Herbata Czarna ENGLISH BREAKFAST w Saszetkach 200 g (100x 2 g) - BASILUR
HERBATA CZARNA ENGLISH BREAKFAST W SASZETKACH Czarna herbata cejlońska, bez dodatków. Typowa herbata śniadaniowa, mocna i intensywna w smaku, aromatyczna o ciemnobrązowym kolorze naparu. Można ją podawać z mlekiem. Masa netto: 200 g (100 x 2 g) Składniki: 100% czarna herbata cejlońska. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Ekspresowa UVA w Saszetkach 50 g (25x 2 g) - BASILUR
HERBATA CZARNA UVA W SASZETKACH 100% czystej czarnej herbaty cejlońskiej bez dodatków.Herbaty z regionu Uva są uprawiane na wysokości 900-1500 metrów nad poziomem morza. Herbaty są łagodne, o miedzianym zabarwieniu, pełnym, delikatnym smaku i wyraźnym aromacie. Herbata z prowincji UvA ma dość niezwykły smak i jest znana na całym świecie. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: 100% czarna herbata cejlońska. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Zaparzać od 3 do 5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Earl Grey Saszetki 200 g (100x 2 g) - Basilur
HERBATA CZARNA EARL GREY Czarna herbata cejlońska BOPF 100% z olejkiem bergamotowym. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem z delikatną nutą cytrusów. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Saszetki pakowane oddzielnie. Masa netto: 200 g (100 x 2 g) Składniki: czarna herbata cejlońska (96,75%) z dodatkiem aromatu bergamotki (3,25%) Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Saszetkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna DARJEELING Bez Dodatków 25 Saszetek - BASILUR
HERBATA CZARNA DARJEELING W SASZETKACH Czarna herbata DARJEELING 100 %. Krzewy tej herbaty rosną u podnóży indyjskich Himalajów. Ma ona unikalny, wyrazisty i zarazem delikatny smak. Jest często określana mianem "szampana wśród herbat". Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: 100% czarna herbata indyjska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Saszetkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca). Parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Czarna Bez Dodatków ENGLISH BREAKFAST 25 Saszetek - Basilur
HERBATA CZARNA ENGLISH BREAKFAST Czarna herbata cejlońska, bez dodatków, liść BOPF 100 %. Typowa herbata śniadaniowa, mocna i intensywna w smaku, aromatyczna, o ciemnobrązowym kolorze naparu. Można ją podawać z mlekiem. Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - główna klasa herbaty na Cejlonie. Herbata czarna o jednorodnych rozmiarach cząstek, bez pączków. Masa netto: 50 g (25 x 2 g) Składniki: 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Saszetkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca). Parzymy na dwa sposoby:- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Biała z Dodatkami STRAWBERRY VANILLA 30 g (20x 1,5 g) - BASILUR
HERBATA BIAŁA Z DODATKAMI - STRAWBERRY VANILLA Połączenie ekskluzywnej białej herbaty z naturalnym aromatem wanilii i truskawki w wygodnej, ekspresowej wersji. Wspaniale wyważona kombinacja najdelikatniejszych herbacianych listków, łagodnie cierpkiej truskawki i kuszącej wanilii zaowocuje cudownie pachnącym napojem na każdą okazję. Biała herbata to najmniej przetworzony gatunek - poddawana jest jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, nie jest zwijana ani prażona w żaden sposób. Przy zbiorze przywiązuje się wielką wagę do tego, by nie uszkodzić delikatnych i młodziutkich pędów. Proces więdnięcia trwa bardzo długo i nie jest przyspieszany, dlatego oksydacja zachodzi w naprawdę niewielkim stopniu. Dzięki takiej obróbce herbaty białe zachowują swoje organiczne właściwości. Liście przechodzą przez etap suszenia naturalnie, dlatego mają srebrny odcień i lekki jasny meszek – to tzw. silver tips. Każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w kopercie, dzięki czemu zachowuje znacznie dłużej świeżość. Herbaty z serii White Tea Collection zawierają mniej kofeiny i więcej antyoksydantów w porównaniu z innymi rodzajami herbat. Herbaty cejlońskie są opatrzone nowym