
Ciastka bez cukru są alternatywną opcją dla osób, które chcą ograniczyć spożycie cukru w swojej diecie ze względów zdrowotnych lub dietetycznych. Istnieje wiele przepisów na ciastka, które wykorzystują inne słodziki lub naturalne składniki, aby nadać im słodki smak, nie dodając cukru rafinowanego.
Ciasteczka z Orzechami Arachidowymi Bez Dodatku Cukru 135 g - Bogutti
CIASTECZKA Z ORZECHAMI ARACHIDOWYMI BEZ DODATKU CUKRU Zawierają cukry naturalnie występujące. Zawierają substancję słodzącą. Masa netto: 135 g Składniki: mąka pszenna, tłuszcz palmowy, substancja słodząca: maltitol, orzeszki arachidowe 14%, pasteryzowana masa jajowa, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, aromat, barwnik: karoteny Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożywanie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1872 kJ/ 449 kcal Tłuszcz: 28 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowodany: 46 g - w tym cukry: 0,5 g - poliole: 13 g Białko: 7,9 g Sól: 0,12 g Producent: BOGUTTI sp. z o.o. ul. Gromadzka 48 05-504 Henryków UroczeDo sprawdzenia
Ciasteczka Kruche z Czekoladą Bez Dodatku Cukru 120 g - WEEKSY
CIASTECZKA KRUCHE Z CZEKOLADĄ BEZ DODATKU CUKRU Bez dodatku oleju palmowego. Produkt zawiera substancję słodzącą (maltitol). Zawiera cukry naturalnie występujące. Masa netto: 120 g Składniki: mąka pszenna, czekolada bezcukrowa 20% [substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny z soi, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat waniliowy], oleje roślinne (słonecznikowy, całkowicie utwrdzony słonecznikowy, całkowicie utwardzony kokosowy), substancja słodząca: maltitol, pasteryzowana masa jajowa, emulgator: lecytyny z soi, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, aromat, sól, zagęszczony sok cytrynowy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, orzechy, orzeszki arachidowe, nasiona sezamu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożywanie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1789 kJ/ 429 kcal Tłuszcz: 23 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 58 g - w tym cukry: 0,2 g - w tym poliole: 22 g Błonnik: 3,1 g Białko: 4,8 g Sól: 0,14 g Producent: Bogutti sp. z o.o. ul. Gromadzka 48 05-504 Henryków-Urocze
Ciastka z Kremem Czekoladowym Bez Dodatku Cukru 150 g - Bogutti
CIASTKA Z KREMEM CZEKOLADOWYM BEZ DODATKU CUKRU Produkt zawiera substancję słodzącą (maltitol). Zawiera cukry naturalnie występujące. Masa netto: 150 g Składniki: krem czekoladowy bez dodatku cukru 30% [substancja słodząca: maltitol, olej słonecznikowy, czekolada bez dodatku cukru 16% (substancja słodząca: matitol, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z soi, aromat), skrobia modyfikowana, emulgator: lecytyny z soi, aromaty], mąka pszenna, tłuszcz palmowy, substancja słodząca: maltitol, pasteryzowana masa jajowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop oligofruktozowy, emulgator: lecytyny z soi, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, orzechy, orzeszki arachidowe, nasiona sezamu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożywanie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1859 kJ/ 447 kcal Tłuszcz: 26 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g Węglowodany: 58 g - w tym cukry: 0,3 g - w tym poliole: 29 g Błonnik: 3,2 g Białko: 5,2 g Sól: 0,1 g Producent: Bogutti sp. z o.o. ul. Gromadzka 48 05-504 Henryków-Urocze
Ciasteczka z 20% Czekolady Bez Dodatku Cukru 135 g - Bogutti
CIASTECZKA Z 20% CZEKOLADY BEZ DODATKU CUKRU Masa netto: 135 g Składniki: mąka pszenna, czekolada bezcukrowa 20% (substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, emulgator - lecytyny (z soi), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat wanilii), tłuszcz roślinny (palmowy), substancja słodząca: maltitol, masa jajowa pasteryzowana, mąka owsiana, skrobia ziemniaczana, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator - lecytyny (z soi), substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu, sól, aromat. Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten, soję, jaja, mleko. Produkt może zawierać: orzechy laskowe, inne orzechy, orzeszki arachidowe i nasiona sezamu. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt zawiera substancję słodzącą (maltitol). Spożywanie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2075 kJ/ 496 kcal Tłuszcz: 26 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 2 g Białko: 7,5 g Sól: 0,5 g Producent: Bogutti Sp. z.o.o. Henryków Urocze, ul. Gromadzka 48 05-504 ZłotokłosDo sprawdzenia
