Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Zdrowe kasze naturalne w MarketBio

Kasze w sklepie MarektBio
Kasze

Jaglana, orkiszowa, gryczana, owsiana, kuskus i wiele innych - serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej, bogatej oferty na kasze, z których można przygotować pyszne i zdrowe dania.

Gorąco polecamy!

Kasza Manna Bio 500 g - Biolife
Dostępność

Kasza Manna Bio 500 g - Biolife

Data min. trwałości: 2025/12/31
9,29 zł
szt.
Do koszyka
Dodaj do ulubionych produktów

Kasza – dlaczego warto spożywać ją codziennie?

Kasza to bardzo zdrowe jedzenie. W Polsce kasza jest równie popularna jak ziemniaki, lecz znacznie zdrowsza. Serwować ją można z mięsem, warzywami lub samą, z dodatkiem sosu. W sprzedaży są kasze jaglana, jęczmienna, kuskus, orkiszowa, gryczana, owsiana. Nie brakuje także kaszy manny, przygotowywanej z sokiem lub owocami na śniadanie dla dzieci.

Nowością jest kasza bezglutenowa, ponieważ coraz więcej osób jada dania bez glutenu ze względów zdrowotnych. Kasze to doskonałe danie, a te oferowane w Marketbio są doskonałe w smaku, zdrowe, bez chemicznych, sztucznych dodatków. Godna polecenia jest kasza bulgur często serwowana w Turcji oraz krajach Bliskiego Wschodu.

Ta kasza z sosem zastąpi każde pełne danie. Ceny kasz są umiarkowane, a dania z ich udziałem to doskonały obiad na co dzień oraz od święta. Kasze sprzedawane są w opakowaniach mających 500 gramów lub 1 kilogramów, do klientów wysyłane są natychmiast po zamówieniu. Zapraszamy do naszego sklepu po zdrowe oraz smakowite kasze z całego świata.

Podział kasz ze względu na rodzaj i stopień przetworzenia

Kaszę dzielimy ze względu na rodzaj oraz stopień przetworzenia. Jeśli chodzi o rodzaje kasz to mamy kasze (od najbardziej popularnych): jaglaną, gryczaną, jęczmienną, kuskus, owsianą, orkiszową, kukurydzianą, kaszę mannę, kaszę bulgur. Ze względu na stopień przetworzenia dzielimy na: kasze niepalone ,kaszę palone, kasze mielone oraz grysik.

Kasza gryczana palona czy niepalona - którą wybrać?

Jeśli o chodzi o kaszę gryczaną to występuje ona w wersji palonej i niepalonej ponieważ bardzo ciężko jest utrzymać w odpowiedniej wilgotności kaszę gryczaną po zbiorach gryki i przetworzeniu jej w kaszarni. Często jest suszona tak bardzo, że aż palna i wszystko nabiera gorzkiego smaku do którego jesteśmy przyzwyczajeni z tego względu, że zawsze kasza gryczana palona była tańsza. Teraz zrobiła się popularna niepalona i nie dziwne ponieważ jest zdrowsza i smaczniejsza. Kasza gryczana niepalona - jest z nią trochę zachodu jeśli chodzi o pracę rolników, ale ostatecznie efekt jest znacznie bardziej zadowalający, także z naszych kasz, które mamy w ofercie najbardziej polecamy kaszę gryczaną niepaloną ekologiczną, kaszę jaglaną ekologiczną, a także kaszę owsianą eko.

ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google