logo Ozone Friendly Pure Ceylon Tea, potwierdzającym, że została ona wyprodukowana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową. Masa netto: 30 g (20 x 1,5 g) Składniki: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu truskawki (3,5%) i wanilii (1,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze od 80 do 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 2 minut, napar będzie orzeźwiający i bardziej pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Białą herbatę możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do kilku razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Biała z Dodatkami Assorted White Tea Saszetki 60 g (40x 1,5 g) - BASILUR
HERBATA BIAŁA Z DODATKAMI ASSORTED WHITE TEA Zestaw 4 smaków kompozycji białej herbaty z naturalnymi dodatkami w wygodnej, ekspresowej wersji. Biała herbata to najmniej przetworzony gatunek - poddawana jest jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, nie jest zwijana ani prażona w żaden sposób. Przy zbiorze przywiązuje się wielką wagę do tego, by nie uszkodzić delikatnych i młodziutkich pędów. Proces więdnięcia trwa bardzo długo i nie jest przyspieszany, dlatego oksydacja zachodzi w naprawdę niewielkim stopniu. Dzięki takiej obróbce herbaty białe zachowują swoje organiczne właściwości. Liście przechodzą przez etap suszenia naturalnie, dlatego mają srebrny odcień i lekki jasny meszek – to tzw. silver tips. Decydując się na to opakowanie, zyskujesz aż 4 smaki z kolekcji! Forest Fruit - pyszne połączenie ekskluzywnej białej herbaty z naturalnym aromatem owoców leśnych - truskawki, maliny i jeżyny. Ciesz się tym łagodnie słodkim i orzeźwiającym smakiem zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Forest Fruit będzie doskonale komponować się z odrobiną miodu. Mango Orange - zachwycająca kompozycja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem mango i pomarańczy. Pozwala cieszyć się słodkim, cytrusowym naparem, który będzie ucztą dla Twojego podniebienia zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie spróbuj Mango Orange z dodatkiem miodu. Peach Rose - kombinacja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem brzoskwini i róży. Ten subtelny dobór składników zaowocuje cudownie pachnącym naparem na każdą okazję. Strawberry Vanilla - orzeźwiająca mieszanka białej herbaty z naturalnym aromatem wanilii i truskawki. Subtelny, owocowy napar zwieńczony kremowym akcentem będzie Twoim ulubionym napojem, wybornie smakującym również w formie schłodzonej ice tea. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu. Herbaty z serii White Tea Collection zawierają mniej kofeiny i więcej antyoksydantów w porównaniu z innymi rodzajami herbat. Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w kopercie, zachowuje znacznie dłużej świeżość. Herbata jest w 100% Ozone Friendly. Saszetki wewnątrz są w pełni biodegradowalne - zostały wyprodukowane bez użycia plastiku i zszywek, więc zużytą torebkę możesz bez obaw wrzucić do kompostownika. Piękne opakowanie w formie pudełka otwieranego niczym herbaciarka sprawia, że jest to znakomity prezent dla bliskiej osoby. Masa netto: 60 g (40 x 1,5 g) Składniki: Forest Fruit: biała herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu owoców leśnych (4%). Mango Orange: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu mango (3%) i pomarańczy (2%) Peach Rose: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu brzoskwini (2,5%) i róży (2,5%). Strawberry Vanilla: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu truskawki (3,5%) i wanilii (1,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze od 80 do 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 2 minut, napar będzie orzeźwiający i bardziej pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Białą herbatę możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do kilku razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia
Herbata Biała z Dodatkami Assorted White Tea Saszetki 30 g (20x 1,5 g) - BASILU...
