Zakwas Chlebowy Żytni w Proszku Bio 30 g - Biovegan
- W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 9,49 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,03 kg
Cena kat. za 1kg :316.33 zł
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO
Wystarcza na uzyskanie ok 1,5 kg chleba.
Masa netto: 30 g
Składniki: Ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta.
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Sposób przygotowania:
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych
bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze
180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1395 kJ / 300 kcal
Tłuszcz: 1,80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14,0 g
Białko: 11,0 g
Sól: < 0,01 g
Producent:
Biovegan GmbH
Biovegan-Allee 1
DE-56579 Bonefeld
Zakwas Chlebowy Żytni w Proszku Bio 30 g - Biovegan
Zakwas Chlebowy Żytni w Proszku Bio firmy Biovegan to doskonały wybór dla miłośników domowego pieczywa. Dzięki temu produktowi w prosty sposób przygotujesz około 1,5 kg świeżego chleba, który urzeknie cię smakiem i zapachem.
Cechy Produktu
- Masa netto: 30 g
- Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
- Jednostka certyfikująca: DE-ÖKO-006
Wartości Odżywcze i Składniki
Produkt został stworzony z ekologicznych, zmielonych produktów przemiału żyta. Dzięki wysokiej zawartości błonnika (14,0 g w 100 g) jest idealny dla osób ceniących zdrowe odżywianie.
- Wartość energetyczna: 1395 kJ / 300 kcal
- Tłuszcz: 1,80 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,50 g)
- Węglowodany: 52 g (w tym cukry: 2,1 g)
- Białko: 11,0 g
- Sól: < 0,01 g
Sposób Przygotowania
Wystarczy wymieszać zakwas z mąką pszenną i żytnią, drożdżami, solą oraz letnią wodą. Po kilku godzinach fermentacji gotowe ciasto umieszczamy w formie i pieczemy w piekarniku.
Korzyści z Wybierania Zakwasu Chlebowego Żytniego Biovegan
Dzięki temu produktowi masz możliwość kontrolowania składników chleba, co jest istotne dla osób dbających o dietę. Proste przygotowanie i ekologiczne składniki zapewniają efektywne i satysfakcjonujące pieczenie w domu.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Jakie są warunki przechowywania?
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. - Czy zakwas jest odpowiedni dla wegan?
Tak, zakwas jest certyfikowany jako produkt wegański. - Jakie inne składniki są potrzebne do przygotowania chleba?
Potrzebne są mąka pszenna i żytnia, drożdże, sól oraz letnia woda.
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu:Zakwas w Proszku Do Pieczenia Bio 20 G - Biovegan
Kod kreskowy producenta EAN: 4005394141076
Opis i zdjęcie produktu:
Masa netto: 20 g
Składniki: skrobia kukurydziana*, kultury starterowe
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: DE-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja alergiczna: Możliwa obecność: soi, gorczycy, sezamu i kakao.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i z dala od ciepła.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1536,1 kJ/ 361,7 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,9 g
Węglowodany: 87,8 g
- w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: <0,1 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,0325 g
Przepis (wg receptury BIOVEGAN):1 opakowanie zakwasu do pieczenia BIOVEGAN
550 g mąki pełnoziarnistej
(jeżeli chcesz upiec chleb bezglutenowy przygotuj mąkę z fermentowanego prosa lub mąkę gryczaną, jeżeli chcesz zaś upiec chleb glutenowy użyj mąki pszennej lub orkiszowej, ale nie żytniej)
1 łyżeczka soli morskiej
500 ml wody w temperaturze pokojowej
Przygotowanie:
1. Do wysokiego naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość opakowania i powoli rozmieszaj trzepaczką. Dodaj 300 g mąki i wymieszaj dobrze, równomiernie drewnianą łyżką (nie metalową) na końcu oprószając mąką.
Przykryj naczynie ściereczką, całość owiń torebką foliową i zostaw w ciepłym miejscu o temperaturze 30-35 stopni C. na ok. 12 godzin.
2. Następnie dodaj do całości 150 ml wody w temperaturze pokojowej i wymieszaj. Nastepnie dodaj 150 g mąki pełnoziarnistej i całość oprósz mąką. Przykryj ściereczką i owiń torebką foliową i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 5-8 godzin. Ciasto powinno się zrobić wyższe o połowę.
3. Następnie dodaj do miesznaki 100 g mąki pełnoziarnistej i 1 łyżeczkę soli morskiej i wymieszaj. Przełóż całość do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy. Przykryj ściereczką, owiń torebką foliową i i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 2 godziny.
4. Po 2 godzinach włóż foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
5. Po wyciągnięciu z pieca wysuń chleb na deskę do ostygnięcia.
GOTOWE!!!
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000000885
Recenzje
Karolina
Recenzja niezweryfikowana
|