Zielone Oliwki w Solance 280 g (160 g) Bio - Vitaliana
-
W naszym magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
-
- 14,33 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,16 kg
Cena kat. za 1kg :89.56 zł
ZIELONE OLIWKI W SOLANCE BIO
Ekologiczne oliwki drylowane w zalewie.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 280 g
Masa netto po odsączeniu: 160 g
Składniki: zielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Włochy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.
Uwaga: Produkt może zawierać pestkę lub jej część.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 573 kJ/ 139 kcal
Tłuszcz: 13,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,42 g
Węglowodany: 2,17 g
- w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 1,18 g
Sól: 3 g
Producent:
Natur Avena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno
Ekologiczne Zielone Oliwki w Solance
Zielone oliwki w solance marki Vitaliana to produkt idealny dla miłośników zdrowej i ekologicznej żywności. Te wyjątkowe oliwki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych we Włoszech, co potwierdza jednostka certyfikująca IT-BIO-006.
Właściwości i Skład
Głównym składnikiem produktu są ekologiczne zielone oliwki, które zostały drylowane i pasteryzowane, aby zapewnić ich trwałość i smak. Oprócz oliwek produkt zawiera tylko wodę, sól i regulator kwasowości - kwas mlekowy.
Zastosowanie w Kuchni
Oliwki te są idealne zarówno jako przekąska na zimno, jak i składnik wielu dań kuchni śródziemnomorskiej. Mogą być wykorzystywane w sałatkach, na pizzach oraz w sosach i tapenadach. Ich wyrazisty smak doskonale komponuje się z serami, mięsem i różnorodnymi kuchniami świata.
Korzyści z Wyboru Produktu
- Ekologiczny wybór - wspierasz rolnictwo ekologiczne i odżywiasz się naturalnie.
- Bez pestek - wygoda i oszczędność czasu przy przygotowywaniu posiłków.
- Wszechstronne zastosowanie - doskonały składnik wielu potraw.
- Zachowanie jakości - produkt pasteryzowany dla lepszej trwałości.
Przechowywanie i Użytkowanie
Oliwki należy przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu powinny być przechowywane w lodówce nie dłużej niż 10 dni, co gwarantuje ich świeżość i smak.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy oliwki zawierają pestki? - Oliwki są bez pestek, jednak mogą zawierać ich fragmenty.
- Jak długo można przechowywać otwarty produkt? - Do 10 dni w lodówce.
- Jakie jest pochodzenie oliwek? - Oliwki pochodzą z Włoch i zostały wyhodowane w ekologicznych gospodarstwach.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: NaturaVena Sp. z o.o.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000026890
Recenzje
Celina
Recenzja niezweryfikowana
|