HERBATA BIAŁA Z DODATKAMI ASSORTED WHITE TEA Zestaw 4 smaków kompozycji białej herbaty z naturalnymi dodatkami w wygodnej, ekspresowej wersji. Biała herbata to najmniej przetworzony gatunek - poddawana jest jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, nie jest zwijana ani prażona w żaden sposób. Przy zbiorze przywiązuje się wielką wagę do tego, by nie uszkodzić delikatnych i młodziutkich pędów. Proces więdnięcia trwa bardzo długo i nie jest przyspieszany, dlatego oksydacja zachodzi w naprawdę niewielkim stopniu. Dzięki takiej obróbce herbaty białe zachowują swoje organiczne właściwości. Liście przechodzą przez etap suszenia naturalnie, dlatego mają srebrny odcień i lekki jasny meszek – to tzw. silver tips. Decydując się na to opakowanie, zyskujesz aż 4 smaki z kolekcji: Forest Fruit - pyszne połączenie ekskluzywnej białej herbaty z naturalnym aromatem owoców leśnych - truskawki, maliny i jeżyny. Ciesz się tym łagodnie słodkim i orzeźwiającym smakiem zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Forest Fruit będzie doskonale komponować się z odrobiną miodu. Mango Orange - zachwycająca kompozycja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem mango i pomarańczy. Pozwala cieszyć się słodkim, cytrusowym naparem, który będzie ucztą dla Twojego podniebienia zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie spróbuj Mango Orange z dodatkiem miodu. Peach Rose - kombinacja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem brzoskwini i róży. Ten subtelny dobór składników zaowocuje cudownie pachnącym naparem na każdą okazję. Strawberry Vanilla - orzeźwiająca mieszanka białej herbaty z naturalnym aromatem wanilii i truskawki. Subtelny, owocowy napar zwieńczony kremowym akcentem będzie Twoim ulubionym napojem, wybornie smakującym również w formie schłodzonej ice tea. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu. Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w kopercie, zachowuje znacznie dłużej świeżość. Herbata jest w 100% Ozone Friendly. Saszetki wewnątrz są w pełni biodegradowalne - zostały wyprodukowane bez użycia plastiku i zszywek, więc zużytą torebkę możesz bez obaw wrzucić do kompostownika. Masa netto: 30 g (20 x 1,5 g) Składniki: Forest Fruit: biała herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu owoców leśnych (4%). Mango Orange: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu mango (3%) i pomarańczy (2%) Peach Rose: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu brzoskwini (2,5%) i róży (2,5%). Strawberry Vanilla: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu truskawki (3,5%) i wanilii (1,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze od 80 do 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 2 minut, napar będzie orzeźwiający i bardziej pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Białą herbatę możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do kilku razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia
Filtry Papierowe do Herbaty TEA BREWING SACHETS 10 Sztuk - BASILUR
FILTRY PAPIEROWE DO HERBATY Filtry papierowe do parzenia herbati i ziół. Opatentowany system aromatu, dzięki któremu całe jego bogactwo przechodzi do naparu. Nie zmieniają smaku i zapachu herbaty. Niechlorowany, biały papier z dodatkiem włókna manilowego. W 100% ekologiczne rozwiązanie do przygotowywania ulubionej herbaty. Odpowiedni rozmiar filtra do przygotowania kubka lub filiżanki naparu. Filtry pozwalają zachować właściwości zdrowotne herbaty. Rozmiar filtrów: S Odpowiedni dla: kubków, filiżanek i szklanek do 400 ml. Wymiary filtra: 13 x 6,5 cm Zawartość opakowania: 10 sztuk Sposób użycia: Łyżeczkę listków herbacianych wsyp do filtra i wstaw do ulubionego kubka lub filiżanki. Zalej wodą o odpowiedniej temperaturze. Temperatura wody i czas parzenia dla wybranych rodzajów herbat: Zielona herbata 70-80°C, 2-3 minuty Czarna herbata 95°C, 3-5 minut Biała herbata 80-90°C, 2-3 minuty Napar owocowy 100°C, 5-7 minut Do sprawdzenia
DRAGON GOLD Herbata Czarna Liściasta 75 g - Basilur
DRAGON GOLD HERBATA CZARNA LIŚCIASTA Czarna herbata cejlońska skomponowana ze starannie selekcjonowanych listków Orange Pekoe 1 bez dodatków. Skosztuj wyjątkowej herbaty Basilur Dragon Gold, która dumnie reprezentuje wszystkie najlepsze cechy czarnej herbaty cejlońskiej. Po zaparzeniu daje napar o pełnym i bogatym aromacie oraz głębokim smaku. Inspiracją do stworzenia kolekcji były mityczne smoki, które w połączeniu z najlepszą herbatą nadają niezwykłego charakteru i mistycyzmu każdej filiżance. Wybierając uznaną na całym świecie markę Basilur, masz pewność, że sięgasz po prawdziwą cejlońską herbatę, której autentyczność potwierdza certyfikat Ceylon Tea Symbol Of Quality. Herbata Basilur jest wytwarzana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową, czego dowodem jest certyfikat Ozone Friendly Pure Ceylon Tea. Wspaniała propozycja na luksusowy prezent dla bliskiej osoby. Mieszanka jest umieszczona w wewnętrznej torebce z zamknięciem strunowym, dzięki czemu zachowuje świeżość i pełnię smaku. Masa netto: 75 g Składniki: cejlońska czarna herbata liściasta. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Herbatę zalej gorącą wodą o temperaturze 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Możesz parzyć na dwa sposoby: Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: BASILUR TEA EXPORT NO. 143/6 Weddiyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka