
Uwielbiasz słodki smak migdałów? A gdyby tak stworzyć z nich pyszną pastę, idealną do kanapek i deserów? Jesteśmy na tak! Przedstawiamy Ci dzisiaj wspaniałe pasty migdałowe, które szybko skradną twoje serce i..żołądek!
Krem Migdałowy 100% 900 g - EOOVITA
KREM MIGDAŁOWY 100% Bez dodatku soli i cukru. Bez oleju palmowego. Masa netto: 900 g Składniki: migdały prażone nieblanszowane 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy. Kraj pochodzenia surowca: USA Kraj produkcji: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wytrącanie się oleju na powierzchni jest procesem naturalnym, polecamy wymieszać produkt przed spożyciem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2500 kJ/ 597 kcal Tłuszcz: 52,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 7,5 g - w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 11,8 g Białko: 22,1 g Sól: 0,0025 g Producent: EOOVITA S.C. Krowoderska 22/9 31-142 Kraków
Krem Migdałowy 100% 500 g - EOOVITA
KREM MIGDAŁOWY 100% Bez dodatku soli i cukru. Bez oleju palmowego. Masa netto: 500 g Składniki: migdały prażone nieblanszowane 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy. Kraj pochodzenia surowca: USA Kraj produkcji: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wytrącanie się oleju na powierzchni jest procesem naturalnym, polecamy wymieszać produkt przed spożyciem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2500 kJ/ 597 kcal Tłuszcz: 52,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 7,5 g - w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 11,8 g Białko: 22,1 g Sól: 0,0025 g Producent: EOOVITA S.C. Krowoderska 22/9 31-142 Kraków
Krem Migdałowy 100% 200 g - EOOVITA
KREM MIGDAŁOWY 100% Bez dodatku soli i cukru. Bez oleju palmowego. Masa netto: 200 g Składniki: migdały prażone nieblanszowane 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy. Kraj pochodzenia surowca: USA Kraj produkcji: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wytrącanie się oleju na powierzchni jest procesem naturalnym, polecamy wymieszać produkt przed spożyciem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2500 kJ/ 597 kcal Tłuszcz: 52,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 7,5 g - w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 11,8 g Białko: 22,1 g Sól: 0,0025 g Producent: EOOVITA S.C. Krowoderska 22/9 31-142 Kraków
Migdały i ich właściwości odżywcze
Migdały, choć nazywane często orzechami, tak naprawdę są nasionami migdałowca. Niektórzy nazywają je „królami orzechów” ze względu na ich właściwości. Migdały pochodzą z rejonu Bliskiego Wschodu. Ich skład jest bardzo bogaty. Zawierają w sobie wiele witaminy B2 E, a także błonnika. Co więcej, w migdałach występują nienasycone kwasy tłuszczowe, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki takiemu składowi, migdały zapobiegają występowaniu chorób serca, a także cukrzycy. Zalecane są szczególnie kobietom w ciąży, które zmagają się z nudnościami i wymiotami.
Pasty migdałowe dla kobiet w ciąży
Pasty migdałowe są świetnym antidotum zarówno na mdłości, jak i na zgagę, która występuje w większości przypadków u kobiet na różnych etapach ciąży. Mają w sobie dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju dziecka. Działanie pasty migdałowej na nudności można wytłumaczyć zdolnością do zobojętniania kwasów żołądkowych.
Pasta migdałowa- kaloryczna, ale dietetyczna
Pasta migdałowa, jak i same migdały, zawiera w sobie mnóstwo kalorii, a konkretnie duże ilości tłuszczu. Mimo tego jednak, choć trudno w to uwierzyć, pasta migdałowa doskonale wpływa na odchudzanie. Wszystko dzięki wysokiej zawartości NNKT, które regulują metabolizm. Tkanka tłuszczowa nie jest gromadzona, a to oznacza, że waga spada. Pasta migdałowa jest źródłem błonnika, który wspomaga trawienie, a także sprawia, że szybko odczujesz poczucie sytości. Dzięki temu zjesz o wiele mniej, a to oznacza, ze łatwiej będzie Ci schudnąć.
Jak stosować pastę migdałową?
Pasta migdałowa może zastępować Ci masło, może być także składnikiem wielu deserów, ciast czy innych słodkości. Oczywiście, pamiętaj o zdrowym umiarze. Zbyt duża ilość spożytej pasty nie jest wskazane. Nie ulega jedna wątpliwości, że pasta migdałowa to produkt, który zrewolucjonizował naszą dietę i wszystko wskazuje na to, ze jego popularność wciąż będzie wzrastać!
Pasty migdałowe w sklepie MarketBio
W naszym sklepie dostępne są pyszne pasty migdałowe, które doskonale sprawdzą się jako smarowidło do pieczywa, ale także jako składnik kremów do ciast czy deserów. W naszym sklepie dostępny jest m.in. ekologiczny krem z prażonych migdałów, który cechuje się wyjątkowo intensywnym smakiem i słodkim zapachem. Dostępne w naszym sklepie produkty są w pełni ekologiczne i naturalne. W ich składzie znajdują się jedynie prawdziwe migdały. W pastach nie znajdziesz glutenu ani chemicznych ulepszaczy. Dzięki temu każda pasta jest wyrazista w swoim smaku i pełnowartościowa.
Pasty migdałowe świetnie nadają się jako smarowidła do pieczywa idealne na śniadanie czy kolację. Uwielbiają je także dzieci, które chętnie zjedzą kanapkę z pastą jako szkolna przekąska. Pasty migdałowe to produkty, które powinny znaleźć się w każdym domu. Masz już swój słoiczek? Jeśli nie, zapraszamy do naszego sklepu. Jest w czym wybierać! Wszystkie pasty pakowane są w szczelne, szklane słoiczki, dzięki czemu dłużej zachowują swoje wspaniale właściwości i pełnię smaku.