
Do grona past kanapkowych zaliczymy wszelkie smarowidła do pieczywa, które mają nam zaoferować dodatkowe walory smakowe, a także niezbędne składniki odżywcze. Pasty dostępne w hipermarketach często odznaczają się niestety szkodliwym składem, a ich wartości odżywcze są mocno ograniczone. Znacznie lepszą alternatywą są ekologiczne i sprawdzone pasty kanapkowe dostępne w ofercie sklepu Marketbio.pl.
Pasta z Papryki z Suszonymi Pomidorami Bezglutenowa 180 g - Krokus
PASTA Z PAPRYKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy. Produkt pasteryzowany. Masa netto: 180 g Składniki: papryka (75%), słonecznik, cebula, pomidory suszone (3 %), czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, olej roślinny rzepakowy, chili w płatkach. Warunki przechowywania: Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 513 kJ/ 123 kcal Tłuszcz: 7,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 11 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 3,5 g Sól: 1,1 g Producent: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Cz. Caryk sp.j. Pająków 25B 26-704 Przyłęk
Jakie składniki znajdziemy w pastach kanapkowych?
Składnikiem naturalnych past kanapkowych bardzo często warzywa, takie jak: papryka, ciecierzyca, pomidory czy soczewica. Do grona past kanapkowych zaliczymy również smalczyk oraz pasztet zawierające mięsko oraz tłuszcze odzwierzęce. Warto jednak wspomnieć o specjalnej linii produktów dla wegan, w których znajdziemy pasztety przyrządzane z marchewki, kaszy, soczewicy oraz ciecierzycy. Wybór na rynku jest bardzo bogaty, dzięki czemu, nawet najbardziej wymagający smakosze znajdą pastę kanapkową dostosowaną do swoich nawyków żywieniowych.
Pasty kanapkowe adresowane weganom
Ogólnodostępne pasty kanapkowe często nie spełniają oczekiwań wegetarianów oraz wegan, ponieważ zawierają w sobie składniki pochodzenia zwierzęcego. Jak już mówiliśmy, ekologiczne pasty kanapkowe często pamiętają o potrzebach wegan i są pozbawione składników odzwierzęcych. Przykładem jest wyżej wspomniany pasztet z ciecierzycy, marchewki czy soczewicy. Na rynku dostępny jest nawet wegetariański smalec wytwarzany na bazie warzyw i ziół. Wegetarianie bardzo chwalą sobie walory smakowe takich produktów, ciesząc się, że mogą sobie pozwolić na delektowanie się ulubionymi pastami, które powstały bez krzywdy zwierząt.
Dlaczego warto wybrać jakościowe pasty kanapkowe?
Zdrowe pasty kanapkowe są produkowane na bazie naturalnych i sprawdzonych składników. Dzięki temu, okazują się dobrą alternatywą dla ogólnodostępnych past zawierających w swoim składzie mnóstwo konserwantów i szkodliwych substancji. Naturalne pasty kanapkowe zaoferują naszemu podniebieniu prawdziwą ucztę, a co więcej, pozwolą cieszyć się świadomością zdrowego stylu życia. Jest to szczególnie ważne dla osób, które zwracają ogromną uwagę na to, co jedzą na co dzień.
Zdrowe pasty kanapkowe w ofercie sklepu Marketbio.pl
W ofercie sklepu ze zdrową żywnością Marketbio.pl znajdziesz jakościowe pasty kanapkowe wytwarzane na bazie naturalnych i bezpiecznych składników. Możemy się pochwalić bogatą ofertą produktów dla wegan, w której dostępny jest także pasztet i smalczyk. Ponadto, możemy zaoferować naszym klientom hummus, paprykarze oraz inne pasty kanapkowe odznaczające się wysoką jakością i zdrowym składem. Z pomocą tych produktów przygotujesz przepyszne kanapki, które dostarczą organizmowi wielu cennych składników odżywczych.
Tradycja
Pierwszą szkółkę drzew owocowych w Polsce założono w opactwie benedyktynów w Sieciechowie, a w 1862 roku w Puławach powstał Instytut Politechniczny i Rolniczo-Leśny, kształcący studentów z całej Polski i imperium carskiego.
Owoce i warzywa zakupują od okolicznych rolników, którzy mają dużą wiedzą na temat upraw. Region słynie z tradycji ogrodniczych, panuje tam klimat z dużą ilości słonecznych dni, różnorodne ukształtowanie terenu, zróżnicowane gleby.
Natura
Produkowane przetwory to smaki typowe dla tradycyjnej polskiej kuchni. Krokus produkuje zapomniany kompot a także produkty wg współczesnego zapotrzebowania np. powidła bez cukru czy przetwory ekologiczne.
Produkcja
Do produkcji swoich przetworów stosują nieprzemysłowe metody produkcji. Przygotowują takie przetwory jak nasze prababcie, babcie i mamy robiły w domu. Ich propozycje można dopasować do każdego posiłku, na co dzień a także na specjalne okazje.