Ekstra Uniwersalna Mieszanka Bezglutenowa 1 kg - Bezgluten
EKSTRA UNIWERSALNA MIESZANKA BEZGLUTENOWA Doskonała baza do różnorodnych ciast, chleba, a także do obiadów m.in. bezglutenowych placków, klusek, knedli, pierogów czy naleśników. Doskonale sprawdza się w wyrabianiu ciasta na pizzę. Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 1 kg Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglany sodu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1554 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g Węglowodany: 86 g - w tym cukry: 5,9 g Białko: 0,6 g Sól: 0,13 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. KrakowaDo sprawdzenia
Naleśniki & Gofry Mieszanka Bezglutenowa 1 kg - Bezgluten
NALEŚNIKI I GOFRY MIESZANKA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 1 kg Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąki (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1463 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 83 g - w tym cukry: 0,2 g Białko: 1,1 g Sól: 0,02 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. KrakowaDo sprawdzenia
Multi Mix Mieszanka Do Ogólnego Zastosowania Bezglutenowa 1 kg - Bezgluten
MULTI MIX MIESZANKA DO OGÓLNEGO ZASTOSOWANIA BEZGLUTENOWA Odpowiednia do naleśników, pierogów, klusek, kopytek, babeczek i ciast. Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 1 kg Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1512 kJ/ 357 kcal Tłuszcz: 3,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry:
Mąka Gryczana Bezglutenowa - 500 g Bezgluten
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Mąka gryczana jest mąką bezglutenową, otrzymywaną w wyniku zmielenia nasion gryki. Jej właściwości oraz walory odżywcze doceniają jednak nie tylko osoby będące na diecie bezglutenowej, ale również Ci, którzy stosują zdrowy tryb życia i lubią urozmaicać swoje posiłki. Masa netto: 500 g Składniki: mąka gryczana bezglutenowa. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1439 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 3,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 0,7 g Białko: 13 g Sól: 0,01 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza Do sprawdzenia
Low - Carb KETO BROWNIE Bezglutenowa Mieszanka do Wypieku Ciasta Bez Dodatku Cuk...
LOW - CARB KETO BROWNIE - BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA Bez dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą maltitol i erytrytol. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 150 g Składniki: mąki (migdałowa 38%, kokosowa), substancje słodzące: erytrytol, maltitol; kakao, dropsy czekoladowe bez cukru: substancja słodząca: maltitol; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; naturalny aromat waniliowy; aromat, sól himalajska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe, sezam, mleko. Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 180 ⁰C (bez termoobiegu). Przygotuj 100g roztopionego, ostudzonego masła oraz 2 jajka. Umieść KETO mix w misce, dodaj jajka, masło. Zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta, przy użyciu trzepaczki, łyżki lub miksera na najmniejszych obrotach, wystarczy parę obrotów miksera by nie przemieszać. Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przygotowaniu): Wartość energetyczna: 1918 kJ/ 464 kcal Tłuszcz: 41 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 5,6 g Białko: 10 g Sól: 0,28 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 KoniuszaDo sprawdzenia
Naleśnikowo - Pierogowa Mieszanka Bezglutenowa 500 g - Bezgluten
NALEŚNIKOWO - PIEROGOWA MIESZANKA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 500 g Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1452 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 0,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 82 g - w tym cukry: 5,9 g Białko: 2,1 g Sól: 1,3 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza Do sprawdzenia
Mąka Owsiana z Pełnego Ziarna Bezglutenowa 400 g - Bezgluten
MĄKA OWSIANA Z PEŁNEGO ZIARNA BEZGLUTENOWA Idealnie nadaje się do ciast, ciasteczek, babeczek, naleśników i produktów piekarniczych. Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 400 g Składniki: mąka z pełnego ziarna owsa bezglutenowa. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1530 kJ/ 356 kcal Tłuszcz: 6,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 11 g Białko: 14 g Sól: 0 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 KoniuszaDo sprawdzenia
Mąka Ryżowa Bezglutenowa 500 g - Bezgluten
MĄKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa bezglutenowa. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1550 kJ/ 365 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 81 g - w tym cukry: 0 g Białko: 8 g Sól: 0 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza Do sprawdzenia
PKU Naleśnikowo - Pierogowa Mieszanka Niskobiałkowa Bezglutenowa 500 g - Bezglut...
