
Informujemy, że w dniach 22 kwietnia - 28 kwietnia 2024 bierzemy udział w akcji Zielony Tydzień.
W związku z tym w tych dniach możliwe będą zakupy wybranych produktów w tej kategorii po atrakcyjnych cenach (na poniższe obniżki cenowe działają Państwa rabaty przypisane do konta).
Czym jest Zielony Tydzień?
Zielony Tydzień Polskiej Izby Żywności Ekologicznej to akcja zachęcająca do zakupu ekożywności związana z Międzynarodowym Dniem Matki Ziemi 22 kwietnia.
Nasza firma, czyli ADAKA Dominika Tatarczyk będąca właścicielem sklepu Marketbio przynależy do PIŻE - Polskiej Izby Żywności Ekologicznej
Mąka Gryczana Pełnoziarnista Eko 1 kg - Młyn Niedźwiady
MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO Doskonała do naleśników, makaronów, wypieku chleba. Typ 2000. Masa netto: 1 kg Składniki: Mąka gryczana 100%* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-04 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Informacja alergiczna: Produkt zawiera gluten. Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1446 kJ/342 kcal Tłuszcz: 2,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 6,3 g Białko: 10 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Młyn Niedźwiady
Oficjalnie działalność firmy Młyn Niedźwiady rozpoczęła się w 1993 roku. Wcześniej na terenie obecnego przedsiębiorstwa znajdowały się sady jabłoniowe. Firma przez lata sukcesywnie poszerzała swoją ofertę o kasze, mąki i produkty instant, doskonaliła infrastrukturę i jakość produktów. Młyn Niedźwiady prowadzony jest z pokolenia na pokolenie. W 2008 roku uzyskuje certyfikat i wprowadza do oferty produkty ekologiczne, rok później tworzy osobną linię do produkcji produktów bezglutenowych. Dzięki dofinansowaniu unijnemu tworzy nową przestrzeń produkcyjno-magazynową.
Grano
Marka Grano jest produktem bezglutenowym i prozdrowotnym.
Oferta Młyna Niedźwiady
To produkty do piekarnictwa, cukiernictwa, produkcji makaronów. W ofercie znajdują się mąki ekologiczne, bezglutenowe ale także mąki konwencjonalne a także m.in. fasola, groch, kasze, ryż, płatki.