
Światowy Dzień Drzewa Oliwnego obchodzony jest 26 listopada każdego roku. To święto ma na celu promowanie roli, jaką odgrywa drzewo oliwne w kulturze, historii i gospodarce, szczególnie w regionach basenu Morza Śródziemnego. Drzewo oliwne ma ogromne znaczenie kulturowe i symboliczne - jest symbolem pokoju, mądrości, siły i odnowy. Ponadto, oliwki i olej z oliwek są istotnymi składnikami wielu kuchni na całym świecie ze względu na swoje korzystne właściwości zdrowotne i smakowe. Święto to jest okazją do podkreślenia znaczenia ochrony i dbałości o te cenne drzewa.
Czarne Oliwki w Solance Bio 280 g (160 g) - Vitaliana
CZARNE OLIWKI W SOLANCE BIO Ekologiczne oliwki czarne drylowane w zalewie. Produkt pasteryzowany. Masa netto: 280 g Masa netto po odsączeniu: 160 g Składniki: "czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy Uwaga: produkt może zawierać pestkę lub jej część. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-006 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 927 kJ/ 225 kcal Tłuszcz: 23,41 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,64 g Węglowodany: 1,36 g - w tym cukry: <0,1 g Błonnik: 2,64 g Białko: 0,97 g Sól: 1,80 g Producent: NaturAvena sp. z o.o. ul.Raszyńska 13 05-500 Piaseczno
Zielone Oliwki w Solance 280 g (160 g) Bio - Vitaliana
ZIELONE OLIWKI W SOLANCE BIO Ekologiczne oliwki drylowane w zalewie. Produkt pasteryzowany. Masa netto: 280 g Masa netto po odsączeniu: 160 g Składniki: zielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-006 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Kraj pochodzenia: Włochy. Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni. Uwaga: Produkt może zawierać pestkę lub jej część. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 573 kJ/ 139 kcal Tłuszcz: 13,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,42 g Węglowodany: 2,17 g - w tym cukry: