
Jedną z propozycji do codziennych obiadów jest kapusta. Choć często uchodzi za dość ciężkostrawną, to w rzeczywistości powodują to pozostałe elementy dania, takie jak boczek, golonka czy kiełbasa. Tymczasem okazuje się, że warzywo to zawiera mnóstwo cennych właściwości odżywczych, które korzystnie wpływają na nasz organizm. W zależności od indywidualnych preferencji można przebierać spośród różnych wariantów, takich jak kapusta kiszona czy kapusta czerwona. Dzięki temu z pewnością znajdziesz odpowiedni dla swoich kubków smakowych.
Kapusta Kiszona Bio 700 g (500 g) - Biofood
KAPUSTA KISZONA EKOLOGICZNA Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Masa netto: 700 g Masa netto po odsączeniu: 500 gSkładniki: Ekologiczna kapusta kiszona 90%, ekologiczna marchew 8%, sól kłodawska 2%. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Kraj pochodzenia surowców ekologicznych: Polska. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 ºC nie dłużej niż 48 h. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 89 kJ/ 12 kcal Tłuszcz:
Poznaj wyjątkowe właściwości kapusty
Kapustę zalicza się do popularnych w Polsce jarzyn wykorzystywanych do przyrządzania różnego rodzaju potraw. Jedną z niewątpliwych zalet tego produktu spożywczego jest duża zawartość cennych składników odżywczych. To bogate źródło wartościowych witamin A, E, C, K i z grupy B, a także minerałów, takich jak magnez, wapń, żelazo, potas czy kwas foliowy. Dzięki temu kapusta może przyczynić się do poprawy funkcjonowania organizmu. Obecność w niej siarki korzystnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Z tego względu warto wprowadzić ten składnik do codziennej diety.
Kapusta - delektuj się jej smakiem
Poza cennymi właściwościami kapusta wyróżnia się też wyjątkowymi walorami smakowymi. Jej największą zaletą jest jednak szerokie zastosowanie w kuchni. Do często spożywanych postaci zaliczyć można kapustę kiszoną. W klasycznym wydaniu najlepiej wykorzystać do tego celu kapustę białą. Jeśli jednak lubisz eksperymenty kulinarne, dobrym pomysłem będzie kapusta czerwona. Ma delikatniejszy smak, a przy tym zawiera więcej przeciwutleniaczy, takich jak selen czy witamina E. Kapusta to główny składnik różnego rodzaju surówek i sałatek zarówno w wersji na słodko, jak i na słono czy ostro. Warto spróbować jej różnych wariantów - duszoną, zasmażaną czy też w formie dodatku do mięsa. Ze względu na niewielką ilość kalorii idealnie nada się w jadłospisie diety odchudzającej.
Kapusta biała czy czerwona?
Każdy miłośnik warzyw prędzej czy później staje przed wyborem, która z dostępnych propozycji jest lepsza - kapusta biała czy czerwona. Chociaż obydwie są wyśmienite, a przy tym wartościowe, to jednak znacznie różnią się od siebie wyglądem, smakiem czy też właściwościami. Kapusta biała może być spożywana zarówno na surowo, jak i w formie duszonej, gotowanej lub kiszonej. Stanowi jeden z ważnych składników tradycyjnych, polskich potraw, takich jak bigos, gołąbki czy pierogi. Z kolei kapusta czerwona, nazywana również modrą, to jeszcze zdrowsza wersja. Świetnie nada się do surówek, a także dodatków do mięs, klusek śląskich i zup.
Zapraszamy do MarketBio
Pragniesz zaopatrzyć się w wysokiej klasy żywność będącą uzupełnieniem codziennej, zdrowej diety? Jeśli tak, to warto skorzystać ze sklepu internetowego MarketBio. W naszym bogatym asortymencie znajdziesz wiele różnorodnych produktów, takich jak kapusta kiszona w słoikach czy też kapusta czerwona z jabłkiem. Proces produkcji opiera się wyłącznie na naturalnych składnikach, pochodzących z certyfikowanych upraw. Ze względu na duży wybór z pewnością znajdziesz odpowiednią propozycję dla siebie, która stanowić będzie ciekawe uzupełnienie przygotowywanych dań. Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty!
Producent Bio Food – Twoje Źródło Zdrowej Żywności Ekologicznej
Dlaczego warto wybrać Bio Food?
Bio Food to renomowany producent, który kieruje swoje produkty do osób ceniących zdrową, naturalną i ekologiczną żywność. Dzięki starannemu doborowi składników oraz dbałości o każdy etap produkcji, Bio Food dostarcza wysokiej jakości produkty, takie jak kiszonki, soki, dżemy, oleje kokosowe oraz octy jabłkowe.Oferta firmy Bio Food
- Kiszonki Bio: W ofercie znajdują się takie produkty jak Brokuł Kiszony NFC Bio, Kapusta Kiszona Bio oraz Sok Wielowarzywny Kiszony.
- Soki Kwaszone: Oferujemy soki, takie jak Sok z Pietruszki Kwaszony, Sok z Selerów Kwaszonych oraz Sok z Buraków Kiszonych Bio.
- Niskosłodzone Dżemy Bio: Smakosze owocowych przetworów mogą wybierać spośród Dżemu Malinowego, Dżemu Wiśniowego oraz Dżemu z Czarnej Porzeczki.
- Olej Kokosowy Bio: Oleje kokosowe idealne do smażenia i pieczenia, dostępne zarówno w wersji nierafinowanej, jak i Virgin Bio.
- Octy Jabłkowe: Dostępne w formie niefiltrowanej i organicznej, idealne do zdrowego menu.