
Dodajemy je do przekąsek, ale również chętnie sięgamy po nie przygotowując ciepłe zupy mleczne z mleka zwierzęcego lub roślinnego. Są również doskonałym wykończeniem deserów jogurtowych. Płatki i musli to tradycja i nowoczesność jednocześnie. Z jednej strony od lat jadamy owsianki, kleiki ryżowe czy jaglanki, ale z drugiej strony zwiększa się nasza świadomość o zdrowym odżywianiu, toteż modyfikujemy domowy jadłospis urozmaicając go bardziej wyszukanymi mieszankami musli o bogatym smaku i wachlarzu składników odżywczych.
Bio Keto Bowl Peanut Protein 200 g - Diet Food
BIO KETO BOWL PEANUT PROTEIN Masa netto: 200 g Składniki: Bio chipsy kokosowe, bio siemię lniane mielone, bio mąka z orzechów ziemnych 16%, bio nasiona chia, bio erytrytol, bio łuskane nasiona konopi, bio ziarna słonecznika, bio cynamon, sól, bio aronia, bio baobab. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-03 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten. Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1542 kJ/ 368 kcal Tłuszcz: 24 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowodany: 20 g - w tym cukry: 4 g Błonnik: 17 g Białko: 22 g Sól: 2 g Producent: Mipama E.Z. Szafarz Sp. J. ul. Rogatka 7a 62-860 Opatówek
Dlaczego warto jeść płatki i musli?
Przede wszystkim mają w sobie dużo błonnika, przez co wpływają pozytywnie na perystaltykę jelit. Po drugie, są bogate w witaminy z grupy B i minerały takie, jak żelazo, magnez potas i fosfor. Co ważne, dodają nam dużo energii, dzięki czemu mogą być pełnowartościowym posiłkiem, gdy podamy je np. z mlekiem roślinnym lub zwierzęcym albo w formie treściwej jogurtowej przekąski.
Rodzaje płatków i musli w Marketbio.pl
Jaglane, orkiszowe, pszeniczne, a także ryżowe i gryczane. W tej bogatej palecie produktów znajdziemy gotowe mieszanki do potraw mlecznych, jak również takie, które zastępując niezdrowe chipsy, posłużą nam podczas pracy jako przekąska „do pochrupania”. Produkty jaglane to cenne źródło witamin i minerałów o delikatnym smaku i zapachu. Kasza jaglana jest źródłem błonnika, przeciwdziała zakwaszaniu organizmu, jest sycąca i zawiera między innymi witaminy z grupy B, a także miedź i żelazo. Orkisz jako cenne źródło błonnika stanowi formę pobudzenia układu pokarmowego do pracy. Obfituje w witaminy takie, jak: A, B, E, K, ale jest też źródłem fosforu, cynku, żelaza, sodu, selenu, wapnia i węglowodanów. Warto do diety wprowadzić także produkty z gryki, uznawanej za niedoceniane źródło zdrowia. Dlaczego? Gryka jest bogata w zdrowe tłuszcze, błonnik, białko, a także witaminy i składniki mineralne oraz flawonoidy.
Co to jest żywność ekspandowana
W pełni zdrowa i bezpieczna, bez dodatków substancji chemicznych i jakichkolwiek innych wysoko przetworzonych produktów. Żywność ekspandowana powstaje podczas procesu odpowiedniego rozgrzania i poddania wysokiemu ciśnieniu nasion, wskutek czego dochodzi do rozprzężenia pary wodnej, która powstała z wody wewnątrz tychże nasion. Finalnie nasiona stają się lekkie, delikatne, sprawiają wrażenie napełnionych powietrzem. Można jeść je w ramach przekąski. Być może pamiętamy z dzieciństwa ryż ekspandowany – właśnie takie są produkty poddane temu procesowi. Delikatne. Nie tracą przy tym na wartościach odżywczych i można je dodawać do różnych potraw.
Zastosowanie płatków i musli w kuchni
Jaglanki i zupy mleczne ryżowe są doskonałe dla dzieci i dorosłych – można podawać je na słodko, z dodatkiem bakalii, miodu, świeżych bądź suszonych owoców. Stanowią pożywny posiłek, ale doskonale sprawdzą się także jako schłodzony deser z ulubionymi dodatkami. Produkty ekspandowane są z kolei dobrą przekąską samą w sobie, jak również sprawdzą się jako posypka owsianek, jogurtów, deserów mlecznych i sałatek owocowych. Można również dodawać je do koktajli. Mają delikatny smak i stanowią zdrową alternatywę wysoko przetworzonych przekąsek takich, jak chipsy lub słodkie ciastka.
Zamów pozostałe płatki i musli w naszym sklepie online
Płatki i musli w Marketbio.pl mają prosty skład, pochodzą z upraw ekologicznych i posiadają wszystkie niezbędne certyfikaty wystawione przez upoważnione jednostki certyfikujące. Są nie tylko zdrowe i pożywne, ale również szlachetne w smaku. Nie posiadają zbędnych, sztucznych dodatków ani wzmacniaczy smaku. Ze względu na swą naturalność, dostarczają organizmowi niezbędnych mikro- i makroelementów, będąc równocześnie dobrą przekąską. Zakupy online to komfort i wygoda. Bez wychodzenia z domu zamawiamy sprawdzone i bezpieczne dla nas produkty, dzięki którym zadbamy o dietę całej rodziny. Warto więc wybrać coś dla siebie i wprowadzić nowe smaki do domowego jadłospisu.
Mipama
Mipama to rodzinna firma, która powstała w 1990 roku. Główną działalnością firmy Mipama jest import, export oraz przetwórstwo przypraw, ziół, ziaren, nasion i suszy warzywnych. Sztandarowe produkty firmy Mipama to seler, lubczyk, burak, suszony pasternak, cząber, tymianek, szałwia i estragon. Mipama stale współpracuje ze sprawdzonymi polskimi producentami żywności ale także z firmami z Azji, Ameryki Północnej, Południowej oraz Europy.
Diet-food
Pod tą marką Mipama produkuje żywność organiczną, dietetyczną oraz superfoods. Firma wyszła naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe, ekologiczne jedzenie. W ofercie Diet-food można znaleźć m.in. pędy jęczmienia, macę, jagody acai, białko konopne oraz Mixy superfoodów: Super Day, Super Slim czy Super Detox
Dostawca super jakości
Mipama to manufaktura, dzięki temu mamy pewność, że dostarcza nam produkt najwyższej jakości, a dzięki temu, że produkty są ręcznie pakowane, charakteryzuje nich aptekarska precyzja. Produkty pochodzące z Brazylii, Peru, Rumunii czy Chin posiadają certyfikaty jakościowe wydawane przez odpowiednie jednostki.