PKU NALEŚNIKOWO - PIEROGOWA MIESZANKA NISKOBIAŁKOWA BEZGLUTENOWA Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w fenyloketonurii (PKU). Mieszanka do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu. Masa netto: 500 g Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1450 kJ/ 341 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 84 g - w tym cukry: 6,6 g Białko: 0,4 g Sól: 0,09 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 KoniuszaDo sprawdzenia
Naleśniki & Gofry Mieszanka Bezglutenowa 300 g - Bezgluten
NALEŚNIKI I GOFRY MIESZANKA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 300 g Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąki (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1463 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 83 g - w tym cukry: 0,2 g Białko: 1,1 g Sól: 0,02 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. KrakowaDo sprawdzenia
Od jak dawna istnieje marka/firma BEZGLUTEN i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Bezgluten powstała w 2004r. Naszą misą od początku działalności jest dążenie by nietolerancja glutenu, celiakia i fenyloketonuria nie stanowiły przeszkody w prowadzeniu normalnego trybu życia. We własnych, nowoczesnych laboratoriach badawczo-rozwojowych wykwalifikowana kadra specjalistów, stosując innowacyjne receptury i technologie, codziennie dba o wyrób najwyższej jakości produktów bezglutenowych i niskobiałkowych. Dzięki temu konsumenci mogą korzystać z tego rodzaju artykułów od rodzimej firmy i nie muszą sprowadzać ich z zagranicy
Co charakteryzuje produkty marki/firmy BEZGLUTEN? Co wyróżnia produkty z gamy marki BEZGLUTEN spośród innych dostępnych na rynku?
Połączenie wiedzy, doświadczenia i pasji naszych pracowników sprawia, że produkty firmy Bezgluten spełniają nie tylko standardy najwyższej jakości, ale również charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem oraz formą. Wyroby nie są jedynie zamiennikami żywności glutenowej. Wyszliśmy naprzeciw tym, którzy od życia oczekują czegoś więcej i pragną urozmaicać swój jadłospis
Co wpływa na cenę produktów firmy BEZGLUTEN?
Szczególną uwagę przywiązujemy do bezpiecznego procesu produkcji artykułów bezglutenowych i niskobiałkowych. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi firmami. Przeprowadzamy skrupulatne analizy jakości i składu dostarczanych nam surowców, aby mieć pewność, że nie zawierają zanieczyszczeń. Z tego względu wprowadziliśmy międzynarodowy standard kontroli jakości żywności i bezpieczeństwa Global Quality BRC Food v.7 oraz IFS v.6.
Jak wygląda dostępność produktów firmy BEZGLUTEN w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Staramy się aby dostępność produktów była całoroczna. Nie mamy okresowych braków dostępności produktów.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Cały czas optymalizujemy nasz asortyment. W każdym roku pojawia się kilka nowych produktów.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Staramy się docierać z naszą ofertą nie tylko na rynek krajowy, ale również zagraniczny.
Czy mają Państwo informację od klienta, że jakiś produkt pozytywnie na niego wpłynął? Jeśli tak to który produkt i w jaki sposób pozytywnie wpłynął na klienta?
Oczywiście, często klienci dzwonią do nas z podziękowaniem, że dzięki naszym produktom czują się lepiej. Zostawiają również opinie na sklepie internetowym. Przykładowo opinia dotyczącą mieszanki pierogowo naleśnikowej:
BOGUSIA
22.05.2021, 09:41
Nalesniki
Robiłam już 2 x naleśniki z tej mąki i wyszly naprawdę fajne. Często przy makach bezglutenowych nalesniki wychodza kruche i łamią się-tutaj nie było tego problemu . Naprawdę smaczne !
Który z produktów marki BEZGLUTEN cieszy się największą popularnością?
Największą popularnością cieszy się kategoria pieczywo.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
- Dla kogo skierowana jest nasza oferta?
Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.
Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.
- Czy nasze produkty zawierają surowce GMO?
Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecie. Brak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.
- Dlaczego guma guar, guma ksantanowa i hydroksypropylomethyloceluloza są w naszych produktach i dlaczego nie należy się ich obawiać?
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.