
Ciastka bez cukru są alternatywną opcją dla osób, które chcą ograniczyć spożycie cukru w swojej diecie ze względów zdrowotnych lub dietetycznych. Istnieje wiele przepisów na ciastka, które wykorzystują inne słodziki lub naturalne składniki, aby nadać im słodki smak, nie dodając cukru rafinowanego.
Waniliowe Herbatniki bez Dodatku Cukru Maria 200 g - Gullon
WANILIOWE HERBATNIKI BEZ DODATKU CUKRU MARIA Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 200 g Składniki: mąka pszenna 67%, substancja słodząca (maltitol), olej roślinny (wysoko oleinowy olej słonecznikowy) 10%,błonnik pokarmowy, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu i wodorowęglan amonu, sól, emulgator: lecytyna sojowa, aromaty, przeciwutleniacz (pirosiarczyn sodu). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w tych samych warunkach i zamykać po każdym użyciu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1713 kJ/ 408 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 75 g - w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 4,5 g Białko: 7 g Sól: 1 g Producent: GALLETAS GULLON S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campoo Palencia Hiszpania
Twins Markizy Kakaowe z Kremem Bez Dodatku Cukru 147 g - Gullon
TWINS MARKIZY KAKAOWE BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 147 g Składniki: mąka pszenna 39,5%, nadzienie kremowe 29% [substancja słodząca (maltitol), tłuszcz roślinny (palmowy i olej palmowy), skrobia pszenna, błonnik roślinny, wysokooleinowy olej słonecznikowy, aromat naturalny, emulgator (lecytyna sojowa)], substancja słodząca (maltitol), olej roślinny (wysokooleinowy olej słonecznikowy), kakao w proszku 5%, błonnik roślinny, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), sól, emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat, aromat. Informacja dla alergików: Możliwa obecność: mleka. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w takich samych warunkach i zamykać po każdym użyciu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1702 kJ/ 408 kcal Tłuszcz: 17 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 9 g Białko: 5 g Sól: 1 g Producent: GALLETAS GULLON S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campoo Palencia Hiszpania
Herbatniki z Czekoladą Bez Dodatku Cukru 150 g - Gullon
HERBATNIKI Z CZEKOLADĄ BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 150 g (4 x 37,5 g) Składniki: Czekolada zwyczajna (zawiera substancję słodzącą) 48% [miazga kakaowa, substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, bezwodny tłuszcz mleczny (mleko), emulgator (lecytyny)], mąka pszenna, substancja słodząca (maltitol), masło skoncentrowane (mleko), kukurydza skrobia, błonnik roślinny (oligofruktoza), substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat, sól, przeciwutleniacz (kwas cytrynowy). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, soję, gorczycę. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1880 kJ/451 kcal Tłuszcz: 24 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g Węglowodany: 60 g - w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 6,3 g Białko: 6,6 g Sól: 0,35 g Producent: Galletas Gullon S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campo - Palencia Espagne
Herbatniki Maślane Bez Dodatku Cukru 330 g - Gullon
HERBATNIKI MAŚLANE BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 330 g Składniki: mąka pszenna 62%, olej roślinny (wysoko oleinowy olej słonecznikowy) 18%, substancja słodząca (maltitol, izomalt), oligofruktoza, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), sól, dekoracje mleczne (białko mleka, dekstroza), aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać z dala od światła. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1839 kJ/ 439 kcal Tłuszcz: 18 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 4 g Białko: 6 g Sól: 0,4 g Producent: GALLETAS GULLON S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campoo Palencia Hiszpania
Fiber Pełnoziarniste Herbatniki Bez Dodatku Cukru 170 g - Gullon
FIBRE PEŁNOZIARNISTE HERBATNIKI BEZ DODATKU CUKRU Zawierają substancję słodzącą. Zawierają naturalnie występujące cukry. Masa netto: 170 g opakowanie zawiera ok. 20 ciastek, z czego 8,5 g każde. Składniki: mąka pszenna pełnoziarnista 58%, substancja słodząca maltitol, olej roślinny (wysoko oleinowy olej słonecznikowy) 16%, błonnik grochowy 4%, inulina, oligofruktoza, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu i wodorowęglan amonu), emulgator lecytyna sojowa, sól, aromaty. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w takich samych warunkach i zamykać po każdym użyciu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1802 kJ/ 431 kcal Tłuszcz: 17 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 9,3 g Białko: 6,1 g Sól: 0,65 g Producent: Galletas Gullon S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campoo PALENCIA, Hiszpania
Ciastka z Kawałkami Czekolady Bezglutenowe Bez Dodatku Cukru 130 g - Gullon
CIASTKA Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY BEZGLUTENOWE BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 130 g (ok. 13 ciastek) Składniki: Kawałki czekolady 25% (pasta kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, skrobia kukurydziana, olej roślinny (olej słonecznikowy o wysokiej zawartości kwasu oleinowego )15%, mąka ryżowa, mąka sojowa, błonnik roślinny, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu i wodorwęglan amonu, sól jadalna, aromaty, emulgator: lecytyna sojowa. Informacja dla alergików: Może zawierać mleko i orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć działanie przeczyszczające. Wartości odżywcze w 100 g: wartość energetyczna 444 kcal/1850 kJ, Tłuszcze 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6 g Węglowodany 63 g w tym cukry 0,7 g Białko 5,5 g Błonnik 4,5 g Sól 0,58 g Producent: Galletas Gullon S.A., Ctra. Burgos, Km 1,5; 34800 Aguilar de Campoo PALENCIA, HiszpaniaDo sprawdzenia
Ciastka Pełnoziarniste Maczane w Ciemnej Czekoladzie Bez Dodatku Cukru 270 g - G...
CIASTKA PEŁNOZIARNISTE MACZANE Z CIEMNEJ CZEKOLADZIE Bez dodatku cukru. Zawierają naturalnie występujące cukry. Masa netto: 270 g Składniki: mąka pszenna pełnoziarnista (50%), ciemna czekolada zawiera substancję słodzącą (24%) (masa kakaowa, substancja słodząca maltitol, masło kakaowe, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyny)), substancja słodząca maltitol, olej roślinny 12% (wysoko oleinowy olej słonecznikowy), oligofruktoza, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), sól, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, po każdym użyciu zamknąć opakowanie. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1877 kJ/ 449 kcal Tłuszcz: 21 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 6,0 g Białko: 7,0 g Sól:0,65 g Producent: GALLETAS GULLON S.A. Ctra. Burgos, Km 1,5 34800 Aguilar de Campoo Palencia Hiszpania
Zamienniki cukru w ciastkach
Jednym z popularnych substytutów cukru jest erytrytol, sorbitol, lub ksylitol, które są cukrami alkoholowymi o niższym indeksie glikemicznym niż cukier. Te substytuty cukru są stosunkowo bezpieczne dla większości ludzi, ale mogą powodować problemy trawienne w nadmiernych ilościach.
Naturalne Źródła słodyczy
Inną opcją jest stosowanie naturalnych źródeł słodyczy, takich jak miód, syrop klonowy, syrop daktylowy lub pasta daktylowa. Te naturalne słodziki dodają smaku ciastkom, ale zawierają również inne składniki odżywcze, takie jak przeciwutleniacze, witaminy i minerały.
Mąka bezglutenowa
Przy tworzeniu ciastek bez cukru ważne jest również zastąpienie tradycyjnej mąki pszennej mąką bezglutenową, taką jak mąka migdałowa, mąka kokosowa lub mąka owsiana, dla osób z nietolerancją glutenu lub które chcą unikać produktów zbożowych.
Ciastka bez cukru mogą być równie smaczne i apetyczne jak tradycyjne ciastka, a jednocześnie są zdrowszą alternatywą dla osób, które starają się utrzymać zdrowy styl życia. Jednak należy pamiętać, że pomimo braku cukru, ciastka te nadal są przekąską i należy je spożywać z umiarem.