
Makaron ryżowy nie bez powodu nazywany jest „makaronem wieloletniego życia”. W kuchni azjatyckiej jest znany od lat, jednak i w Polsce coraz więcej ludzi po niego sięga. Jest to idealna opcja dla amatorskich i profesjonalnych popisów kulinarnych. Poznaj jego właściwości, kup wysokiej jakości makaron w sklepie internetowym ze zdrową żywnością MarketBio.pl i wyczaruj w swojej kuchni zdrowe a'la azjatyckie danie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą.
Makaron Ryżowy 5 mm 375 g - Merre (data: 08.05.2025)
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.Najlepiej zużyć przed: 08/05/2025Oferta ważna do wyczerpania zapasów!Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości. MAKARON RYŻOWY 5 MM Masa netto: 375 g Składniki: mąka ryżowa, woda Kraj pochodzenia: Tajlandia Sposób użycia: Moczyć w ciepłej wodzie 6 - 8 minut aż będzie miękki, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1517 kJ/ 357 kcal Tłuszcz: 0,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0,8 g Białko: 7,1 g Sól: 0,05 g
Makaron Ryżowy 3 mm 375 g - Merre
MAKARON RYŻOWY 3 MM Masa netto: 375 g Składniki: mąka ryżowa, woda Kraj pochodzenia: Tajlandia Sposób użycia: Moczyć w ciepłej wodzie 6 - 8 minut aż będzie miękki, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1517 kJ/ 357 kcal Tłuszcz: 0,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0,8 g Białko: 7,1 g Sól: 0,05 g
Najczęściej zadawane pytania o makaron ryżowy
Lista pytań najczęściej zadawanych o makaron ryżowy
Makaron ryżowy – zastosowanie w kuchni
Makaron ryżowy powstaje z ryżu lub mąki ryżowej i wody. Występuje w różnych kształtach. To tradycyjny składnik kuchni azjatyckiej m.in. tajskiej, wietnamskiej i chińskiej, jednak od jakiegoś czasu z powodzeniem znajduje swoje miejsce także na polskich stołach. Jest to znakomity zamiennik ziemniaków, kaszy czy ryżu. Makaron tego typu jest niezwykle delikatny w smaku, dzięki czemu można go łączyć z wieloma, różnorodnymi dodatkami. Świetnie sprawdza się w kuchni wegańskiej oraz wegetariańskiej. Daje wręcz nieograniczone pole do różnorodnych popisów kulinarnych, gdyż doskonale wchłania intensywne smaki i aromaty, stanowiąc idealną bazę dań głównych.
Makaron ryżowy – jak ugotować?
Warto wiedzieć, że oferowany produkt zachowuje swoje właściwości, jeżeli jest właściwie przygotowany. Zastanawiasz się, jak ugotować makaron ryżowy? To proste. Suchy należy najpierw włożyć do wysokiego naczynia/garnka. Następnie zalać całość wrzątkiem i przykryć. Po kilku minutach makaron będzie gotowy! Dokładny czas gotowania będzie zaznaczony w instrukcji na opakowaniu. Tuż przed podaniem makaron należy odcedzić i najlepiej ostudzić, jeżeli wykorzystywany będzie do sałatek.
Bogaty wybór makaronu ryżowego w MarketBio
Nasza oferta zawiera makaron ryżowy w różnorodnych gramaturach i kształtach od cenionych producentów. Największą popularnością cieszą się cienkie nitki, tzw. vermicelli, świetnie nadające się do zup czy sałatek, a także grubsze wstążki, które z kolei doskonale uzupełniają dania smażone m.in. słynne tajskie pad thai. W naszym asortymencie znaleźć można także świderki, muszle, kolanka czy gwiazdeczki. Posiadamy również w sprzedaży makaron ryżowy razowy oraz z różnymi dodatkami. Zapoznaj się z naszą bogatą ofertą!
MarketBio – ekologiczna, zdrowa żywność dla każdego
W naszym sklepie online z ekologiczną żywnością znajdziesz nie tylko makaron ryżowy, ale także inne produkty, dzięki którym Twoja kuchnia osiągnie nowy, zdrowszy wymiar. Oferujemy naszym klientom najwyższej jakości produkty w atrakcyjnych cenach. Zapewniamy wygodny odbiór osobisty we Wrocławiu lub błyskawiczną dostawę pod wybrany przez Ciebie adres. Wszystkie, dostępne na naszej stronie produkty znajdują się w naszym magazynie. Dodatkowo dbamy o świeżość posiadanych przez nas w sprzedaży towarów, czego dowodem są dziesiątki dostaw każdego miesiąca. Z nami kupisz zdrową żywność szybko i komfortowo. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z bogatym asortymentem sklepu internetowego.
Merre - Wyjątkowy Producent Zdrowej Żywności
Wszechstronna Oferta Produktów
Merre to producent, który wyróżnia się szeroką ofertą zdrowej żywności. Wśród jego produktów znajdziesz między innymi:
- Suszone Liście Limonki Kaffir - doskonały dodatek do azjatyckich potraw
- Makarony Ryżowe o różnych szerokościach, w tym 3 mm, 5 mm, a także 1 mm
- Grzyby Suszone Mun - idealne do zup i potraw stir-fry
- Suszone Plastry Galangalu - nieodzowne w tradycyjnej kuchni azjatyckiej
- Makarony Ryżowe Razowe Nitka - dla miłośników pełnoziarnistych wersji klasycznych makaronów
- Granulki Tapioki Duże - popularny składnik deserów
- Makaron Chiński - dostępny w promocyjnej cenie ze względu na krótszą datę minimalnej trwałości
Dlaczego Wybrać Produkty Merre?
Produkty Merre to synonim jakości i bogactwa smaków. Dzięki nim każdy może przenieść się w świat autentycznej kuchni azjatyckiej, nie wychodząc z domu. Ich różnorodność oraz wyjątkowy smak dodają charakteru każdemu daniu.
Zastosowanie w Kuchni
Produkty Merre to idealny wybór dla miłośników azjatyckich smaków. Makaron ryżowy oraz suszone grzyby Mun to niezastąpione składniki w wielu przepisach na dania stir-fry oraz aromatyczne zupy. Z kolei tapioka stanowi doskonałą Bazę do przygotowania słodkich przysmaków.
Gwarancja Jakości
Merre dba o jakość każdego produktu, spełniając najwyższe standardy produkcji. Wybierając ich produkty, sięgasz po smak i aromat pełne autentyczności.
Odkryj Świat Smaków z Merre
Z Merre możesz eksperymentować w kuchni, odkrywając nowe smaki i tekstury. Suszone liście limonki Kaffir oraz Galangal otworzą przed tobą drzwi do kulinarnych podróży po kuchni azjatyckiej.