Oliwa z Oliwek Extra Virgin Bio 750 ml - Jules Brochenin
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Wyprodukowana z oliwek uzyskanych z ekologicznych gospodarstw rolnych. Mieszanka oliw z oliwek pochodzących z Unii Europejskiej i oliwek niepochodzących z Unii. Oliwa do spożywania na zimno, gotowania i smażenia (zalecana temp. maksymalna 180ºC). Zawartość netto: 750 ml Jednostka certyfikująca: FR-BIO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Poniżej 14ºC oliwa mętnieje, co w żaden sposób nie wpływa na jej jakość. Zmętnienie znika w temp. pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz: 100 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 18,7 g - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 66,3 g - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Jules Brochenin S.A. 26790 Tulette, Francja Do sprawdzenia