty cejlońskiej - by sygnować produkt logo Lwa Cejlońskiego, należy spełniać normy regulowane przez Sri Lanka Tea Board. Herbata wytworzona bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową (certyfikat Ozone Friendly Pure Ceylon Tea). 25 torebek ekspresowych z zawieszką, dzięki czemu szybko i łatwo przygotujesz ulubiony napar. Torebki herbaty są w pełni biodegradowalne - zostały wyprodukowane bez użycia plastiku i zszywek. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska 100%. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Możesz parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna ENGLISH BREAKFAST w Saszetkach 200 g (100x 2 g) - BASILUR
HERBATA CZARNA ENGLISH BREAKFAST W SASZETKACH Czarna herbata cejlońska, bez dodatków. Typowa herbata śniadaniowa, mocna i intensywna w smaku, aromatyczna o ciemnobrązowym kolorze naparu. Można ją podawać z mlekiem. Masa netto: 200 g (100 x 2 g) Składniki: 100% czarna herbata cejlońska. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka