
Nie masz pomysłu na obiad ? Zapraszamy do skorzystania z oferty na przepyszne sosy - znane sosy stworzone w 100% z roślin! Dodaj ulubiony ryż lub makaron i obiad gotowy !
Sos Pomidorowy z Warzywami 340 g - Krokus
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 340 g Składniki: Przetarte pomidory (84%), papryka (6%), cebula (3%), cukinia (3%), marchew (3%), czosnek, sól, oliwa z oliwek, pietruszka, tymianek. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 214 kJ/ 51 kcal Tłuszcz: 0,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 9 g - w tym cukry: 6 g Białko: 2,4 g Sól: 0,8 g Producent: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. j. Pająków 25 B 26-704 Przyłęk
Sos Pomidorowy z Oliwkami 340 g - Krokus
SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 340 g Składniki: Przetarte pomidory (85%), oliwki czarne (5,5%), oliwki zielone (5%), cebula, czosnek, sól, oliwa z oliwek, oregano. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 254 kJ/ 61 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 9 g - w tym cukry: 6 g Białko: 2,1 g Sól: 0,8 g Producent: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. j. Pająków 25 B 26-704 Przyłęk
ROŚLINNE CHILLI SIN CARNE
Potrawa kuchni teksańskiej w roślinnej odsłonie. Pikantny sos zawiera roślinne mielone z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki w gęstym pomidorowym sosie.
Nazwa Chili Con Carne pochodzi z języka hiszpańskiego. W przetłumaczeniu na język polski oznacza dosłownie chili z mięsem. Z kolei Chili Sin Carne to po polsku chili bez mięsa.
Brak konserwantów, glutaminianu oraz fosforanów i barwników, a także niska zawartość tłuszczów nasyconych sprawia, że posiłek przygotowany z Chili Sin Carne Primavika będzie bardzo pożywny i zdrowy.
ROŚLINNY SOS MYŚLIWSKI
Sos zawiera roślinne mielone, zanurzone w aromatycznym sosie zawierającym pieczarki, suszone grzyby, cebulę oraz kiszonego ogórka.
Wegański sos myśliwski Primavika to produkt idealny dla osób, które stawiają na kuchnię roślinną i lubią jeść zdrowo.
Leśne grzyby bogate w potas i witaminę D2 oraz ogórki kiszone, które są naturalnym probiotykiem sprawiają, że sos myśliwski jest nie tylko smaczny, ale także bardzo zdrowy.
ROŚLINNE CURRY WARZYWNE
Smaczne, szybkie i wegańskie. Warzywne curry to inspiracja kuchnią indyjską - składa się z gotowanej cieciorki oraz warzyw w delikatnym sosie curry przygotowanym na bazie mleka kokosowego.
W południowej części Indii kuchnia wegetariańska jest bardzo popularna. Spożywanie bezmięsnej wersji curry z dużą ilością aromatycznych przypraw jestem na porządku dziennym.
Cieciorka, która stanowi bazę sosu, jest bardzo wartościowym źródłem białka dla osób na diecie roślinnej. W sosie znajdują się również gotowane warzywa, które dodają chrupkości i lekkości.
ROŚLINNY SOS BOLOŃSKI
Włoski sos pochodzący prosto z Bolonii, teraz w roślinne odsłonie !
Zawiera roślinne mielone zanurzone w gęstym wyrazistym sosie pomidorowym z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Bazą produktu jest gęsty sos pomidorowy, do którego dodane zostało roślinne mięso mielone. Jest ono bardzo wartościowym źródłem białka i sprawia, że potrawa jest bardzo sycąca i idealnie nadaje się na obiad.
Tradycja
Pierwszą szkółkę drzew owocowych w Polsce założono w opactwie benedyktynów w Sieciechowie, a w 1862 roku w Puławach powstał Instytut Politechniczny i Rolniczo-Leśny, kształcący studentów z całej Polski i imperium carskiego.
Owoce i warzywa zakupują od okolicznych rolników, którzy mają dużą wiedzą na temat upraw. Region słynie z tradycji ogrodniczych, panuje tam klimat z dużą ilości słonecznych dni, różnorodne ukształtowanie terenu, zróżnicowane gleby.
Natura
Produkowane przetwory to smaki typowe dla tradycyjnej polskiej kuchni. Krokus produkuje zapomniany kompot a także produkty wg współczesnego zapotrzebowania np. powidła bez cukru czy przetwory ekologiczne.
Produkcja
Do produkcji swoich przetworów stosują nieprzemysłowe metody produkcji. Przygotowują takie przetwory jak nasze prababcie, babcie i mamy robiły w domu. Ich propozycje można dopasować do każdego posiłku, na co dzień a także na specjalne okazje.