
Na przestrzeni kilku ostatnich lat wafle stały się podstawą każdej diety odchudzającej. Stale zwiększająca się popularność zdrowego stylu życia spowodowała, że na rynku pojawia się coraz więcej rodzajów oraz smaków. Również osoby uprawiające liczne sporty chętnie sięgają po tę przekąskę ze względu na jej niską kaloryczność oraz fakt, iż można zabrać ją ze sobą do parku czy też pracy.
Wafelki Nadziewane Kakaowe Bez Dodatku Cukru 150 g - Florbu
WAFELKI NADZIEWANE KAKAOWE BEZ DODATKU CUKRU Zawierają substancje słodzące. Zawierają naturalnie występujące cukry. Masa netto: 150 g Składniki: mąka pszenna, substancja słodząca (maltitol), tłuszcz roślinny palmowy, odtłuszczone kakao w proszku (3,4%), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty, sól, substancja spulchniająca (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), barwnik (karoteny). Informacja dla alergików: Może zawierać orzechy, soję, gorczycę. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1945 kJ/467 kcal Tłuszcz: 27 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13,5 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 1,5 g - w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 32 g Błonnik: 2,4 g Białko: 4,7 g Sól: 0,13 g Producent: La Flor Burgalesa, S.L. C/Lopez Bravo, 37 09001 Burgos - Hiszpania
Wafelki Nadziewane Cytrynowe Bez Dodatku Cukru 150 g Florbu
WAFELKI NADZIEWANE O SMAKU CYTRYNOWYM BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancje słodzące Masa netto: 150 g Składniki: Substancje słodzące: (maltitol i ksylitol), mąka pszenna, roślinny tłuszcz palmowy, sok z cytryny w proszku 0,76%: (zagęszczony sok z cytryny i maltodekstryna), odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające: (wodorowęglan amonu i wodorowęglan sodu), aromaty, sól, regulator kwasowości (kwas winowy), barwnik: karoteny. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Wyprodukowano w Hiszpanii Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1870kJ/450 kcal Tłuszcz: 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 67 g w tym cukry: 0,6 g w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 46 g Błonnik: 0,6 g Białko: 2,9 g Sól: 0,13 g 1WW = 23g, 1WBT = 39 g wg SGGW Producent: La Flor Burgalesa, S.L. C/Lopez Bravo, 37 09001 Burgos - Hiszpania
Wafelki Nadziewane Bez Dod Cukru 150 g - Florbu
WAFELKI NADZIEWANE BEZ DODATKU CUKRU Zawierają substancje słodzące. Zawierają naturalnie występujące cukry. Masa netto: 150 g Składniki: Mąka pszenna, tłuszcz roślinny palmowy, substancja słodząca (maltitol, ksylitol), skrobia pszenna, mąka ryżowa, błonnik roślinny, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, węglan wapnia, węglan magnezu), barwniki (karoteny). Informacja dla alergików: Może zawierać mleko i orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1909 kJ/457 kcal Tłuszcz: 23 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 2,5 g - w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 23 g Błonnik: 3,0 g Białko: 4,3 g Sól: 0,07 g Producent: La Flor Burgalesa, S.L. C/Lopez Bravo, 37 09001 Burgos - Hiszpania
Czym właściwie są popularne obecnie wafle?
Rosnąca popularność zdrowego odżywiania spowodowała, że pojawiło się ogromne zapotrzebowanie na smaczne i naturalne przekąski. W związku z tym większość ludzi zaczęła sięgać właśnie po wafle, które produkowane są z różnego rodzaju bio mąk oraz ryżu. Oczywiście dostępne na rynku przekąski wytwarzane są z zastosowaniem różnych metod przetwarzania, w związku z tym posiadają one różnorodne wartości odżywcze, a także skład. Jednym z podstawowych składników wykorzystywanych do produkcji wafli jest ryż brązowy, który następnie poddawany jest działaniu wysokiego ciśnienia oraz temperatury. W związku z tym niezbędne jest stosowanie pewnego rodzaju zabezpieczeń, które chronią produkty przed utratą najważniejszych wartości odżywczych, a mianowicie błonnika. W ostatnim czasie osoby na diecie oraz te prowadzące aktywny tryb życia wybierają wafle składające się między innymi z różnego rodzaju mąk i płatków owsianych. Takie produkty charakteryzują się również niską zawartością cukru, a ich wypiekanie bez dodatku tłuszczy dodaje im naturalnego charakteru.
Zdrowy aspekt naturalnych wafli
Każda osoba, która zdecydowała się przejść na dietę niezależnie od przyczyny, poszukuje naturalnych i zdrowych przekąsek, które będzie mogła zabrać ze sobą na uczelnię, do pracy czy też na spacer do parku. Choć aktualnie w większości supermarketów znaleźć można produkty oznaczone napisem bio, pamiętajmy, aby zawsze szczegółowo zapoznać się z ich składem, ponieważ reklama bardzo rzadko pokrywa się w całości z rzeczywistością. Choć jeszcze do niedawna wiele osób myślało, że zdrowym rozwiązaniem są wafle produkowane z ryżu, aktualnie coraz częściej sięgamy po produkty wytwarzane z mąki kukurydzianej czy też razowej. Pamiętajmy, aby starać się wybierać produkty, które nie zostały pozbawione najważniejszych dla naszego organizmu właściwości w postaci kiełków, otrębów czy też łusek. Większość producentów decyduje się na usunięcie tych elementów ryżu, ponieważ otrzymany produkt charakteryzuje się ładnym, jednokolorowym wyglądem. Wafle wytwarzane z białego ryżu nie są korzystnym rozwiązaniem dla osób zmagających się z dolegliwościami polegającymi na zbyt wysokiej ilości cukru we krwi, insulinoodpornością oraz nadwagą. Z pewnością jednak wafle ryżowe są znacznie lepszym rozwiązaniem niż słone paluszki bądź ziemniaczane chipsy, gdyż charakteryzują się one niską zawartością tłuszczu i kalorii.
Zalety wafli w codziennej diecie
Wafle coraz częściej pojawiają się w codziennej diecie zarówno młodych, jak i odrobinę starszych osób ze względu na swoje liczne zalety. Przede wszystkim ten produkt nie posiada cukrów prostych, a także uwodornionych tłuszczy. Warto wykorzystywać wafle w takich posiłkach jak śniadanie czy też kolacja w połączeniu z nabiałem, wędlinami i warzywami. Również sportowcy w czasie treningów preferują tę formę przekąski, ponieważ pozwala ona na uzupełnienie ewentualnych niedoborów sodu oraz węglowodanów. Należy podkreślić, iż naturalne wafle są w pełni bezpieczne dla najmłodszych, w związku z tym można zabrać je ze sobą na spacer i plac zabaw. Wszystkie produkty w naszym sklepie opatrzone dopiskiem bio charakteryzują się naprawdę wysoką jakością, gdyż w stosunku do nich stosuje się znacznie wyższe normy. Jak widać, wafle to świetna przekąska, którą można zabrać ze sobą wszędzie, ponieważ zajmuje niewiele miejsca. Warto wspomnieć również o ich naturalnym składzie oraz fakcie, iż zapewniają one uczucie sytości przez wiele godzin, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla sportowców, a także osób na diecie. Nie czekaj, zapoznaj się z naszą ofertą już dziś!