
Coraz więcej osób decyduje się zamienić zwykły cukier biały na cukier trzcinowy, który może być dla nich zdrowszą alternatywą. Pierwsze wzmianki na temat tego produktu pochodzą z rejonu Nowej Gwinei ponad 5 tysięcy lat wstecz. Na masową skalę zaczęto go wytwarzać jednak około 500 lat później w Indiach. Dziś w wielu krajach na świecie cukier trzcinowy jest główną substancją słodzącą dodawaną do żywności i napojów. Swoją popularność zawdzięcza wszechstronnemu zastosowaniu, gdyż jest bardzo delikatny i neutralny, co sprawia, że to świetny dodatek do kawy, herbaty czy innych napojów, a także ciast i wypieków. Jego największą zaletą jest to, że dodaje odrobiny słodkości bez zmieniania walorów smakowych.
Cukier Trzcinowy 1 kg - Naturalnie Zdrowe
CUKIER TRZCINOWY Masa netto: 1 kg Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, sezam, gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Kraj pochodzenia: Wyspa Reunion Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1598 kJ/ 394,4 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 98,6 g - w tym cukry: 98,6g Białko: 0 g Sól: 0,015 g Producent: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko ul. Matejki 4 05-420 Józefów
Unikalne właściwości cukru trzcinowego
Wbrew powszechnym przekonaniom cukier trzcinowy wcale nie jest biały. Jak się okazuje, może osiągać różne barwy - od jasnożółtej aż po ciemnobrązową. Konsystencją przypomina zwykły cukier i zazwyczaj można go dostać w formie niewielkich kryształków, które błyskawicznie rozpuszczają się po zamieszaniu z płynami. Najbardziej doceniane są jednak charakterystyczne, ale jednocześnie bardzo delikatne walory smakowe o zbliżonym do karmelu aromacie. Cukier trzcinowy ma tylko 390 kcal w 100 gramach produktu, co sprawia, że stanowi doskonałą alternatywę dla bardziej kalorycznego cukru wytwarzanego z buraków. Nic więc dziwnego, że chętnie wybierany jest jako zamiennik dla cukru białego, jako lepsza alternatywa dla osób dbających o zdrowie.
Nierafinowany cukier trzcinowy - dlaczego warto sięgać po ekologiczny produkt?
Choć cukier powszechnie nie jest uważany za zbyt zdrowy produkt, to w rzeczywistości dużo zależy od jego rodzaju. Jak się okazuje, najlepszym wyborem z pewnością jest cukier nierafinowany, gdyż wtedy jego cenne właściwości odżywcze zostają zachowane. Ze względu na obecność melasy zawiera składniki, takie jak magnez, potas, wapń, fosfor czy żelazo, a jednocześnie jest pozbawiony substancji chemicznych, które przedostają się do produktu w wyniku wytwarzania cukru rafinowanego. Co więcej, ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany pochodzi z ekologicznych upraw, które ograniczają do minimum wytwarzanie gazów cieplarnianych i innych czynników mających negatywny wpływ na środowisko naturalne.
Ekologiczny cukier trzcinowy od MarketBio
Pragniesz zaopatrzyć się w zdrowszy i delikatniejszy zamiennik zwykłego cukru białego? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem jest ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany dostępny w sklepie internetowym ze zdrową żywnością MarketBio. Choć do tej pory wykorzystywany był głównie w kuchni azjatyckiej, to teraz coraz częściej stosuje się go również w Europie jako zamiennik dla innych, popularnych substancji słodzących. W zależności od indywidualnych potrzeb można zdecydować się na cukier trzcinowy w kostkach, kryształkach czy w pudrowej wersji. Wszystkie produkty pochodzą z ekologicznych upraw, co gwarantuje ich najwyższą jakość. Zachęcamy do sprawdzenia całego asortymentu!
Od jak dawna istnieje marka Naturalnie Zdrowe i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Naturalnie Zdrowe istnieje na rynku od 2014. Misją firmy jest dostarczanie produktów szeroko pojmowanej zdrowej żywności, które prócz wysokiej jakości oferowałyby również atrakcyjną cenę. Stawiamy na wysokiej klasy surowce i najwyższy standard obsługi Klient. Stale poszerzamy asortyment unikalnych, autorskich pozycji.
Co charakteryzuje produkty marki Naturalnie Zdrowe? Co wyróżnia produkty z gamy marki Naturalnie zdrowe spośród innych dostępnych na rynku?
Nasze produkty to przede wszystkim naturalne surowce i brak dodatków. W ofercie mamy pozycje, które sami spożywamy i za które możemy ręczyć. Im krótszy skład, tym lepiej - taka myśl przyświeca nam za każdym razem. Czasami może mieć to wpływ np. na długość terminów zdatności do spożycia, ale wychodzimy z założenia, że naturalność i zdrowie jest wartość nadrzędną.
Co wpływa na cenę produktów Naturalnie Zdrowe?
Cena produktów jest wypadkową wielu czynników. Zawsze staramy się by nasze pozycje były atrakcyjnie wycenione i odzwierciedlały wysoką jakość produktów.
Jak wygląda dostępność produktów Naturalnie Zdrowe w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Przeważnie nie ma problemów z dostępnością produktów z naszej oferty. Mogą się zdarzyć okresowe braki, ale są to sytuacje sporadyczne podyktowane sezonowością niektórych pozycji albo zdarzeniami losowymi na które nie mamy wpływu.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Powiększanie asortymentu i ulepszenie obecnego to proces ciągły, który wymusza na nas nie tylko konkurencja, ale przede wszystkim wewnętrzna potrzeba progresu. Rozwój firmy jest nierozerwalnie złączony właśnie z rozwijającą się ofertą która pozwala zaspokajać coraz szerszą grupę odbiorców.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Obecnie nie planujemy ekspansji na rynki światowe. Bliżej nam do obsługi krajów europejskich do których wysyłka jest już świadczona obecnie.
Który z produktów Naturalnie Zdrowe cieszy się największą popularnością?
Dużą popularnością cieszą się nasze autorskie produkty jak chociażby mieszanki chlebowe. O sporym zainteresowaniu można powiedzieć również w przypadku nowości, jak produkty dla dzieci. Również produkty specjalistyczne, spełniające założenia restrykcyjnych diet jak keto są obecnie bardzo często poszukiwane.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
Klienci często pytają o skład produktów, terminy przydatności, kraje pochodzenia.