
Prawdopodobnie wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie życia bez słodkich ciasteczek. No bo czy może być coś lepszego do gorącej herbaty lub kawy? Warto jednak postawić na ciastka, które nie będą wzbudzały w nas wyrzutów sumienia związanych z niezdrowym odżywianiem. Zdrowe ciasteczka istnieją i mają się doskonale! W sklepie Marketbio.pl każdy miłośników słodkości znajdzie dla siebie dietetyczne i ekologiczne smakołyki.
Brownie Bezglutenowe Ciastko Czekoladowe 50 g - Bezgluten
BROWNIE BEZGLUTENOWE CIASTKO CZEKOLADOWE Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 50 g Składniki: dropsy czekoladowe gorzkie 26,7% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa; aromat waniliowy), cukier, masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, syrop ryżowy, kakao, aromat, sól. Masa kakaowa min. 44%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję, sezam, łubin, orzeszki ziemne i inne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1844 kJ/ 441 kcal Tłuszcz: 23 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,2 g Węglowodany: 52 g - w tym cukry: 37 g Błonnik: 3,2 g Białko: 4,9 g Sól: 0,36 g Producent: Bezgluten sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza
Jakie ciasteczka dostępne są w naszej ofercie?
Nie wyobrażasz sobie życia bez słodkości, a jednocześnie zależy Ci na prowadzeniu zdrowego stylu życia? To da się połączyć! Wystarczy sięgnąć po zdrowe i ekologiczne przekąski dostępne w ofercie naszego sklepu internetowego. Posiadamy pełnoziarniste ciasteczka, kokosanki, a także ciastka z owocowym nadzieniem. Dostępne w naszej ofercie ciastka często są wzbogacone o wartościowe składniki roślinne, takie jak chociażby: siemię lniane, żurawina czy nasiona Chia. W naszej ofercie coś dla siebie znajdą zarówno weganie, jak również osoby nietolerujące glutenu. Stale powiększamy nasz asortyment, aby sprostać oczekiwaniom wszystkich klientów.
Czym charakteryzują się zdrowe ciastka?
Przede wszystkim, zawierają dużo mniejsze ilości cukru, są produkowane z naturalnych składników, a ponadto nie zawierają szkodliwych konserwantów. Weźmy chociażby ciasteczka z ciecierzycy, które nie zawierają cukru, są przyjazne weganom, a jednocześnie oferują nam oczekiwane walory smakowe. W sklepie Marketbio.pl posiadamy jedynie przekąski od sprawdzonych producentów, dla których, tak samo jak dla nas, nadrzędną wartością jest zdrowy i ekologiczny tryb życia. Starannie przemyślany skład takich ciasteczek sprawia, że jest to wartościowa i zdrowa przekąska.
Jakie korzyści oferują nam dietetyczne ciasteczka?
Dietetyczne ciasteczka z naturalnych składników są doskonałą propozycją dla wszystkich osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez słodkiej przekąski. Z pomocą takich produktów nie musimy jednak sięgać po niezdrowe słodkości. Lepszą alternatywą są pełnoziarniste ciasteczka, ciasteczka z naturalnym nadzieniem owocowym czy też ciastka dietetyczne bez zwartości cukru. Przekąski wzbogacone o naturalne składniki roślinne mogą nam również zaoferować cenne wartości odżywcze, dzięki czemu, taka przekąska łączy w sobie przyjemne z pożytecznym.
Zdrowe ciasta i ciasteczka w sklepie Marketbio.pl
W sklepie Marketbio.pl zdajemy sobie sprawę z tego, jak wielu naszych klientów uwielbia zdrowe słodkości! W związku z tym, dbamy o to, aby zaoferować im możliwie jak najszerszy wybór dietetycznych, pełnoziarnistych oraz zdrowych przekąsek. Jednocześnie, sięgamy po te produkty, które mogą zaoferować oczekiwane walory smakowe. Jeśli szukasz sposobu na zastąpienie niezdrowych słodkości wartościowymi przekąskami, nasze ciastka i ciasteczka to propozycja dla Ciebie!
Od jak dawna istnieje marka/firma BEZGLUTEN i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Bezgluten powstała w 2004r. Naszą misą od początku działalności jest dążenie by nietolerancja glutenu, celiakia i fenyloketonuria nie stanowiły przeszkody w prowadzeniu normalnego trybu życia. We własnych, nowoczesnych laboratoriach badawczo-rozwojowych wykwalifikowana kadra specjalistów, stosując innowacyjne receptury i technologie, codziennie dba o wyrób najwyższej jakości produktów bezglutenowych i niskobiałkowych. Dzięki temu konsumenci mogą korzystać z tego rodzaju artykułów od rodzimej firmy i nie muszą sprowadzać ich z zagranicy
Co charakteryzuje produkty marki/firmy BEZGLUTEN? Co wyróżnia produkty z gamy marki BEZGLUTEN spośród innych dostępnych na rynku?
Połączenie wiedzy, doświadczenia i pasji naszych pracowników sprawia, że produkty firmy Bezgluten spełniają nie tylko standardy najwyższej jakości, ale również charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem oraz formą. Wyroby nie są jedynie zamiennikami żywności glutenowej. Wyszliśmy naprzeciw tym, którzy od życia oczekują czegoś więcej i pragną urozmaicać swój jadłospis
Co wpływa na cenę produktów firmy BEZGLUTEN?
Szczególną uwagę przywiązujemy do bezpiecznego procesu produkcji artykułów bezglutenowych i niskobiałkowych. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi firmami. Przeprowadzamy skrupulatne analizy jakości i składu dostarczanych nam surowców, aby mieć pewność, że nie zawierają zanieczyszczeń. Z tego względu wprowadziliśmy międzynarodowy standard kontroli jakości żywności i bezpieczeństwa Global Quality BRC Food v.7 oraz IFS v.6.
Jak wygląda dostępność produktów firmy BEZGLUTEN w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Staramy się aby dostępność produktów była całoroczna. Nie mamy okresowych braków dostępności produktów.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Cały czas optymalizujemy nasz asortyment. W każdym roku pojawia się kilka nowych produktów.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Staramy się docierać z naszą ofertą nie tylko na rynek krajowy, ale również zagraniczny.
Czy mają Państwo informację od klienta, że jakiś produkt pozytywnie na niego wpłynął? Jeśli tak to który produkt i w jaki sposób pozytywnie wpłynął na klienta?
Oczywiście, często klienci dzwonią do nas z podziękowaniem, że dzięki naszym produktom czują się lepiej. Zostawiają również opinie na sklepie internetowym. Przykładowo opinia dotyczącą mieszanki pierogowo naleśnikowej:
BOGUSIA
22.05.2021, 09:41
Nalesniki
Robiłam już 2 x naleśniki z tej mąki i wyszly naprawdę fajne. Często przy makach bezglutenowych nalesniki wychodza kruche i łamią się-tutaj nie było tego problemu . Naprawdę smaczne !
Który z produktów marki BEZGLUTEN cieszy się największą popularnością?
Największą popularnością cieszy się kategoria pieczywo.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
- Dla kogo skierowana jest nasza oferta?
Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.
Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.
- Czy nasze produkty zawierają surowce GMO?
Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecie. Brak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.
- Dlaczego guma guar, guma ksantanowa i hydroksypropylomethyloceluloza są w naszych produktach i dlaczego nie należy się ich obawiać?
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.