Kawa Ziarnista Wysokogórska Bio 250 g - Oxfam
- W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 29,96 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :119.84 zł
KAWA ZIARNISTA WYSOKOGÓRSKA BIO
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Masa netto: 250 g
Składniki: Ekologiczne ziarna kawy fair trade 100%.
Jednostka certyfikująca: BE-BIO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia ziaren kawy: Tanzania, Honduras, Peru, Kongo.
Wyprodukowano w Belgii.
Sposób przygotowania: Kawę można zaparzać tradycyjnie w filiżance zalewając wrzątkiem lub przy użyciu ekspresu ciśnieniowego, filtra lub french press (zaparzacz tłokowy).
Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu z zacienionym miejscu.
Producent:
OXFAM FAIR TRADE
Ververijstraat 15
9000 Gent
Belgia
Kawa Ziarnista Wysokogórska Bio 250 g - Oxfam
Kawa ziarnista wysokogórska bio od Oxfam to wyjątkowy wybór dla wszystkich miłośników kawy, którzy cenią ekologiczną i etyczną produkcję. Ten unikalny produkt pochodzi z wyselekcjonowanych plantacji w Tanzanii, Hondurasie, Peru oraz Kongo.
Ekologiczny i Fair Trade Skład
Starannie dobrane ekologiczne ziarna kawy pochodzą z rolnictwa ekologicznego, co zapewnia doskonałą jakość oraz certyfikat Fair Trade, gwarantujący uczciwe warunki pracy i sprawiedliwą zapłatę dla producentów.
Unikalne Połączenie Smaków
Kawa pochodząca z wysokogórskich terenów charakteryzuje się głębokim, intensywnym smakiem oraz złożonym aromatem, który z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Jest idealna do przygotowania zarówno w ekspresie ciśnieniowym, jak i za pomocą innych metod parzenia, takich jak french press czy tradycyjne zalewanie wrzątkiem.
Certyfikaty i Jakość
Kawa posiada certyfikat BE-BIO-01, który potwierdza jej ekologiczne pochodzenie. Dzięki pakowaniu w atmosferze ochronnej, ziarna kawy zachowują swoją świeżość i aromat na dłużej.
Zalety Wyboru Kawy Oxfam
- Wysoka jakość ziaren z najlepszych plantacji w Tanzanii, Hondurasie, Peru i Kongo.
- Ekologiczna produkcja z certyfikacją Fair Trade.
- Wszechstronność w sposobach parzenia.
- Świeżość i pełen aromat dzięki specjalnemu pakowaniu.
Przechowywanie
Aby zachować pełnię smaku i aromatu, zaleca się przechowywanie kawy w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Skąd pochodzą ziarna kawy?Ziarna kawy pochodzą z plantacji w Tanzanii, Hondurasie, Peru oraz Kongo.
2. Jakie certyfikaty posiada kawa?Kawa jest certyfikowana ekologicznie jako BE-BIO-01 i spełnia standardy Fair Trade.
3. Jak najlepiej parzyć tę kawę?Można ją parzyć zarówno w ekspresie ciśnieniowym, jak i metodami tradycyjnymi, np. przy użyciu french press lub poprzez zalewanie wrzątkiem.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Oxfam
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: M 233
Recenzje
Oliwia
Recenzja niezweryfikowana
|