
W dobie, gdy otyłość i uzależnienie od białego cukru stały się powszechnymi problemami, bardzo duży nacisk kładziemy się na zachowanie szczupłej sylwetki poprzez zdrowe i przede wszystkim świadome odżywianie nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Chcąc uniknąć chorób cywilizacyjnych, szukamy zdrowej i jak najbardziej naturalnej alternatywy dla cukru. Wszystkim, którzy lubią słodki smak, polecamy najwyższej jakości BIO syropy do słodzenia dostępne w internetowym sklepie MarketBio. Produkty te cechuje zawartość minerałów i witamin. Są doskonałe do deserów, napojów, a nawet dań głównych - stanowią świetny zamiennik popularnych i wysokokalorycznych substancji słodzących, które spożywane w nadmiarze po cichu rujnują nasz organizm.
Syrop Daktylowy 345 g - NaturAvena
SYROP DAKTYLOWY Wysoka zawartość błonnika Masa netto: 345 g Składniki: daktyle 100 % Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopnie C. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Zastosowanie: Syrop z daktyli jest znakomitym środkiem słodzącym. Doskonały jako polewa do lodów, gofrów i naleśników. Stosowany, do wypieków, deserów oraz do słodzenia napojów (nadaje im wspaniały aromat). Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 1259 kJ / 301 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,05 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 62 g Błonnik: 8 g Białko: 2,7 g Sól: 0,4 g
Syrop Klonowy Bio 250 ml - NaturAvena
SYROP KLONOWY BIO Oryginalny ekologiczny syrop klonowy Typ A. Produkt pasteryzowany. Zawartość netto: 250 ml Składniki: Syrop klonowy* 100% * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: CA-ORG-006 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Kraj pochodzenia: Kanada Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 1533 kJ/ 367 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 90 g - w tym cukry: 88 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: NaturAvena Sp. z o.o. ul. Raszyńska 13 05-500 Piaseczno
Syrop z Agawy Ciemny Bio 245 g - NaturAvena
SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO Masa netto: 245 g Składniki: Syrop z agawy 100% pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Zastosowanie: Jest doskonałym środkiem słodzącym. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4 ºC. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1394 kJ/ 333 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 76,7 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: NaturAvena Sp. z o.o. ul. Raszyńska 13 05-500 PiasecznoDo sprawdzenia
Syrop z Agawy Jasny 245 g Bio - NaturAveena
EKOLOGICZNY SYROP Z AGAWY JASNY Masa netto: 245 g Składniki: syrop z agawy* 100 % *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4 stopnie C. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Zastosowanie: Syrop z agawy jest doskonałym środkiem słodzącym. Charakteryzuje się dużą rozpuszczalnością. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 1254 kJ/ 296 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 69 g Błonnik: 5,8 g Białko: 0 g Sól: 0,05 g
Syropy do słodzenia zamiast cukru
W naszej bogatej ofercie znajdują się syropy do słodzenia BIO wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych roślin pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych na całym świecie. Wytwarzane m.in. z drzew klonowych, agawy, daktyli, ryżu, słodu jęczmiennego, a także strąków drzewa szarańczynu i wielu innych roślin mają kilkukrotnie niższy indeks glikemiczny niż cukier. Poza tym wykazują unikalne właściwości pozytywnie wpływające na funkcjonowanie wielu narządów wewnętrznych, dlatego są szczególnie polecane diabetykom, osobom w trakcie rekonwalescencji, osłabionym lub cierpiącym na anemię czy wszelkiego rodzaju infekcję. Syropy do słodzenia BIO nie zawierają konserwantów i stabilizatorów, a ich skład oprócz dobroczynnych składników wyróżnia się obecnością polifenoli o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwnowotworowym. Polifenole doskonale wpływają na utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu i wspomagają pracę jelit.
Syropy do słodzenia to słodki smak zdrowia
Poznaj słodki smak syropów do słodzenia BIO, które pozwolą Ci cieszyć się ulubionymi napojami czy posiłkami. Można wykorzystać je do kawy, herbaty i ciast, polewania lodów, naleśników, gofrów i owsianki lub musli, ale również jako dressing do sałatek lub marynatę do mięs. Syropy rozcieńczone z wodą pozwolą cieszyć się pysznym napojem w ciągu dnia. Niektóre z nich, jak np.syrop z agawy czy karobu, są łagodne w smaku, z kolei inne, jak np. syropy daktylowy czy klonowy, urzekają intensywnymi nutami.
Syropy do słodzenia w MarketBio
Jeśli szukasz wysokiej jakości, naturalnych produktów spożywczych do codziennego stosowania, to w bogatym asortymencie naszego sklepu MarketBio znajdziesz również syropy do słodzenia w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Wiele starannie wyselekcjonowanych artykułów w pełni sprawdzonych producentów to często pozyskiwane w tradycyjny sposób syropy jasne i ciemne bogate w błonnik i białko, witaminy z grupy B, złożone węglowodany, a także fosfor, mangan, magnez, potas i wapń. Większość produktów nie zawiera glutenu, dlatego z powodzeniem mogą być one stosowane również przez alergików. Nie obawiaj się o zdrowie i rozkoszuj się naturalnym, słodkim smakiem syropów do słodzenia z MarketBio.