Ciasteczka z Orzechami Bez Dodatku Cukru 135 g - Bogutti
CIASTECZKA Z ORZECHAMI Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą (maltitol). Kruche ciasteczka z orzechami bez dodatku cukru Masa netto: 135 g Składniki: Mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy), substancja słodząca: maltitol; 6% orzechy (orzechy laskowe, orzeszki arachidowe, migdały), 5% płatki kukurydziane i owsiane, 2,5% czekolada bezcukrowa [ substancja słodząca: maltitol; miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat waniliowy], odtłuszczone mleko w proszku, serwatka (z mleka) w proszku, masa jajowa pasteryzowana, emulgator: lecytyny (z soi); skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; sól, aromat. Informacja dla alergików: Zawiera gluten, mleko, jaja, soję, orzechy laskowe, orzeszki arachidowe i migdał. Może zawierać nasiona sezamu. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernej ilości może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza na 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1817 kJ/436 kcal Tłuszcz: 29 g - w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g Węglowodany: 36 g - w tym cukry: 1,2 g - w tym sacharoza: 0,1 g Białko: 6,8 g Sól: 0,42 g Sód (mg): 168 mg Producent: Bogutti Sp. z.o.o. Henryków Urocze, ul. Gromadzka 48 05-504 ZłotokłosDo sprawdzenia
Ciasteczka Maślane 20% Bez Dodatku Cukru 135 g - Bogutti
CIASTECZKA MAŚLANE Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą (maltitol). Kruche ciasteczka maślane 20% bez dodatku cukru Masa netto: 135 g Składniki: Mąka pszenna, masło 20%, tłuszcz roślinny (palmowy), substancja słodząca: maltitol, skrobia ziemniaczana, mleko odtłuszczone w proszku, pasteryzowana masa jajowa, syrop maltitolowy, sól, aromat. Informacja dla alergików: Zawiera gluten, mleko, jaja. Może zawierać soję, orzechy, orzeszki arachidowe i nasiona sezamu. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernej ilości może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza na 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1889 kJ/453 kcal Tłuszcz: 30 g - w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g Węglowodany: 39 g - w tym cukry: 1,5 g - w tym sacharoza: 0 g Białko: 5,8 g Sól: 0,2 g Sód (mg): 90 mg Producent: Bogutti Sp. z.o.o. Henryków Urocze, ul. Gromadzka 48 05-504 ZłotokłosDo sprawdzenia
Zamienniki cukru w ciastkach
Jednym z popularnych substytutów cukru jest erytrytol, sorbitol, lub ksylitol, które są cukrami alkoholowymi o niższym indeksie glikemicznym niż cukier. Te substytuty cukru są stosunkowo bezpieczne dla większości ludzi, ale mogą powodować problemy trawienne w nadmiernych ilościach.
Naturalne Źródła słodyczy
Inną opcją jest stosowanie naturalnych źródeł słodyczy, takich jak miód, syrop klonowy, syrop daktylowy lub pasta daktylowa. Te naturalne słodziki dodają smaku ciastkom, ale zawierają również inne składniki odżywcze, takie jak przeciwutleniacze, witaminy i minerały.
Mąka bezglutenowa
Przy tworzeniu ciastek bez cukru ważne jest również zastąpienie tradycyjnej mąki pszennej mąką bezglutenową, taką jak mąka migdałowa, mąka kokosowa lub mąka owsiana, dla osób z nietolerancją glutenu lub które chcą unikać produktów zbożowych.
Ciastka bez cukru mogą być równie smaczne i apetyczne jak tradycyjne ciastka, a jednocześnie są zdrowszą alternatywą dla osób, które starają się utrzymać zdrowy styl życia. Jednak należy pamiętać, że pomimo braku cukru, ciastka te nadal są przekąską i należy je spożywać z umiarem.